БЛОГ ЗА ЗДРАВЕ И КРАСОТА

д-р Павел Кръстев: ЗЪБНИ ИМПЛАНТИ

Рейтинг 1Рейтинг 2Рейтинг 3Рейтинг 4Рейтинг  5 (Още няма оценка)
Loading...

д-р Павел Кръстев

Дентална клиника К-ДЕНТ

Д-р Павел Кръстев е завършил стоматология в Медицински Университет – Пловдив. Работи основно в областта на имплантологията, естетичната стоматология, реставрация на зъби и цялостна протетична рехабилитация на пациенти. Преминал е успешно множество професионални курсове в САЩ, Швейцария, Италия, Белгия, Германия и др.

__________________

Подобрете качеството и стила си на живот чрез лечение със зъбни импланти.Подмяната на липсващ зъб с имплант е утвърдена лечебна процедура в наши дни, като степента им на успех е много висока. Най-общо имплантът представлява винт, изработен от специалeн биопоносим материал (титан), който се фиксира в костта. Опитите за лечение с дентални импланти датират още от най-дълбока древност. Правени са опити да се имплантират зъби, направени от седеф, слонова кост, злато и др. Съвременните дентални импланти водят началото си от 60-те години на 20-ти век.

В следните случаи се поставят импланти:
– поради различни обстоятелства са загубени един, няколко или всички зъби от дадена челюст;
– пациентите искат да избегнат подвижното протезиране (протеза);
– жеалем здравите зъби да не бъдат пилени за изработване на неснемаемо протезиране (мостова конструкция);
– протезите не могат да се задържат качествено;
– пациентът има изразена непоносимост и невъзможно носене на частични или тотални протези.

Поставянето на зъбни импланти става чрез бърза и минимално инвазивна процедура. За разлика от класическите корони и мостове, тези на зъбни импланти се поддържат от титаниеви винтове, поставени в костта, което ги прави постоянна част от устата и имитират естествените зъби по начина, по който изглеждат и се усещат. Поддържат естествената кост, стабилизират костните нива в челюстта и свеждат до минимум допълнителната загуба на костна тъкан.

Съществуват различни системи импланти, за имедиатно (незабавно) и отложено натоварване. Това позволява за всеки клиничен случай да може да се предложи най-доброто решение и при необходимите показания, липсващите зъби да се възстановят в рамките на 2-3 работни дни.


 

При определени случаи се налага извършване на регенеративни процедури:
– Костна аугментация – при недостатъчно количество кост (използват се синтетични или естествени материали, за да се увеличи количеството и качеството кост);

– Синус лифт – повдигане пода на синуса, чрез използване на костозаместител, позволяващо да се поставят импланти в задната част на горната челюст;
– Мекотъканна аугментация – хирургични процедури на меките тъкани за да се постигнат максимални естетични и биологични резултати. Поставянето на зъбни импланти е алтернатива на традиционните опции за възстановяване на зъбите и може да предложи дългосрочно и естествено решение за подобряване на усмивката, подобряване на храненето и говора. Ако подвижните протези бъдат заменени от конструкции, носени от зъбни импланти, подобрението в качеството на живот е осезаемо!

Свързани продукти

Също може да прочетете за...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари