БЛОГ ЗА ЗДРАВЕ И КРАСОТА

АПТЕКИ 36.6: Нашият месец Март

Рейтинг 1Рейтинг 2Рейтинг 3Рейтинг 4Рейтинг  5 (1 вота, средно: 1,00 oт 5)
Loading...

АПТЕКИ 36.6 подрепиха Национална Кампания „Световен ден за борба със затлъстяването България“

По повод Световния ден за борба със затлъстяването, на 4-ти март в Пловдив Плаза мол се проведе национална здравно-информационна кампания „Друга гледна точка – да поговорим за затлъстяването“. Кампанията е част от инициативата на Световното дружество на затлъстяването и се провежда успоредно в държави от целия свят. Тя има за цел да повиши обществената осведоменост по въпросите за наднорменото тегло, затлъстяването и свързаните с него здравословно хранене, спортна активност и рискови фактори за здравето. Мотото беше „Промяна на перспективите – да поговорим за затлъстяването“.

Програмата включваше лекция „Истината за теглото“ с д-р Евелина Чобанкова, ендокринология специализант, в която се обсъдиха важни въпроси като – „Защо затлъстяването е болест?“, „Каква е регулацията на апетита?“, „Защо диетите не винаги работят?“ и „Защо да потърсим специалист?“. Присъстващите на събитието имаха възможността да чуят и психолога Невена Божилова, която насочи вниманието към „Психологически аспекти на храненето“, както и да проведат открита тренировка с треньора Пламен Добрев. На събитието имаше позиционирана станция „От истината за теглото към нула сърдечно-съдови заболявания“ за консултация с младите лекари от Асоциация на студентите по медицина по въпросите за подобряване начина на живот и измерване с боди монитор на различни показатели.

Кампания имаше за цел също да насочи общественото и медийно внимание за активни действия и призив към националните правителства за предприемане на ефективни и решителни действия срещу затлъстяването чрез национални планове и стратегии.

 За нас е чест, че бяхме част от този национална кампания!

И тази година АПТЕКИ 36.6 подкрепиха Националния приз „Студент на годината“ !

Националното представителство на студентските съвети (НПСС) отличи на официална церемония, най-успешните и активни студенти на България в 16-ото издание на Националния приз „Студент на годината“. Церемонията се състоя в аула „Максима“ на Университета за национално и световно стопанство (УНСС) и продължи над три часа.
Събитието беше под патронажа на президента Румен Радев. Държавният глава връчи наградата „Студент на годината – 2022“ на Радина Иванова Бодурова, която е трети курс във Висшето военновъздушно училище „Георги Бенковски“. В категорията „Здравеопазване“ наградата беше връчена от заместник-министъра на здравеопазването доц. Александър Златков на Здравко Иванов Иванов от Медицинския университет в Пловдив. Президентът Румен Радев, връчвайки наградата „Студент на годината – 2022“, отбеляза, че студентите във всички времена – в България и по света, са съвестта на нацията. Преди това, самият той отправи слово, в което каза, че най-важната стратегическа цел за България е развитието на младите хора – духовно и физическо – инвестицията в нашето бъдеще. Държавният глава призова студентите да не се примиряват с несправедливостта, корупцията и безхаберието, които раждат безнадеждност. „Тази безнадеждност и безпътица прокуди стотици хиляди млади хора далеч от България“, смята Радев.

Семейството на АПТЕКИ 36.6 порасна с още 2 нови обекта в град Пловдив!

С огромно удоволствие ви съобщаваме, че на 7-ми март в град Пловдив се проведоха официални церемонии по откриването на нови 2 обекта, а именно:

36.6 ТОМОВ ПЛАЗА
36.6 СЛЪНЧЕВИ ЛЪЧИ

АПТЕКА 36.6 ТОМОВ ПЛАЗА (ж.к. Тракия, бул. „Освобождение“ 159) и АПТЕКА 36.6 СЛЪНЧЕВИ ЛЪЧИ (ж.к. Кючук Париж, ул. „Георги Икономов“ 2-Б), които вече посрещат своите първи клиенти!

Посетителите могат да получат професионални консултации с опитни магистър-фармацевти и да закупят разнообразие от лекарства, хранителни добавки, козметика и насипни билки.

Очакваме ви!

Също може да прочетете за...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари