БЛОГ ЗА ЗДРАВЕ И КРАСОТА

Стартира Дигитална академия помощник-фармацевти

Рейтинг 1Рейтинг 2Рейтинг 3Рейтинг 4Рейтинг  5 (1 вота, средно: 5,00 oт 5)
Loading...

Обучението е безплатно и носи кредитни точки и сертификат
________________________________________________________________________

В най-голямата медицинска платформа CredoWeb започна Дигитална академия за помощник-фармацевти, инициирана от Българската асоциация на помощник-фармацевтите (БАПФ).

В продължаващото обучение за по-малко от седмица се включиха над 300 от медицинските специалисти, привлечени от достъпния онлайн формат, безплатния достъп и интересните материали, представени от водещи имена в здравния сектор.

„Като фармацевтични специалисти с висше образование, ние сме част от екипа от здравни кадри, които имат важна роля при формиране на здравната култура на населението. Ето защо следдипломното образование е от първостепенно значение не само за кариерното ни развитие, но и за пациентската безопасност, за която сме отговорни“, заяви Лиляна Петрова – председател на БАПФ.

Първата видеопрезентация в Дигиталната академия е с двама лектори д-р Хари Ховагимян – лекар по дентална медицина, юрист и преподавател в МУ – Пловдив по правни въпроси и здравна икономика, и адв. Емилия Ангелова-Ховагимян – доктор по право.

Те разглеждат различни аспекти на темата, като излизат извън рамките на „формалното“ обучение, спирайки се на правните регулации, ролята на съсловните организации, актуалната ситуация в страната и тази в Европейския съюз, за да дадат отговор на въпроса: „С какво продължаващото обучение е полезно не само за помощник-фармацевтите, но и за пациентите?“.

Основните акценти в обучението:

  • Практическите ползи за помощник-фармацевтите от следдипломното обучение
  • Какви са последиците от липсата на продължаващо обучение?
  • Примери от Италия, Белгия, Ирландия за обучения на медицински лица
  • Съвместната работа между помощник и магистър- фармацевти – защо е важна?
  • Как по-високата квалификация може да доведе до по-добро заплащане?

„Във водещите западни здравни системи, продължаващото обучение и следдипломната квалификация са задължителни. Нещо повече: липсата на необходимия брой кредити или следдипломна квалификация са основания за отнемане или отказ от преиздаване на лиценз за работа на всеки един медицинските специалист. В Белгия, например, участието в продължаващо обучение носи по-високи заплати, а в Нидерландия неучастието в такова обучение може да доведе до изваждане от медицинския регистър”, споделя във видеопрезентацията адв. Ангелова-Ховагимян.

Продължаващото обучение е със затворен достъп, само за медицински специалисти, и за да участвате в него трябва да влезете в профила си в CredoWeb или ако нямате такъв, да се регистрирате като помощник-фармацевт. Всичко това е безплатно.

Първият урок носи 7 кредита на членове на Българската асоциация на помощник-фармацевтите, които се отразяват в електронното им досие.

Включете се в Дигитална академия за помощник-фармацевти на www.credoweb.bg  или като сканирате QR кода с приложението си Вайбър:

Също може да прочетете за...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари