БЛОГ ЗА ЗДРАВЕ И КРАСОТА

Защо продуктът с гликолова киселина е решение „2 в 1“ срещу хиперпигментация с SPF защита

Рейтинг 1Рейтинг 2Рейтинг 3Рейтинг 4Рейтинг  5 (Още няма оценка)
Loading...

Златното момиче Симона Дянкова разкрива своя опит

Въпреки че топлите дни ни правят щастливи, всички онези дребни несъвършенства, които прикриваме по-лесно с грим през зимата, стават по-видими на слънце. Защитният фактор се препоръчва за всички, особено за хора, склонни към кожни промени. Вярваме, че сте включили SPF в ежедневието си през цялата година, особено ако имате тъмни петна по лицето като „спомен“ от миналото лято.
Добрата новина е, че има решение за петна, белези от акне и други подобни несъвършенства, които наричаме хиперпигментация. Въпреки че не представляват здравословен проблем, тези, които ги имат, знаят, че те вредят на самочувствието, точно както се случи с кожата на лицето на известната ни гимнастичка Симона Дянкова. Тя ги прикриваше горе-долу успешно с пудра и коректор, докато най-накрая намери решение и в желанието си да помогне на други, които имат същия проблем, сподели опита си в социалните мрежи.

КОЖАТА ПОМНИ ВСИЧКО
„Аз се доверявам на протокола Liftactiv – серума против тъмни петна Liftactiv B3 Dark spots и Liftactiv B3 anti-dark spots SPF50 крем против пигментни петна, който намалява въздействието на външни фактори, като замърсяване и UV лъчи, които могат да причинят появата на пигментни петна, бръчки и неравномерен цвят на кожата.“ споделя Симона Дянкова.

ПРОТОКОЛ ПРОТИВ ХИПЕРПИГМЕНТАЦИЯ
За най-добри резултати в борбата с пигментните петна се препоръчва като първа стъпка сутрин и вечер да се използва Liftactiv B3 dark spots серум, който действа срещу хиперпигментация и бръчки, а за допълнителен ефект новият Liftactiv B3 anti-dark spots крем с SPF50, който ви осигурява последната и съществена стъпка под формата на SPF защита, така че излагането на слънчевите лъчи да не причинява нови и да не подсилва съществуващите петна. Този крем се препоръчва за жени, които искат продукти против стареене, които да коригират и намалят появата на пигментни петна и бръчки.

Стъпка 1 –Сутрин нанесете Liftactiv B3 серум против тъмни петна върху почистено лице

Стъпка 2 – непосредствено преди грима или просто преди да излезете от вкъщи, защитете лицето си с Liftactiv B3 anti-dark spots крем SPF50 против тъмни петна

СИЛАТА НА АКТИВНИТЕ СЪСТАВКИ
Клинично доказано е, че протоколът B3 Anti-Dark spots намалява повърхността на пигментните петна до -88%, а 98% от жените забелязват, че те са по-малко забележими.
Основната активна съставка на серума Liftactiv B3 срещу пигментни петна и бръчки е гликоловата киселина, най-известната от семейството на AHA киселините. Тя ексфолира повърхностните клетки и намалява видимостта на петната и луничките, но също така действа върху синтеза на колаген и намалява фините линии. Мъртвите клетки от повърхността се ексфолират нежно, разкривайки гладка, нежна кожа, а тенът става по-сияен и равномерен.
Друга ключова съставка е дермокозметичният „мултитаскър“: ниацинамидът. Освен че помага за изсветляване на петната и намаляване на бръчките, той успокоява раздразненията, хидратира и третира склонната към акне кожа. С една дума Liftactiv B3 серумът срещу хиперпигментни петна и бръчки има двоен ефект: третира пигментациите, където възникват в най-дълбокия слой на епидермиса, като същевременно премахва видимата им част на самата повърхност.
ВНИМАТЕЛНО СЪС СЛЪНЦЕТО
Когато кожата е изложена на слънце, нейната естествена реакция е да произвежда меланин, кафяв пигмент, който й помага да блокира UV радиацията. Понякога има неравномерно увеличаване на производството на меланин и излишъкът се натрупва между кожните клетки, като по този начин възниква хиперпигментация.
Тя засяга хора с всякакъв тип кожа и може да се появи навсякъде по лицето или тялото поради прекомерно излагане на слънце, хормонален дисбаланс или стареене. Често се появява на мястото на белези от акне, но повечето тъмни петна са резултат от излагане на слънце. Днес, поради по-голямото излагане на кожата на вредни външни фактори, като UV лъчи и замърсяване, появата на пигментни петна се е увеличила с 25%.

Най-често срещаните видове хиперпигментация:

• Слънчеви или възрастови петна – появяват се върху хронично увредена от слънцето кожа, по-често при възрастни хора по лицето, ръцете и деколтето.

• Мелазма – най-често се появява по време на бременност в горната част на лицето под въздействието на хормоналните промени или поради прием на противозачатъчни хапчета.

• Поствъзпалителна (постинфламаторна) хиперпигментация – възниква след нараняване или дерматологични проблеми като екзема, псориазис или акне.


ОПТИМАЛНА ЗАЩИТА СРЕЩУ ШИРОК UV СПЕКТЪР
Освен ефективността, която осигурява, това, което допълнително ще харесате в Liftactiv B3 anti-dark spots крем е леката текстура, която прави кожата гладка и хидратирана и не на последно място – това, че кожата го абсорбира бързо, не е лепкав и не е мазен.
Всички продукти, съдържащи гликолова киселина, е необходимо да се използват заедно с SPF, като се има предвид, че тази киселина може да увеличи чувствителността към слънцето, както и риска от изгаряния и нови петна. Кремът Liftactiv B3 anti-dark spots ще ви осигури висока защита срещу широк спектър UV лъчи и има защитен фактор SPF50.
За да намалите съществуващите петна и да предотвратите появата на нови, бъдете последователни в козметичната си рутина и се уверете в ефикасността на този протокол, който е ефективен срещу петна и бръчки. Поставете здравето на първо място. Започнете с кожата си, като й помогнете да засияе в най-добрия си вид!
Намерете повече информация за Liftactiv B3 anti-dark spots серум, както и Liftactiv B3 крем против хиперпигментационни петна и бръчки SPF50 на www.vichy.bg

Liftactiv B3 dark spots серум против хиперпигментация и бръчки, ориентировъчна цена в аптеките: 72,10 лв.
Liftactiv B3 anti-dark spots крем против хиперпигментация и бръчки SPF50, ориентировъчна цена в аптеките: 79,90 лв.

Свързани продукти

Също може да прочетете за...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари