БЛОГ ЗА ЗДРАВЕ И КРАСОТА

ОМЕГА-3 рибено масло от сьомга + витамин Е в подкрепа на СЪРЦЕТО

Рейтинг 1Рейтинг 2Рейтинг 3Рейтинг 4Рейтинг  5 (1 вота, средно: 5,00 oт 5)
Loading...

Здравословният начин на живот – правилното хранене, поддържането на здравословно тегло, пълноценната почивка, разходките и движението, както и избягването на алкохола и цигарите подпомагат здравето на сърцето, но за съжаление, това невинаги е достатъчно. Правилният и адекватен прием на Омега 3 – мастни киселини е от ключово значение за подобряване функциите на сърцето и предпазване от сърдечни проблеми. Омега-3 мастните киселини са група полиненаситени мастни киселини, най-важните сред които ейкозапентаенова киселина (ЕРА) и докозахексаенова киселина (DHA). Тези незаменими мастни киселини не могат да се произвеждат самостоятелно от организма, затова е от особена необходимост да бъдат набавяни редовно с храната.

Богати източници на Омега 3 са мазните риби и морските дарове, орехите, зехтинът и лененото семе. Дефицитът на Омега 3, в резултат на ограничената консумация на риба и морски дарове, както и на небалансираната диета в полза на наситените мазнини, е все по-често срещано явление. Най-сигурният начин да бъде компенсиран този недостиг на Омега 3 е чрез прием на рибено масло.

Омега-3 мастните киселини, съдържащи се в рибеното масло от сьомга на АБОФАРМА допринасят за регулиране нивата на холестерола, кръвното налягане и нормалната сърдечна дейност, играят изключително важна роля за развитието и функционирането на мозъка, подобряват мисловната дейност и концентрация, както и зрителната функция.

Ползи:

Омега-3 мастните киселини са свързани с многобройни ползи за здравето на сърцето – намаляват триглицеридите, намаляват кръвното налягане, увеличават нивата на добрия холестерол (HDL), предпазват от тромби в кръвоносните съдове и от отделянето на плаки в артериите, които, в краен случай, могат да доведат до инфаркт или инсулт и фатален край.

В допълнение към това, декозахексаенова киселина (DHA) е основен структурен компонент на ретината на очите. Приемът и може да помогне за предотвратяване на дегенерация на макулата, което може да причини увреждане на зрението и слепота.

Също така, добавките с Омега-3 могат да подпомогнат лечението на депресия и тревожност. ейкозапентаенова киселина (ЕРА) показва висока ефективност в борбата с депресията. Проучванията показват, че хората, които консумират редовно Омега-3 страдат по-малко от ментални разстройства и са по-малко податливи на депресивни състояния. Нещо повече, когато хората с депресия или тревожност започнат да приемат добавки с омега-3, симптомите им се подобряват.

Приемът на достатъчно количество Омега-3 по време на бременност и кърмене е от ключово значение за развитието на мозъка на бебетата. Суплементацията с Омега-3 по време на бременност е свързана с по-висока интелигентност, по-малък риск от някои заболявания и поведенчески проблеми при децата. В допълнение съм това, добавките с Омега-3 могат да намалят симптомите на Синдром на дефицит на вниманието и хиперактивност при деца. Те подобряват вниманието и намаляват хиперактивността, импулсивността и агресията.

Добавеният в рибеното масло от сьомга на АБОФАРМА витамин Е допринася за защитата на клетките от оксидативен стрес и за поддържане на нормалната функция на мозъка и нормалното зрение.

По случай 20-годишния си рожден ден АБОФАРМА България предлага и лимитиран, юбилеен ПРОМО ПАКЕТ ОМЕГА- 3 рибено масло от сьомга с 20% подарък!

Свързани продукти

Също може да прочетете за...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари