БЛОГ ЗА ЗДРАВЕ И КРАСОТА

Подаръци с кауза

Рейтинг 1Рейтинг 2Рейтинг 3Рейтинг 4Рейтинг  5 (Още няма оценка)
Loading...

Без съмнение месец декември е най-празничното време от годината. Коледните празници са вълшебство, уют, време с най-близките и разбира се – подаръци. Без значение от възрастта ни, всички ние се радваме, когато под елхата има опаковани кутии с нашето име на тях.

Купуването на подаръци изисква отделянето на немалък бюджет, а и много често правим необмислени покупки. За да избегнем тези рискове и да не закупуваме излишни вещи, за които е силно вероятно да не влязат в употреба, сме Ви подготвили няколко идеи за подаръци, чрез които можете да зарадвате любим човек, докато участвате и в благотворителна кауза. По този начин, вашият коледен дух и магията ще достигнат до повече места, а какво по-хубаво от повече усмивки на Коледа.

Осинови кошер, купи мед и подкрепи пчелар

Подарък с кауза от GiftTube

Платформата Ви дава възможност да направите оригинален подарък – GIFT BOX, като по този начин помагате на пчелари да продължат своята дейност, а именно опазване на пчелите, които имат важна роля в природата. Ваучерът-подарък включва интересни неща като различни бурканчета мед, дигитална книжка с рецепти от пчелари и други, сред които посещение на подкрепен кошер от 4-ма души и сертификат за подкрепа на пчелар.

Цвете в епруветка

Още една красива и екосъобразна идея за подарък от GiftTube

Цветето в епруветка е живо – то цъфти, прецъфтява и цъфти отново, минимум два месеца, а след като изчерпа хранителната си среда може да продължи живота си, като се пресади в саксия. На кутията им има QR-код, който води към инструкциите за отглеждане на цветето. Подаръкът е подходящ за хора с респираторни алергии, както и за лечебни заведения, тъй като цветята са в затворена система и прашецът им не може да предизвика алергична реакция.

Чрез закупуването му участвате в две каузи:

 – опазване на околната среда чрез намаляване на използваните ресурси за рязани цветя (които да послужат за изработка на букети за декорации и подаръци).

– подпомагане на българските учени, които „опитомяват“ и намират подходящи условия за отглеждане на растенията.

Sasha Naturals

Нежна грижа със сапуни, съдържащи бира и мед, козе мляко, билкови настойки и извлеци, украсени със сухи цветя е прекрасен подарък с повод и без повод. Най-хубавата част от този подарък, е че при закупуването му се засажда едно дърво. Опаковката на сапуна може да бъде от плат или 100% биоразградимо фолио, произведено в България. Сапуните са без палмово масло, без изкуствени аромати и оцветители, без консерванти и сулфати. Повече информация можете да откриете в сайта им.

“Днес някой стои на сянка, защото друг отдавна е засадил дърво.”

Уорън Бъфет

Оле,мале!
Най-вероятно сте попадали на материали относно фондация „Майко мила“, която подпомага майки на деца с увреждания. Фондацията поддържа онлайн магазин (www.olemale-shop.bg ), от който могат да бъдат закупени множество ръчно изработени Коледни украси и същевременно да подпомогнете едно затруднено Българско семейство.

Социално предприятие за хора с увреждания – Пловдив

Освен магазин в квартал Капана, организацията разполага и с онлайн магазин (https://social-plovdiv.eu/magazin). Още едно място, от което можете да закупите, Коледни играчки, възглавници, готварски текстилни аксесоари, тишлайфери и други. Целта на предприятието е да подпомогне хора с увреждания и да подобри тяхната интеграция в обществото.

Платформа ДарПазар

Сигурното място за онлайн закупуване на подаръци с кауза. Това е мястото, на което можете да откриете редица оригинални предложения, зад които стои смисъл, а именно подкрепа на различни инициативи. Ето няколко предложения:

Арт ателие „Творилница“

Социално предприятие, изработващо продукти от текстил, като престилки, подвързии за книги, калъфки за възглавници и още много други. 100% от печалбата се инвестира в програми за заетост и повишаване на качеството на живот на хора с психично здравни трудности.

Направено с любов 21

Там можете да откриете ръчно изработени керамични изделия в интересни и оригинални мотиви. Те се изработват от лица с увреждания, както и майки на деца със специфични потребности. Творците получават възнаграждения за труда си.

Без значение какъв подарък ще подарите или получите, най-ценно си остава времето със семейството. Екипът на Аптеки 36.6 Ви пожелава Весели празници!

Също може да прочетете за...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари