БЛОГ ЗА ЗДРАВЕ И КРАСОТА

д-р Ивайло Петров: Фиксиращите кремове за зъбни протези – полезни свойства и начин на употреба

Рейтинг 1Рейтинг 2Рейтинг 3Рейтинг 4Рейтинг  5 (1 вота, средно: 5,00 oт 5)
Loading...

Здравейте, бихте ли се представили?

Казвам се Ивайло Петров, завършил съм Факултет по Дентална Медицина в гр. София през 2012г. и от тогава работя по специалността си в дентална клиника Smile Point, София.

Какво представляват зъбните протези и във Вашата практика изработвате ли такива?

Да, изработвам. Зъбните протези са един от начините да възстановим загубата на един или повече зъби, а често и на цяло съзъбие. Те се моделират внимателно по формата на устата, за да прилепнат удобно около естествените венци. Протезите остават една достъпна възможност за възстановяване при загуба на зъби и са начин, чрез който да продължим пълноценно своето хранене и общуване.

Какви са честите оплаквания на пациентите, които избират изработката на зъбни протези?

Зъбните протези принадлежат към клас „подвижно протезиране“ и съответно не са конструкции, които могат да бъдат закрепени за постоянно в устата. От там идват и най-честите оплаквания, защото пациентът остава с надеждата да получи конструкция, която да се държи стабилно, както естествените зъби, но за съжаление при зъбни протези това е невъзможно и от там произтичат най-честите оплаквания. Пациентите искат някак да закрепят или залепят тези конструкции, и да могат да се хранят и живеят пълноценно.

Как се справяте с този проблем на подвижност при протезиране?

Лично аз препоръчвам на пациентите ми да си помагат с фиксиращи кремове за зъбни протези, като моят избор е Протефикс фиксиращ крем с алое вера. Нанася се лесно, може да се прилага и върху мокра протеза, а добавката на алое вера има изключително позитивен ефект върху лигавицата на устата, която в повечето случаи, докато премине периода на адаптация, често е възпалена и по-чувствителна.

Трудна ли е употребата на фиксиращите кремове?

Както споделих, моят избор е Протефикс фиксиращ крем с алое вера, не само защото се нанася върху мокра протеза, но той не съдържа консерванти и цинк, което го прави лесен за почистване, като не образува твърди налепи върху протезното поле. Протефикс крем е удобен за употреба, благодарение на специалния накрайник на тубата, дозира се лесно и е чудесен помощник при пациенти, които ползват зъбни протези.

Свързани продукти

Също може да прочетете за...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари