БЛОГ ЗА ЗДРАВЕ И КРАСОТА

маг. фарм. Десислава Запрянова: Всички болести започват от червата!

Рейтинг 1Рейтинг 2Рейтинг 3Рейтинг 4Рейтинг  5 (1 вота, средно: 4,00 oт 5)
Loading...

Десислава Запрянова е магистър-фармацевт и натуропат. Учила е в престижния Виенски Медицински Университет специалност фармация и хомеопатия. Притежава редица сертификати и дипломи за специалист по хранителни добавки и здравословен начин на живот, придобити в Залцбург и Виена. Работила е като магистър-фармацевт в аптека и е част от екипа на Аптеки 36.6. От 2018г. насам насочва фокуса си към ранна диагностика и алтернативна медицина, свързани с така наречения “биоскенер”. Създава първия по рода си специализиран център за алтернативна медицина в гр. Пловдив (бул. “6-ти Септември” 104, ет.1), в който приема своите пациенти след предварително записване на тел. 0898309729.

Какво представлява т. нар. “биоскенер”? Как работи?

Биоскенерът анализира само за една минута (без кръвни изследвания) 230 различни здравни параметри като играе важна роля за ранна диагностика и превенция. Поради бързия и точен скрийнинг се получава моментен резултат за цялостното състояние на организма.
Когато здравето не е в добро състояние, тялото автоматично алармира за това под формата на лесна умора, болка, главоболие, липса на апетит, депресия, тревожност, стрес, страх, сърцебиене, виене на свят и други. Проявилите се симптоми променят силата на електромагнитните вълни на човешкото тяло. Тези промени се отчитат от сензора на биоскенера. След усилване на данните за магнитното поле и обработката им от вграден микропроцесор, резултатите се сравняват със стандарти от проучвания на заболявания, за да се прецени дали магнитните вълни имат отклонение и в каква посока е то.

Каква информация дават резултатите от изследване с биоскенер?

Получава се информация за сърдечно-съдовата система; костите (минерална плътност, заболявания); функцията на различни органи (стомах-черва, бял дроб, черен дроб, бъбреци, панкреас, мозък, простата); половата система; имунитета; нивата на различни витамини, минерали, аминокиселини и тежки метали; наличието на алергии; хормоналния статус; туморните маркери; кръвната захар; наличието на различни токсини в организма и метаболитни дисбаланси.

Какви са предимствата на подобен уред за ранна диагностика?

Знаем, че човешкият организъм има магнитна честота и енергия. Дори да има единични клетки с патологични промени, анализаторът може да ги улови и да прогнозира болести, като по този начин дава възможност за ранна диагностика и превенция на хронични заболявания.
Резултатите от изследването с биоскенер се характеризират с особено висока точност! Този метод на изследване е неинвазивен, бърз и ефикасен. На база генерираните резултати се дават ценни съвети на кои храни, витамини и минерали да бъде наблегнато за оптимално здравословно състояние.

Кой може да си направи изследване с биоскенер?

Тестът е подходящ за всеки, който се интересува профилактично от здравето си, защото иска да води един по-пълноценен и здравословен начин на живот!
Сред противопоказанията за извършване на диагностика с биоскенер са наличието на пейсмейкър и метални пластини в тялото.

Как протича самото изследване?

Изследването може да се направи по всяко време на деня и няма никакви изисквания за предварителна подготовка. Първо се отстранява електрониката, която е позиционирана в близост. После се хваща с едната ръка метална пластина, която се държи в рамките на една минута, стоейки неподвижно и пазейки тишина. Биоскенерът генерира резултатите – изцяло неинвазивно, безболезнено и безопасно! Следва подробно тълкуване на резултатите и даване на препоръки за здравословен начин на живот.

С какви здравословни проблеми и дефицити се сблъсквате най-често?

Все по-често идват при мен пациенти с алергии и непоносимости – към глутен, фруктоза и лактоза. За щастие успешно се справяме с тяхната диагностика и терапевтично лечение.
Особено често се откриват дефицити на дадени витамини, минерали и аминокиселини. Те са сравнително лесно преодолими след продължителен прием на съответните хранителни добавки.
Но най-често се установява дисбаланс на стомашно-чревния тракт. Справянето с този проблем изисква по-продължителен период от време, постоянство и сериозни промени в начина на живот.

Клиентите Ви изненадват ли се от резултатите си от изследванията?

Да, разбира се! Най-вече от бързите и подробни резултати, които генерира биоскенера и обсъждаме веднага на място в най-големи подробности. При сериозни отклонения и проблеми насочвам пациентите към многопрофилна болница, в която работя с екип от специалисти за допълнителни изследвания и при необходимост изписване на медикаментозно лечение.

От Вашата практика, къде се коренят всички здравословни проблеми?

Още 300г.пр.Хр. Хипократ е казал, че “всички болести започват от червата” и съвременните изследвания го потвърждават. Здравето на червата е от решаващо значение за общото здравословно състояние, а неговото нарушаване води до развитието на различни заболявания.
От моя опит мога да кажа, че здравите черва са ключа не само към здравето, а и към красотата. Много често подобряването на здравословното състояние на храносмилателната система се отразява върху вида на кожата и косата. Затова в моя център за алтернативна медицина обръщаме сериозно внимание върху по-иновативен и задълбочен анализ на целия гастро-интестинален тракт.

Какви са най-често срещаните оплаквания на Вашите клиенти в резултат на дисбаланс на стомашно-чревния тракт?

Най-честите оплаквания, свързани с дисбаланс на стомашно-чревния тракт са:
• непоносимост към различни видове храни;
• кожни проблеми като акне, обриви и розацея;
• чувство на умора и отпадналост;
• болки в ставите и мускулите;
• стомашни болки, газове, киселини, диария и/или запек;
• смущения в имунната система и наличие на чести инфекции;
• мигрена;
• високо кръвно налягане;
• метаболитни смущения и качване на тегло;
• безсъние, безпокойство и депресия.

Какво може да направи човек, за да постигне баланс на стомашно-чревния тракт?

На първо място провеждане на своевременна диагностика, извършване на подходящ и редовен детокс, постигане на добър киселинно-алкален баланс на организма и спазване на подходящ за конкретния пациент балансиран хранителен режим.
Затова в центъра ми за алтернативна медицина освен биорезонансна диагностика предлагаме за първи път в България изследването Чревен Микробиом, което се извършва в Германия със съдейстието на лаборатория Бодимед. От това изследване на изпражненията се получава пълна информация за целия гастро-интестинален тракт – aнализ на видовия състав на чревната микрофлора, оценка на бактериалната дисбиоза, определяне на ентеротипа, честотно разпределение на най-важните бактериални щамове и оценка на мукозо-протективната микрофлора. Резултатите от изследването се консултират с лекари-партньори от Австрийската компания Биогена, чиито хранителни добавки горещо препоръчвам. Биогена (които се предлагат в моя център за алтернативна медицина) и Никапюр (които можете да откриете в АПТЕКИ 36.6 и на 366.bg) са изцяло натурални хранителни добавки без оцветители, без консерванти, без глутен, без лактоза и без фруктоза. Подходящи са за диабетици, малки деца и бременни.
Едни от най-често препоръчваните от мен хранителни добавки, благодарение на които моите пациенти успешно преодоляват своите оплаквания, дисбаланси, интоксикации, наличие на бактерии и гъбички по гастро-интестиналния тракт, са:
• Колонбаланс – балансира стомашно-чревния тракт;
• Клеанокол – детоксикира дебелото черво;
• Дармформула – мощна комбинация, която убива всички бактерии и вируси;
• Базогена – алкализира целия организъм.
Друго важно изследване, което провеждаме е тест за хранителни непоносимости. Въз основа на неговите резултати се изготвя подходящ хранителен режим, изработен от екип диетолози от Германия. В партньорство с лаборатория Бодимед провеждаме още широка гама от клинични изследвания и микробиология с цел постигането на пълна диагностика. Всъщност методите, които прилагам, са по немския стандарт F. X. Mayr, който усвоих в една от най-добрите Австрийски анти-ейдж клиники Lanserhof:
• Превенция, хранене и здраве – съвременната медицина Майер;
• Ранна диагностика, базирана на конвенционалната медицина;
• Целевото регенериране на храносмилателната система;
• Подобрения в начина на живот.
Целта е да се постигне и поддържа здраво тяло, ум и душа. Здравите хора излъчват красота, жизненост и пълно благосъстояние. Истината е, че ние сме склонни да обръщаме внимание само на признаците или симптомите, вместо да атакуваме корена на проблема – който често се намира в нашите черва!

Защо избрахте да работите именно с тази компания за хранителни добавки?

С Биогена работят най-добрите клиники по алтернативна медицина, ранна диагностика и анти-ейдж терапии в Австрия, Германия и Швейцария.
Освен стандартните хранителни добавки предлагат и много иновативни решения за проблемите на съвременното общество – витамини за хора с автоимунни заболявания, желязодефицитна анемия, хормонален дисбаланс и при необходимост от регенерация на тъкани. Предлагат анти-ейдж терапии за цялото тяло с високо дозиран комлекс от хиалуронова киселина и колаген.

Какви мерки препоръчвате да предприемат читателите на списание АПТЕКИ 36.6 за здравословен и балансиран начин на живот?

Да не пренебрегват ранните симптоми, подценявайки ги и надявайки се, че ще отминат от самосебе си. Ранната и редовна профилактика може да предотврати множество усложнения! И предприели веднъж мерки в тази посока, да не забравят за контролните прегледи. Здравословното състояние не е статично и се променя във времето под влиянието на външни и вътрешни фактори!

Какво Ви предстои от тук нататък?

Разширяване на центъра за алтернативна медицина с допълнителна апаратура и услуги. Развитие и популяризиране на дейността ми в гр. София и гр. Варна.
Като част от екипа на верига АПТЕКИ 36.6 – увеличаване на броя на аптеките в Пловдивския регион, разширяване на асортимента с иновативни и натурални продукти и подобряване качеството на обслужване.

Свързани продукти

Също може да прочетете за...

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Атонска иванова
Атонска иванова
3 years ago

Браво много полезна беше