БЛОГ ЗА ЗДРАВЕ И КРАСОТА

Д-р Иван Марков: Замъкът в Равадиново и неговите обитатели

Рейтинг 1Рейтинг 2Рейтинг 3Рейтинг 4Рейтинг  5 (Още няма оценка)
Loading...

Д-р Иван Марков е с над 20 години опит като ветеринар. Можете да се свържете с него на тел. 0882022695
___________________

В продължение от предния брой ви представяме още интересна информация за Замъка „Влюбен във Вятъра“ в Равадиново и неговите обитатели.

Място за почивка, излъчващо спокойствие и радост. Замъкът е дело на мечтателя Георги Тумпалов, който е положил основите точно тук, завладян от мистичната сила на вятъра. Вятърът, който леко се прокрадва през сезоните… „Влюбен във вятъра“ се намира на брега на Черно море, в подножието на хълмовете на Созопол, до село Равадиново, в югоизточните части на България.

Приказката започва с кръст, начертан на земята с лопата от ръката на Мечтателя. Вдъхновен от „Вечния календар на прабългарите”, създаден преди 5300 години от нашите потомци на Ной, Сем, Зиези – първия Владетел на Шумер, създател на първата империя, наричан Цар на четирите посоки на Света. Години по-късно, кръстът все още може да се види от птичи поглед. Гледан отгоре, Замъкът символизира и показва посоките на света.                        

На изток обединява източния вятър, сърцето на любовта и живота. Ако начертаете линия, тя достига и докосва връх Еверест.

На запад представлява лекия вятър, идващ от земята на сенките и духовете. Линията изминава целия път до прохода Гибралтар – водния вход на Европа.

На север линията преминава точно през Северния полюс и символизира могъщия нестихващ северен вятър.

На юг линията, прокарана през Египетските пирамиди, символизиращи огъня и духовността.

Не може да се определи източника на магията, която излъчва това място. Може би се крие в кулите от мраморен камък, добит от подножието на непознати планини, променящ цвета си? Или в шедьоврите, нарисувани по стените на църквата? В езерото с бели и черни лебеди, чиито води се сливат с тези от Фонтана на желанията? Фонтан, пречистващ с водите си, потапящ монети и сбъдващ желания. Може би истинската магия се крие в Създателя на Замъка? В неговото сърце и дух? Защото може да не си роден Крал, но е възможно да станеш такъв. Всичко зависи от това, колко са големи мечтите ти. Но приказката не свършва до тук.

Ако обиколим Земята, проекция на Замъка, се отпечатва върху останките на легендарна Атлантида.

Георги Тумпалов и неговия сбъднат блян – Замък ,,Влюбен във вятъра“, са живо доказателство, че въображението е по-могъщо от знанието, митът е по-могъщ от историята, а мечтите са по-силни от фактите….

В замъка има уникално и богато разнообразие от прекрасно съчетание на екзотични и местни животински и над 3000 растителни видове, които го одухотворяват и правят толкова прелестен и приказен. Най-многобройни са представителите на птиците – пауни, патици, лебеди, гъски, кокошки и петли от различни породи, гълъби, гугутки и папагали Ара. Всяка година гнездят лястовички, които имат прекрасни условия за отглеждане на поколенията си. Преди година там се излюпи Бяла лястовица – изключително рядко явление, символ на голямо щастие, надежда и благословия.  

В голямото езеро плуват огромни сомове, шарани и други сладководни видове риби. В езерото в близост до входа и във фонтана на желанията има различни по красота от екзотичните риби „Кои“ – символ на добър късмет, успех, посперитет, дълголетие, смелост, амбиция и постоянство. Много от тези символични значения на рибите „Кои“ произлизат от китайската легенда за Драконовата порта, в която риба „Кои“ плува нагоре по течението, през водопади и други препятствия, за да достигне върха на планината. Там се намирала „Драконовата порта“. Легендата разказва, че когато „Кои“ най-накрая достигнала върха, се превърнала в дракон, едно от най-благоприятните същества в китайската култура.

Представители на бозайниците са: тибетския мастиф Атила, симпатични пухкави зайци, мъжката лама Макс, вълкът Атила – (противно на приказките добър, умен и дружелюбен вълк), магарето на име Гаро (бяло с тъмни петна), заедно с женското пони Габи (кафяв цвят) имат бяло детенце  на име Ая. Горди представители на фризийската порода коне са Азар, Ярис, Кай, Барон и едномесечно бебе Один, син на Кай и прекрасната Флика, което за съжаление остана сираче без майка си на 10ят ден от раждането. Валер порода хановер и Хазар порода хафлингер.

Има много още за разказване за целият този приказен свят, но най-правилния начин да го усетите с цялото си същество, е да го посетите лично!

Също може да прочетете за...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари