БЛОГ ЗА ЗДРАВЕ И КРАСОТА

Трите най-мощни антиоксиданти

Рейтинг 1Рейтинг 2Рейтинг 3Рейтинг 4Рейтинг  5 (Още няма оценка)
Loading...

Живеем все по-хаотично, минаваме през все повече предизвикателства, а ежедневният стрес става все по-осезаем. За да бъдем в оптимално здравословно състояние е необходимо да се грижим както за физическото си, така и за психическото си здраве.

За щастие има хранителни добавки, които ни позволяват да гръмнем „с един куршум – два заека“. Това са именно антиоксидантите – те предпазват организма ни от свободните радикали, подкрепят имунната ни система и ни позволяват да живеем по-пълноценно всеки ден.

Също така, антиоксидантите подобряват здравето на кожата и подобряват регенеративните сили на организма ни. Освен това те укрепват сърдечно-съдовото здраве и подобряват когнитивните функции, което ги прави задължителна част от всяка здравословна диета.

В тази статия ще ви запознаем с 3-те най-мощни антиоксиданти, с които може да се сдобиете още днес, избирайки първокласната марка Haya Labs!

Витамин С

Витамин С е известен със своите мощни антиоксидантни свойства и ключовата си роля в имунната защита. Този водоразтворим витамин предпазва ДНК, протеините и липидите от оксидативно увреждане. Освен това витамин С стимулира синтеза на колаген, който е жизненоважен за здравето на кожата и намалява тежестта и продължителността на настинките. Витамин С улеснява усвояването на желязото, бори се с анемията и участва в синтеза на невротрансмитери.

Въпреки това организмът нито произвежда, нито складира витамин С, поради което ежедневният му прием чрез храна и хранителни добавки е не само полезен, но и задължителен.

Препоръчваме ви Vitamin C With Rose Hips от Haya Labs – мощна комбинация от витамин С и екстракт от шипка, която събужда естествените съпротивителни сили на организма, повдига тонуса и има силно противовъзпалително действие.

Селен

Селенът е важен микроелемент, който участва в множество жизненоважни телесни процеси. Неговите антиоксидантни свойства се дължат на селенопротеините – ензими, които потискат оксидативния стрес и регулират функцията на щитовидната жлеза, подобрявайки метаболитното здраве. Селенът е полезен и за имунната система: той укрепва защитните ѝ сили, ограничава възпаленията и дори може да се бори с рака, което доказва многостранната му роля за поддържане на здравето и жизнеността.

Наличието на селен в храната зависи силно от източника. Морските дарове, ядките и пълнозърнестите храни са изключително богати на селен. Въпреки мощните му ползи, деликатният баланс е от значение, тъй като както недостигът, така и излишъкът имат лоши последици за здравето.

Препоръчваме ви Selenium (Chelated Yeast-Free) от Haya Labs – хелатирана форма на селен, която не съдържа мая. Това означава по-скоростно и ефективно усвояване и по-голямо количество антиоксиданти в една доза!

Коензим Q10

Коензим Q10 (CoQ10) е мастноразтворимо вещество, намиращо се в митохондриите. То е както антиоксидант, така и производител на клетъчна енергия. CoQ10 се откроява, защото предпазва клетките от оксидативно увреждане по уникален начин: подмладява кожата и смекчава ефектите на фотостареенето. Освен това коензим Q10 подкрепя сърдечно-съдовото здраве, поддържайки оптимални нива на кръвно налягане.

Количеството на CoQ10 в организма намалява с възрастта, което прави допълнителния прием задължителен. Храните богати на CoQ10 са месо, риба и ядки. Ако те не присъстват в диетата ви, употребяването на хранителни добавки е подходящ вариант за борба с дефицита му.

Препоръчваме ви High Potency Co-Q10 от Haya Labs – висококачествен коензим Q10 с по-висока от стандартната концентрация на активната съставка.

Допълнителна антиоксидантна подкрепа

За да бъдете в максимално добро здраве е необходимо да комбинирате прием на висококачествени хранителни добавки с чисти хранителни източници. За да увеличите приема си на антиоксиданти, обогатете диетата си с разнообразни зеленчуци и плодове, не яжте преработени храни и включете билки и подправки в ежедневието си.

Към вече стабилната основа добавете и висококачествените антиоксидантни хранителни добавки на Haya Labs!

Свързани продукти

Също може да прочетете за...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари