БЛОГ ЗА ЗДРАВЕ И КРАСОТА

ТОПЪЛ ОБЯД

Рейтинг 1Рейтинг 2Рейтинг 3Рейтинг 4Рейтинг  5 (1 вота, средно: 1,00 oт 5)
Loading...

Продължава приемането на заявления за ползване на услугата “Топъл обяд“, насочена към хората с ниски доходи за участие в програмата „Обществена трапезария на територията на Община Пловдив“. По тази програма могат да кандидатстват пловдивчани, които отговарят на следните критерии:

– Лица без доходи или с ниски доходи под линията на бедност – хора в затруднение поради влошената икономическа обстановка в страната;

– Хора, които поради възрастта си или налични увреждания са в по-висок риск от заразяване и неблагоприятно протичане на инфекцията;

– Лица, обект на социално подпомагане, за които е установена нужда от допълнителна подкрепа и в условията на извънредна епидемична обстановка са в невъзможност да задоволят основните си жизнени потребности.

Проектът „Топъл обяд в условията на пандемията от Covid-19 на територията на Община Пловдив“ е насочен към осигуряването на подкрепа за най-уязвимите групи на населението чрез предоставянето на продоволствена помощ под формата на топъл обяд, като за целта с Решение на Общински съвет беше разкрита социална услуга като местна дейност. Сключен бе Договор за БФП с АСП за осигуряване на финансиране на услуга с капацитет 2700 потребители. Дейността по набиране на кандидати за ползване на услугата стартира през м.ноември 2020г. Основна цел на услугата е в условията на извънредна ситуация да се гарантира, че помощта ще достигне до най-засегнатите, като е предвидено услугата по предоставяне на топъл обяд да обхване 2700 граждани на Община Пловдив.

За идентифициране на потенциални ползватели на услугата “Топъл обяд”, Община Пловдив използва всякакви източници – сигнали на граждани, информация от Общински кризисен щаб, отворена телефонна линия, информация от Регионалната здравна инспекция за лица, поставени под задължителна карантина, информация от доставчици на социални услуги и институции и др. Програмата допринася за постигане на Национална цел за намаляване на броя на живеещите в бедност близо 260 000 души на територията на цялата страна. В изпълнение на тази цел, програмата се насочва към лицата, живеещи в най-висока степен на бедност и социална изолация.

От 4. Януари 2021г. Община Пловдив предостявя топъл обяд на близо 2000 граждани на общината. Програмата засега продължава до края на годината, като перспективата е да продължи и в следващите 4 години. Доставянето на храната до дома е само за най-трудноподвижните хора. Раздаването става в 11 пункта на територията на града, по два във всеки от административните райони на град Пловдив, един е пункта само в район „Северен“. Порционът включва супа, основно ястие, както и 2 филии хляб.

Приемът на документи се извършва по време на целия срок на проекта на следните адреси, а за повече информация има и телефон за контакт.

Район „Тракия“
бул. „Освобождение“ 63
тел. 032/68 23 23

Район „Южен“
ул. „Македония“ 73А
тел. 032/276 160

Район „Западен“
ул. „Вечерница“ 1А
тел. 032/60 48 26

Район „Източен“
бул. „Шести септември“ 274
тел. 032/60 10 73

Георги Титюков – Зам. кмет „Спорт, младежки дейности и социална политика“ Община Пловдив;

Елена Шопова – Ръководител на проект „Топъл обяд в условията на пандемията от Covid-19 на територията на Община Пловдив“;

Веселина Ботева – Директор дирекция „Социална политика“ в Община Пловдив.

Също може да прочетете за...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари