БЛОГ ЗА ЗДРАВЕ И КРАСОТА

Защо е важно да се грижите за зъбите на Вашето дете?

Рейтинг 1Рейтинг 2Рейтинг 3Рейтинг 4Рейтинг  5 (Още няма оценка)
Loading...

Почистването и миенето на млечните зъби, а след това – и на постоянните, е навик, който трябва да се придобие в ранна възраст, за да се осигури добро здраве на устната кухина през целия живот!

От решаващо значение е почистването на детските зъбите още от момента на появата им, тъй като влошената устна хигиена има както физиологични (нарушено хранене, говор), така и естетични последствия (поява на криес и усложненията му).

Първите зъби на мъника заслужават цялото ни внимание. Ето защо бебешката четка за зъби ELGYDIUM има малка глава, адаптирана за зъбките на по-малките. Четка ви позволява да достигнете до труднодостъпни места. Нейните фини, заоблени влакна пазят венците и млечните зъби на децата от раждането до 2-годишна възраст. Ергономичната дръжка предлага добър захват за плавно и оптимално движение. Минималистичната формула на паста за зъби ELGYDIUM Baby с вода от лайка, без съдържание на флуор, допринася за добрата устна хигиена на най – малките. Благодарение на редуцираното образуване на пяна и своята нискоабразивна формула, паста за зъби ELGYDIUM Baby е подходяща за бебета на възраст от 6 месеца – периода в който започват да никнат първите зъбки – и за деца до 2 годишна възраст. Достатъчно е да поставите количество колкото грахово зърно от гелообразната паста за нежно почистване на млечните зъбки. Паста ЕLGYDIUM Baby може да се използва и от бебета, които все още не могат да изплюват

Правилното четкане на млечните зъби ограничава натрупването на бактерии, причинители на кариес, които атакуват бебешките зъби от много ранна възраст.

Защитата на млечните зъби от кариес е от съществено значение за здравето и на постоянните зъби. Добрите навици за орална хигиена се усвояват и усъвършенстват най-добре във възрастта от 3 до 6 години. Паста за зъби ELGYDIUM KIDS с вкус на горски плодове за деца на възраст от 3 до 6 години предпазва млечните зъби от кариес, с вкус, който стимулира децата да искат да си мият зъбите. Осигурява ефективна защита срещу кариес благодарение на оптимална за възрастта доза Fluorinol® (1000 ppm флуор) в комбинация с филмообразуващ агент, който се свързва към зъбния емайл и осигурява дълготраен ефект. Приятната гелообразна текстура на пастата позволява нежно миене на зъбите.

Специалният дизайн на влакната на четка за зъби ELGYDIUM Kids за деца от 2 до 6 години перфектно следва формата на млечните зъби като осигурява цялостно почистване. Цветните влакна в центъра на четката са разположени така, че да помагат на децата да дозират точното количество паста за зъби. Нейната ергономична, нехлъзгава дръжка е лесна за хващане, дори когато е мокра, и помага на децата да придобият по-голяма самостоятелност с течение на времето.

Появата на първите постоянни зъби е чудесно време за широки усмивки! Нека те да съпътстват децата през целия им живот. Затова е много важно да се разбере необходимостта от подходяща грижа за периода от 7 до 12 години. Оптималната доза Fluorinol®, съдържаща се в пастата за зъби ELGYDIUM Junior с вкус на дъвка за деца на възраст от 7 до 12 години, предлага повишена ефективност при защитата на емайла на постоянните зъби от кариес. Тя предпазва първите постоянни зъби от киселинните атаки, които причиняват кариес. С 95% натурални съставки и вкус на дъвка, тя прави миенето на зъбите забавен и прекрасен навик. За да насърчи децата към възприемането на добри хигиенни навици, ELGYDIUM Junior четка за зъби е снабдена с идеално заоблени влакна, които са нежни към зъбите и улесняват почистването на междузъбните пространства.

Здравословните навици, насърчавани още от ранното детство, трябва да се насърчават и поддържат. Защото красивата усмивка започва от тук!

Свързани продукти

Също може да прочетете за...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари