БЛОГ ЗА ЗДРАВЕ И КРАСОТА

Д-р Надежда Желева – ЗАЩО Е ВАЖНО ДА ПРИЕМАМЕ ПРОБИОТИК С ЩАМОВЕ, ИЗВЛЕЧЕНИ ОТ БЪЛГАРСКАТА ПРИРОДА?

Рейтинг 1Рейтинг 2Рейтинг 3Рейтинг 4Рейтинг  5 (Още няма оценка)
Loading...

Д-р  Надежда Желева е завършила медицина с отличие през 2002 г. в Тракийски университет- Медицински факултет, Стара Загора. През 2008г. придобива специалност по Вътрешни болести, а през 2012 г., по гастроентерология.

От 2009 г. е част от екипа на Клиниката по Гастроентерология и хепатология към УМБАЛ „Св. Иван Рилски“- гр. София, а от 2013 г. е преподавател в МУ- гр.София.
________________________________________

В България се предлагат над 200 вида продукти в категория пробиотици, като само една трета се произвеждат в България. Останалите се внасят като готова суровина от чужди пазари. На пациентите им е трудно да преценят на кой продукт да се доверят. Затова препоръката от специалист с медицинско образование играе ключова роля.

Българската природа ни е дала пробиотиците, известни сме в цял свят с бактерията Lactobacillus Bulgaricus, благодарение на която имаме и традиционното за България кисело мляко. Неоспорим факт е че на всяка нация, се препоръчва консумация на продукти, виреещи по техните локални географски ширини. Логично, това се отнася и за пробиотичните продукти.

Има редица проучвания, които подкрепят благотворното въздействие на пробиотиците върху човека: добро чревно здраве, силен имунитет, ментално здраве (gut-brain връзка) и при някои екземи като атопичен дерматит.

Пробиотиците Lactoflor използвам в ежедневната си клинична практика от поне 5-6 години. Lactoflor Opti 6 е без конкурент в качеството си на пробиотик при пациенти на антибиотична терапия, защото съдържа щамове, извлечени от българската природа. L. plantarum LLP- 2L & LLP-4B  – от традиционни сурово-сушени месни продукти и домашно приготвено кисело мляко от рeгиона на Рила планина, L. casei LLC-4K  – от домашно приготвено сирене,  а L. bulgaricus LLB-05 – от домашно приготвено кисело мляко. Съдържа и 4 щама, извлечени от фекални проби от здрави български бебета.

Оценена е антибиотичната чувствителност на подбраните култури към 9 от най-често използваните антибиотици и е доказана имуномодулираща активност на щамовете, съдържащи се в Lactoflor Opti 6.

Пациентите, приемали пробиотик Lactoflor споделят за добра поносимост и повлияване на оплакванията. Много често те самите го препоръчват на близки и роднини, поради добрия ефект върху тяхното чревно здраве и комфорт.

Свързани продукти

Също може да прочетете за...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари