БЛОГ ЗА ЗДРАВЕ И КРАСОТА

д-р Сехер Йозгюр: Алайнерите – съвременен метод за ортодонтско лечение

Рейтинг 1Рейтинг 2Рейтинг 3Рейтинг 4Рейтинг  5 (7 вота, средно: 4,43 oт 5)
Loading...

Д-р Сехер ЙОЗГЮР

Дентална клиника СЕ-ДЕНТ

Д-р Йозгюр е специалист-ортодонт от повече от 20 години. Завършила е стоматология в Медицински Университет, Факултет по дентална медицина – гр. Пловдив.

_______

Лечението с алайнери е най-съвременният метод за ортодонтско лечение, което предлага отлични резултати при корекция на всички проблеми, възникващи от неправилното подреждане на зъбите и неправилните съотношения на челюстите. Лечението е с изключителна ефективност при много различни и тежки случаи, като едновременно с това е съчетано с възможно най-голяма естетика и дискретност по време на носене на апаратите. Лечението е бързо, комфортно и невидимо. Предимствата на алайнерите са революционни в сравнение с познатите до момента класически методи за лечение с брекети и снемаеми пластинки. Изключително подходящи са за хора, чиято работа изисква красива усмивка дори по време на лечението.

Традиционните брекети представляват малки метални или керамични плочки с крилца, които се залепват за зъбите и се активират чрез телена дъга, която ги свързва. Веднъж поставени, те могат да се свалят само от вашия ортодонт, след като приключи лечението. Носят се постоянно, включително по време на хранене и задържат много храна. Всички около вас ги забелязват.

Алайнерите от своя страна са вид шини, изработени от гъвкав, термопластичен материал – прозрачен и почти невидим за хората около вас. Трябва да се свалят по време на хранене и ви позволяват да се храните с каквото и когато пожелаете. Лесни са за почистване – измиват се само сутрин и вечер с четка и паста за зъби (за разлика от специалните хигиенни ритуали за почистване на традиционните брекети). С тях няма опасност от повреждане на емайла на зъбите и възпаление на венците, поради това че е сведена до минимум възможността от натрупване на зъбна плака.

Какво представляват алайнерите?

Това са комплект прозрачни шини, изготвени напълно индивидуално за всеки пациент. Сменят се на всеки 2 седмици, така че зъбите се подреждат постепенно.

Как се носят алайнерите?

Те трябва да се носят 16-22 часа дневно. Преди хранене или употреба на топли напитки (чай, кафе) трябва да се свалят, за да не се повредят. При пиене на студени напитки не е необходимо да се свалят. Сутрин и вечер задължително се мият с мека четка и паста за зъби. Може да се използват и специални таблетки разтворени във вода.

Какви са стъпките на лечението?

  1. Снемат се отпечатъци от зъбите, по които се прави анализ на ортодонтските проблеми и се изготвя план на лечение.
  2. Прави се анализ на усмивката и цялостното дентално здраве.
  3. Сканира се отпечатъкът от зъбите или може да се сканират директно зъбите с помощта на интраорална камера и се създава 3D модел на зъбите и захапката. Може да се направи клип за това как ще се трансформира вашата усмивка след преместването на зъбите ви. Така се получава представа за предстоящото лечение преди да сте го започнали.
  4. Изпращат се в лабораторията за изработване на шините.
  5. Алайнерите се сменят на всеки 2 седмици, а клиниката се посещава на 2 месеца за проследяване на лечението.

Какви са предимствата от употребата на алайнери?

  1. Невидими! Те са прозрачни и не се забелязват от хората около вас.
  2. Пациентите могат да консумират всичките си любими храни.
  3. Лесна хигиена.
  4. Няма извънредни посещения в клиниката за отлепени брекети и счупени дъги.
  5. Не причиняват наранявания на устната лигавица, удобни и комфортни са за носене.
  6. Силите за преместване на зъбите са 10 пъти по-слаби в сравнение с брекетите и поради тази причина няма опасност от повреждане на зъбите и парадонта.

Лечението с алайнери води до оптимален и прецизен резултат с изключителна свобода и комфорт по време на носене.

Свързани продукти

Също може да прочетете за...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари