БЛОГ ЗА ЗДРАВЕ И КРАСОТА

Д-р Зоя Александрова: От голямо значение е какъв пробиотик ще изберем

Рейтинг 1Рейтинг 2Рейтинг 3Рейтинг 4Рейтинг  5 (Още няма оценка)
Loading...

Д-р Зоя Александрова е гастроентеролог в Първа МБАЛ – София.

  1. Здравейте, д-р Александрова! Напоследък за пробиотиците се говори много – защо е така?

 

Здравейте! Да, темата е доста актуална и това е разбираемо. Хората все повече си дават сметка колко важно е чревното здраве за нашето общо здраве. Тъй наречените „добри“ бактерии имат много важна роля за това.

 

  1. Какво е важно да знаем, когато избираме пробиотик?

 

От голямо значение е какъв пробиотик ще изберем – от това зависи ефекта, който искаме да постигнем.

Важно е пробиотичната формула да се състои от различни микробиологични култури, това е предпоставка за многостранното действие на продукта.

Трябва да съдържа поне 8-10 милиарда жизнени клетки.

 

  1. Има ли продукт, който бихте ни препоръчали?

Да, на моите пациенти аз препоръчвам Floten. Floten е мощна пробиотична формула, която се състои от 10 различни микробиологични култури. Съдържа 12,5 милиарда жизнени клетки на грам вещество. Колонизирането на пробиотичните бактерии продължава минимум 15-20 дни – толкова трябва да бъде минималния прием на Флотен.

 

  1. При какви проблеми е подходящ Floten?

 

Може да се приема както при диагностицирани стомашно-чревни проблеми, така и при нездравословен начин на живот, стрес, нередовно хранене, прекомерна употреба на захар, рафинирани храни, преяждане, след лъче и хормонотерапия.

Особено полезен е и като допълващо лечение при възпалителни чревни заболявания (болест на Крон и улцерозен колит), синдрома на раздразненото черво. Подпомага имунната система, подходящ за употреба по време и след антибиотично лечение, колонизация при хеликобактер пилори, бактериален свръхрастеж в червата, антитуморен ефект за дебелото черво, при метеоризъм/газове/.

 

 

Свързани продукти

Също може да прочетете за...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари