БЛОГ ЗА ЗДРАВЕ И КРАСОТА

Пробиотикът „BIOBI” – продукт на дългогодишен професионален опит

Рейтинг 1Рейтинг 2Рейтинг 3Рейтинг 4Рейтинг  5 (4 вота, средно: 3,50 oт 5)
Loading...

Акад. Мария Балтаджиева има 55 години професионална дейност в областта на технологичната наука и практика за млечните продукти и 18 години за получаване на пробиотици за здравословното хранене. Наградена e с Диплом и Златна Значка от Съвета на Европейската научна култура, както и Доктор Хонорис Кауза на Университет по хранителни технологии Пловдив и Селско Стопанска Академия – София.

Автор е на 302 публикации в специализирани списания, 19 защитени патента и 35 иновативни решения. Титуляр на дисциплината “Технология на млякото и млечните продукти “ на 42 випуска по специалността на УХТ. Написала е 4 учебника и 13 учебни помагала. Ръководител е на 20 успешно защитени дисертации.

– 

При развитието на технологиите за получаването на биологично активни млечни продукти на първо място стоят ферментационните процеси, които са плод на развитието на млечнокиселите бактерии в млечната среда. Насоката за развитието на бактериите зависи от тяхната активност, регулирана от множество фактори. Това се постига с правилния избор на подходящите щамове на бактериите и успешно регулиране на факторите за тяхното развитие. Над 70% от клетките, изграждащи имунната система се помещават в чревните стени, поради което поддържането на здравословен баланс на бактериите там, е от първостепенна важност за имунната дейност. Нарушеният баланс между „добри” и „лоши” бактерии в червата, веднага рефлектира и върху имунната система, която вече не може да върши работата си ефективно. Прекомерното количество патогени, за сметка на полезните бактерии, води до развитие на алергии, артрит, автоимунни заболявания (синдром на раздразнените черва, акне, хронична умора), нервно-психични разстройства, злокачествени образувания.

Пробиотикът „BIOBI” представлява природен биологичен заряд за сила и защита на организма от болести, умора и инфекции. „BIOBI” е подчертан природен продукт, с бактерии от екологично чистата природа на високопланинските традиционни млечни продукти с основна бактерия Lb. bulgaricus в комбинация с протектор биологична добавка от рода на Жен шен, гъбата Рейши, инулин, млечен биоконцентрат и пчелен прашец. Основната цел на създадените пробиотични продукти е поддържане и тонизиране на имунната система.

Изказвам своето твърдо становище, че „изкорестяването на природното съдържание на продукта опорочава качеството и ползите на пробиотика”. Затова контрола на съдържанието на пробиотика е важно условие за сигурността на неговото предназначение – актуален въпрос за качеството на пробиотиците.

Мисията за получаване на пробиотици поставя на първо място задачата да се посяват в млякото и развиват при подходящи условия избрани млечни бактерии, на които природата е отредила ролята на биологични регулатори на качеството на ферментиралите млечни продукти. Но, с тяхната директна консумация в организма се внасят само част от внесените в продукта бактерии – още повече, че тяхната активност се изтощава в процеса на получаването на видовете продукти. При получаването на пробиотик „BIOBI” се прави селекция на най-добрите бактерии за потребностите на организма. Те се отглеждат посяти в млечната среда, развиват се в нея и целенасочено в концентрирано съдържание се отправят в правилната насока за здравословните проблеми.

Най-важно в посоката за получаването на пробиотичния продукт е да отговаря на конкретните, специфични интереси на организма. Това е постигнато в технологичната наука и практика при получаването на вариантите пробиотик „BIOBI”. Ако трябва да маркираме с какво пробиотика BIOBI се отличава от останалите пробиотици , то е следното:

Пробиотичните бактерии са избрани от традиционни млечни продукти на високопланински, екологично чисти региони на България; съдържат типичните щамове на Lb. bulgaricus; бактерията Lb. bulgaricus притежава типичните си метаболитни продукти с широк спектър на действие с подчертани пробиотични свойства. Това биологично богатство на избраната бактерия се стимулира и допълва от Str. Thermophilus u Lb. Rhamnosus, с които Lb. bulgaricus, доказано е в най-доброто си асоциативно взаимодействие.

Качествен принос за пробиотика е обогатяването му с природни биологични добавки (Жен шен, гъба Рейши, инулин, млечен биоконцентат и пчелен прашец), протектиращи пробиотичната активност на въведената в пробиотика млечнокисела микрофлора.

Затова Lb. bulgaricus се съдържа в изобилие (над 100 млн. активни клетки в грам) и е асоциирана със Str. Thermophilus u Lb. Rhamnosus. Общото съдържание на активните клетки в пробиотика достигат над 1012 живи активни клетки в грам.

Избраните щамове на въведените бактерии в пробиотика са с научно доказана благоприятна симбиоза и широк спектър на метаболитна дейност.

Пробиотиците по разработените технологии са изпитани клинично при(над 2 500 индивида) в клиники в България, Испания, Русия и Германия в продължение на 10 години. Доказани са техните ползи при различни хронични заболявания.

Затова ние създадохме уникална формула от пет пробиотични продукта с двоен ефект в серията пробиотици „BIOBI”. Пробиотиците „BIOBI” са на основата на лиофилизирана комбинация от лактобацили (с невероятната активност – над 100 милиарда живи клетки във всяка капсула от 400 mg), включващи основно Lactobacillus bulgaricus, получен от растежа на бактериите в млечна среда с необходимите биологични свойства. Петте продукта имат допълнителен физиологичен ефект поради наличието на здравословни съставки като: Жен шен, гъба Рейши, пчелен прашец, инулин и млечен биоконцентрат. Нашата мисия е да гарантираме най-добрия здравословен резултат и да помогнем

На повече хора в България да намерят своето решение за по-добро качество на живот и здраве.

Пробиотиците са представени в опаковки с 30 бр. капсули и означения на тяхното съдържание и здравословни насоки.

Probiotic „BIOBI” с Жен шен

Eкстрактът от Жен шен потиска възпалението и засилва антиоксидантния капацитет на клетките. Жен шенът може да подобри мозъчните функции като памет, концентрация и настроение. Засилва дейността на имунната система. Ежедневният прием на 200 mg Жен шен засилва имунният отговор при здрави пациенти. Повлиява благоприятно нивата на кръвната глюкоза както при диабетици, така и при здрави хора. Засилва работата на панкреаса и продукцията на инсулин. Бори умората и повишава енергията.

Probiotic „BIOBI” с Пчелен прашец

Пчелният прашец съдържа всички незаминими за човека аминокиселини. Има подобни на антибиотика свойства, които защитават организма от вируси. Мощен имуностимулатор. При алергии намалява отделянето на хистамин. Антиоксидант с противовъзпалително действие върху тъканите на белите дробове като предотвратява наченките на астма. Съдържа рутин и биофлавоноид (антиоксидант), който заздрвява капилярите и укрепва сърдечно-съдовата система, като има антисъсирващи свойства и предотвратява сърдечен удар.

Probiotic „BIOBI” с Млечен биоконцентрат

Възстановява и балансира миклофлората в стомашно-чревния тракт. Противодейства на диарията по време и след прием на антибиотици и химиотерапевтици. Възстановява и стимулира имунната система, произвежда антимикробни вещества, които потискат болестотворните микроби, регулира обмяната на веществата, спомага за извеждане на натрупаните токсини в организма, има благоприятно действие върху артита и болките в ставите.

Probiotic „BIOBI” с Инулин

Инулинът действа като пребиотик – несмилаема хранителна съставка, която подхранва „добрите“ бактерии в червата. Инулинът е основна храна за бифидобактериите и стимулира техния растеж и активност. Бифидобактериите имат редица важни функции в нашето тяло, сред които:
– произвеждат оцетна и млечна киселина, което понижава pH на дебелото черво и предотвратява растежа на „лошите“ бактерии в червата;
– стимулират имунната система;
– подпомагат усвояването на някои минерали;
– увеличават производството на витамини от В групата, като фолат, В12, тиамин и ниацин.

Инулинът намалява апетита и помага за отслабване.Когато се добавя към нискокалорични храни, инулинът действа ефективно за подтискане на апетита и контролира приемането на храна. Инулинът предотвратява запека. Поради способнастта си да набъбва след абсробиране на вода, инулинът е много ефективен при борба със запека. Инулинът намалява холестерола и подобрява здравето на сърцето. Инулинът подобрява здравето на сърцето чрез намаляване нивата на мазнини в кръвта чрез различни механизми:
– намалява производството на чернодробни ензими, които са отговорни за производството на мазнини;
– увеличава ензимите, които разграждат мазнините в мускулите;
– подпомага производството на пептиди, които увеличават усещането за ситост и премахват „лошия“ холестерол в кръвта.

Probiotic „BIOBI” с гъбата Рейши

Рейши съдържа специфични съединения, които подсилват по изключителен начин имунната система, увеличават защитните сили и имат мощно антираково действие. Доказана е способността на Рейши да увеличава ефективността на естествените клетки убийци, които се борят с туморните образувания в човешкия организъм. Приемът на този продукт води до следните ползи:

– Намалява риска от развитието на злокачествени заболявания;
– Подобрява качеството на живот на болните от рак;

– Увеличава ефективността на клетките естествени убийци;
– Подкрепя здравето на сърдечно-съдовата система;
– Намалява нивата на лошия холестерол и триглицеридите;
– Намалява тревожността при страдащите от депресия;
– Увеличава нивата на енергия и издръжливостта

Свързани продукти

Също може да прочетете за...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари