БЛОГ ЗА ЗДРАВЕ И КРАСОТА

ОРЛИН ПАВЛОВ: Навсякъде, на всеки ъгъл, хората са прекрасни!

Рейтинг 1Рейтинг 2Рейтинг 3Рейтинг 4Рейтинг  5 (Още няма оценка)
Loading...
Част от екипа на АПТЕКИ 36.6 случайно са попаднали на снимачната площадка на българския филм “Завръщане”, който в по-голямата си част бе заснет в гр. Пловдив.
Разкажете ни малко за сюжета на филма и Вашия образ.

Това е една много хубава история за приятели, които са напуснали България преди около 25 години и имат уговорка да се срещнат отново, да видят какво се е променило. Моят герой е пилот, който след 25 години се вижда със старата компания в Пловдив. Оказва се, че приятелите имат казус – едно от момчетата губи къщата, в която живее, защото тя е купена от негов братовчед и ще бъде съборена, а е паметник на културата. Всички тези симпатични приятели се опитват да спасят къщата, а през това време осъзнават, че им е много хубаво в Пловдив и може би не е трябвало да напускат България и имат планове да се завърнат. Филмът носи едно много хубаво послание, предадено от страхотни актьори. 

Колко време продължи снимачния процес в “Града под Тепетата”? Какви са впечатленията Ви от Пловдивчани?

Снимахме из града повече от месец, беше страхотно. Впечатленията ми са прекрасни. Навсякъде, на всеки ъгъл, хората са прекрасни. Всички бяха изключително положително настроени, искаха да ни помагат, да ни приютят, ако имаме нужда да се преобличаме или да ни сложат грим, непрекъснато ни носеха ароматно кафе и студена вода. Хората бяха наистина страхотни и много зареждащи, Пловдив много ни липсва, въпреки голямата жега тогава. Пловдивчани са наистина много позитивно настроени!

Кои са любимите Ви места в гр. Пловдив? Успяхте ли да посетите някое от множеството културни мероприятия, част от Европейска Столица на Културата 2019?

Любимите ми места в Пловдив, о, те са много. Всички малки улички са ми любими, старият град, естествено. Снимахме много там, в Античния театър, на Капана, в летище Пловдив, на всички емблематични места за града. Всичко в Пловдив ми е любимо, аз като малък изкарах много лета там с майка ми и баща ми. Те бяха, може би, 35 години солисти на Пловдивска опера, така че имам много спомени в Пловдив, като че ли се върнах в детството. 

Сред музикалните среди се говори, че сте записал песен специално за филма “Завръщане”. Как се казва парчето, какво настроение носи и кога ще имаме възможност да го чуем?

В момента обмисляме име на песента, имаме два варианта, но за сега не искам да ги издавам. Малко преди премиерата на филма ще пуснем видеоклип, който е свързан с филма, естествено – части от снимачния процес, малко повече от кухнята и, разбира се, кадри от филма. Песента е на Владимир Ампов-Графа и за мен е удоволствие, че ще пея негова песен и то самостоятелно. Песента има страхотен заряд, така че стискайте палци, може би до месец ще звучи в ефира.

Пловдивчани вече се готвят за предстоящия Ви концерт на 28 август 2019г. на Гребната База. Какво да очакват?

В Пловдив ще направя и самостоятелен концерт, това ще бъде първият по рода си плаващ концерт, на специално изградени понтони. Имаме удоволствието наши партньори да са хората, които са работили по много от проектите на изключителния Кристо Явашев, един от най-големите и най-интересни български артисти, мисля, че няма нужда да го представям. Нашият концерт ще бъде на 28-ми август в гребен канал Пловдив, ще имам много гост-музиканти като изключителната Белослава, моите приятели Любо Киров, Владимир Ампов-Графа, Бобо и други. Ще направим повече от час и половина концерт, на който ще заснемем и финалната сцена от филма „Завръщане“, нашата публика също ще стане част от филма. Засега няма да издавам повече, че ви очакваме на 28-ми август.

За кога се планира официалната премиера на филма “Завръщане”? Къде ще бъде тя?

Официалната премиера ще бъде в град Пловдив, доколкото си спомням по думите на продуцентите Ники Илиев и Башар Рахал. В средата на октомври месец ще имаме премиера в Пловдив, след това разбира се в София, а след това отиваме към Бургас, Варна и живот и здраве Велико Търново.

Също може да прочетете за...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари