БЛОГ ЗА ЗДРАВЕ И КРАСОТА

4 ИДЕИ ЗА УКРАСА НА КОЛЕДНАТА ТРАПЕЗА

Рейтинг 1Рейтинг 2Рейтинг 3Рейтинг 4Рейтинг  5 (1 вота, средно: 1,00 oт 5)
Loading...

Заредeте се с настроение и приповдигнат дух, придайте празнично великолепие на семейната трапеза като я украсите подобаващо. За официални поводи като семейната Коледна вечеря препоръчваме да ползвате текстилни салфетки, сгънати по подходящ начин или оформени с  пръстени за салфетки (а защо не и с панделка?). Свещите в подходящ цвят придават усещане за уют и топлина. Към декорацията на масата можете да прибавите Коледни играчки и герлянди. Всякакви Коледни фигурки могат да намерят място – елхово дръвче, ангелчета, елфчета, звездички, декоративни мини-подаръчета и др. А защо не и сезонни плодове, резенчета изсушени цитруси, цели орехи, шишарки или елхови клонки като декорация? Цъфнали живи растения като Коледна звезда, Гаултерия и Ардизия също могат да се ползват за допълване на обстановката.

Ето няколко стилни и интересни идеи как да оформите всичко изброено:

1) Да озарим дома си в златен блясък

За да внесете бляскав стил на семейната трапеза, можете да заложите на златисти елементи като свещи, салфетки, герлянди, стъклени играчки и други символични фигурки, които по елегантен начин ще допринесат за празничното настроение и ще предизвикат сияйните усмивки на вашите близки.

2) Домашна топлина с натурални цветове

В зависимост от интериора на вашия дом и усещането на домакина за празничен комфорт и уют можете да използвате натуралните цветове на природата като украсите с клонки, шишарки, конопени връзки и други. Поставете канелени пръчици и придайте ухание на топлина в зимна картинка. Може да поставите и малки поименни бележки в чинията на всеки член от семейството.

3) Стил в ледено сребристо

Тук може да заложите на шармантна елегантност, може да извадите сребърните прибори, които пазите за най-специалните вечери. С това ще потопите вашите близки в магията на лукса да прекарате прекрасни, споделени мигове заедно. В случая сребристи салфетки, блясък на бели свещи, сребристи декоративни елхички и докоснати чаши шампанско ще Ви накарат да заблестите от щастие, елегантно заредени с радост и празничност.

4) Алено червена Коледна класика

Абсолютната класика с коледни червени елементи, трапеза осеяна със свещи, панделки и интересно нагънати салфетки. На това оформление всякакъв текстил в шотландско каре се вмества идеално. С помощта на най-малките членове на семейството можете да изработите символични декорации, които да придадат прекрасен завършек на трапезата и да приповдигнат Коледния дух.

И не забравяйте, както и да украсите Вашата трапеза се заредете с настоение и светли мисли в навечерието на най-вълшебните празници в годината! Нека във всеки дом да свети блясъка на Коледния дух и магията на семейни ценности!

Също може да прочетете за...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари