БЛОГ ЗА ЗДРАВЕ И КРАСОТА

Как OMRON VIVA, смарт везна за състава на тялото, помага за вашето сърдечно-съдово здраве?

Рейтинг 1Рейтинг 2Рейтинг 3Рейтинг 4Рейтинг  5 (Още няма оценка)
Loading...

Пристъпете към OMRON VIVA — първата смарт везна за състава на тялото на OMRON — за да разберете. VIVA ще ви даде информация за телесни показатели, които са предиктори на сърдечно-съдови събития с клинично валидирана точност.

Риск от наднормено тегло и затлъстяване

Пред лицето на нарастващия технологичен напредък в здравеопазването има определени области, които трябва да бъдат разгледани по-задълбочено поради тяхното въздействие върху други аспекти на здравето на хората. Едно такова заболяване е затлъстяването. Знаете ли, че рискът от високо кръвно налягане се увеличава с всеки качен килограм? Ето защо поддържането на здравословно телесно тегло може да помогне за предотвратяване на хипертонията – състояние, което повишава риска от инфаркт и инсулт.

Проучвания с контролирана интервенция, проведени върху пациенти със затлъстяване и хипертония показват, че както систолното, така и диастолното кръвно налягане спада с около 1 mmHg за всеки 1 kg загубено тегло.

Според Световната Здравна Организация (СЗО), разпространението на затлъстяването се е увеличило през последните няколко десетилетия и затлъстяването е сериозен проблем в Европа с процент на разпространение от 60% процента при възрастни и 28% при деца според Европейски регионален доклад на СЗО за затлъстяването за 2022г.

Кръвното налягане се променя през цялото време и това е нормално. За да се реализира напредък, трябва да проследявате резултатите във времето и да идентифицирате факторите, които водят до повишаване на кръвното налягане и влиянието на теглото върху показанията на кръвното ви налягане. Управлението на кръвното налягане и тегло заедно със свързаните апарати за кръвно налягане и интелигентни везни на OMRON предлага най-добрата възможност за предотвратяване на хипертония.

Значение на състава на тялото

Въпреки че добрата визия е силен стимул да тренираме по-усилено и да контролираме приема на храна, значението на състава на тялото далеч надхвърля личния външен вид. Около 20 процента от хората по света страдат от обезитет, въперки че са с нормално тегло – състояние на нормално телесно тегло, но с висок процент телесни мазнини. Дори ИТМ е добър, все пак човек може да бъде изложен на риск от сърдечно-съдови заболявания и смъртност и други състояния, свързани с хронични заболявания като инсулинова резистентност, хипертония и дислипидемия, ако нивата на висцералната ви мазнина са твърде високи.

Необходим е анализ на нивата на висцерална и подкожна мазнина за по-добра представа за действителното затлъстяване.

Проследяване на показателите

С въвеждането на OMRON VIVA могат да бъдат проследени висцералната мазнина, телесната мазнина и скелетната мускулатура у дома – параметри, които могат да помогнат за прогнозиране на сърдечно-съдови събития.

Висцералната мазнина се натрупва около жизненоважните органи. За да се предотвратят или подобрят състоянията на често срещаните заболявания, е важно да се опитате да намалите нивата на висцералната мазнина до приемливо ниво. Излишъкът от тази активна мазнина влияе върху функционирането на вашите хормони и тяло. Повишава кръвното налягане и оказва влияние върху цялостното благосъстояние.

VIVA също проследява три други жизненоважни телесни показателя: метаболизъм в покой, тегло и ИТМ. Пациентите могат лесно да споделят резултатите от своя напредък със здравен специалист. Контролирането на състава на тялото може да помогне за подобряване или поддържане на здравето на пациента. VIVA смарт везна за състава на тялото е проектирана да подпомогне пътуването им към по-здравословен начин на живот като дава ценна представа за факторите, които могат да повлияят на бъдещето на сърцето им.

Подробен преглед на шест жизненоважни телесни показателя, измерени във времето, може лесно да бъде споделен по е-мейл с лекар, диетолог или треньор. VIVA е част от OMRON Connect, клинична екосистема с най-добрите в класа интелигентни утвърдени апарати за кръвно налягане.

Безпроблемно свързан, за проследяване на напредъка

Чрез безплатното приложение Омрон Connect везната OMRON VIVA синхронизира и съхранява телесните показатели с течение на времето. Той следи телесните ви показатели с течение на времето, всички от които можете лесно да експортирате и споделяте с вашия лекар, диетолог или треньор.

Комплексен подход

Имате ли свързан апарат за кръвно налягане OMRON Healthcare или обмисляте да се сдобиете с такъв? Добри новини: можете да синхронизирате и двете устройства OMRON с приложението OMRON Connect като получавате още по-всеобхватен подход към вашето сърдечно-съдово здраве и практически напътсвия, за да зададете целевите си цели по подходящ начин.

OMRON VIVA
Повлияй на бъдещето на своето сърце!

* Bluetooth връзка с вашето мобилно устройство посредством приложението Omron Connect
* Измерва процента на телесно мазнини и класификация
* Измерване и класификация на междуорганните мазнини
* Измерване и класификация на Индекса на телесна маса
* Измерване рпоцента скелетна мускулатура и класификация
* Калкулация нивата на остатъчен метаболизъм (в kcal)
* Измерва тегло до 150кг

Свързани продукти

Също може да прочетете за...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари