БЛОГ ЗА ЗДРАВЕ И КРАСОТА

Сън и здраве

Рейтинг 1Рейтинг 2Рейтинг 3Рейтинг 4Рейтинг  5 (1 вота, средно: 1,00 oт 5)
Loading...

Знаете ли, че над 60% от населението на света страда от безсъние, а останалите 40% имат или са имали някакви нарушения на съня?

Сънят е основна човешка биологична функция, която е отговорна за всички аспекти от нашето здраве. Само след една нощ некачествен сън апетитът ни се увеличава, тъй като хормонът лептин не се произвежда в достатъчно количество и не можем да се усетим сити. Имаме непрекъснато желание да ядем и то калорична и нездравословна храна.

Само след една нощ некачествен сън се нарушава имунната ни система и ние ставаме лесна мишена за всички вируси и болести. Започва неконтролируема промяна в настроенията ни и депресивни състояния. Дори започва загуба на мозъчна тъкан.

А когато проблемите със съня се превърнат в хронични, имаме 4 пъти по-голям риск от инсулт, увеличен риск от затлъстяване, някои видове рак, диабет, сърдечно-съдови заболявания, импотентност и много други. Колкото и здравословно да живеем, ако нямаме достатъчно качествен сън, здравето ни ще бъде нарушено.

Професори от Харвард казват, че хората сме изключително арогантни същества, защото смятаме, че можем да пренебрегваме 4 милиарда годишен процес (съня) и вярваме, че няма да имаме последици от това.

Има две основни причини, които нарушават съня ни.

Първата е забързания начин на живот, който водим, а другата – лошите условия, които сме подсигурили за съня ни. И двете се базират на нашето осъзнаване колко важен е съня за живота ни. Дали спим качествено или не, обикновено зависи от самите нас. И понякога трябва много малко, за да получим много.

Ако искате да научите:

Как съня помага за нашето здраве?

Какво и как нарушава съня ни?

Как да подобрим качеството на съня си без лекарства?

И какви са най-иновативните технологии за подобряване качеството на съня?

Запишете се за уебинара на фирма Леомакс Интернешънъл „Как максимално да използваме потенцияла на съня, за да се погрижим за здравето си?“ Първите 30 човека, които се обадят на телефон 0877600584, ще получат безплатна покана.

Също може да прочетете за...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари