БЛОГ ЗА ЗДРАВЕ И КРАСОТА

Причини за вагинална инфекция и дискомфорт в интимната област

Рейтинг 1Рейтинг 2Рейтинг 3Рейтинг 4Рейтинг  5 (1 вота, средно: 3,00 oт 5)
Loading...

Ето някои от най-разпространените причини за вагинални инфекции и дискомфорт в интимната област:

  1. Ако се приемат антибиотици за лечението на някаква друга инфекция, това неминуемо се отразява и върху вагиналната флора. „Добрите“ бактерии (млечнокиселите бактерии) могат също да бъдат убити от антибиотика, което позволява на болестотворни бактерии или гъбички да се разпространяват бързо и безпрепятствено.
  2. Промените в хормоналните нива могат да причинят промени във вагиналната среда, благоприятни за инфекциите. Например по време на бременност и кърмене, но също и когато се вземат перорални контрацептиви.
  3. Стресът, психическото натоварване, нервното напрежение, грипът и други инфекциозни заболявания също могат да отслабят естествената защита на тялото в интимната област, което спомага за инфекции от гъбички или болестотворни бактерии.
  4. По-продължителният престой във вода (вана, плувен басейн) кара кожата да набъбне и да изгуби своята защита. Тогава тя става по-податлива към кожни раздразнения или вагинална инфекция. Ако една жена е склонна към повтарящи се вагинални инфекции, трябва да избягва този вид къпане. Хлорът, който се използва в басейните за дезинфекция, също може да причини кожни раздразнения и алергии при съответната чувствителност.
  5. Бельото от изкуствени влакна и найлоновите чорапогащи могат да причинят задържане на топлина и влага във външната генитална област, защото синтетичните влакна не попиват потта и това благоприятства кожните раздразнения и инфекции. Трябва да се внимава за плътно прилепващо облекло и бельо, които могат да раздразнят кожата.
Свързани продукти

Също може да прочетете за...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари