БЛОГ ЗА ЗДРАВЕ И КРАСОТА

маг. фарм. Даниела Павлова: Обида и Прошка

Рейтинг 1Рейтинг 2Рейтинг 3Рейтинг 4Рейтинг  5 (4 вота, средно: 2,50 oт 5)
Loading...

маг. фарм. Даниела Павлова

Маг. фарм. Даниела Павлова работи във фармацевтичния сектор над 20 години и е управител на Аптека 36.6 Събота Пазар близо 12 години. Завършила е сертифицирани курсове по Бахова терапия, Австралийски цветни есенции, хомеопатия, шуслерова терапия и биоенерготерапия. Прилага успешно духовни и езотерични практики. Mожете да се консултирате с нея след предварително записване на тел. 0878598444.

Danihelp Бахова терапия

______________

Няма човек, който в един или друг момент да не изпитва обида от нечие чуждо отношение. Тя нанася сериозни здравословни и емоционални рани и е добре да се работи с този проблем. По-чувствителните и лесно раними хора трудно могат да се освободят и пуснат от себе си оковите на възмущението, огорчението и вътрешното негодувание. Точно по тази причина те са подложени на повече заболявания, а личностите, които не си го „слагат на сърце“, се справят по-добре.

Лекарите много рядко могат да обяснят на какво се дължат болестите, но езотериката твърди, че много от тях се причиняват от натрупани обиди, особено онкологичните заболявания. Най-често горчивините се трупат с годините и се таят дълбоко вътре, които блокират естествената сила, светлина и способността да се дава Любов. Както знаем в основата на всичко е Любовта. Болестта идва, когато човек губи Любовта. Тя намалява при обиди, осъждане, омраза и др.

Прошката е мисловният духовен и емоционален акт на освобождаване от чувства като гняв, раздразнение и негодувание, насочени към друг човек, заради сторени от него нежелани действия или нанесени обиди. Прошката не означава потискане на гнева и раздразнението, а напълното освобождаване от тях чрез осъзнаване на причините, довели до появата на тези чувства, и оттам – намирането на по-рационален начин за преодоляване на дразнителя. Прощаването има значение най-вече за прощаващия, тъй като той се освобождава от негативните си емоции и постига вътрешен мир и спокойствие.

Прошката е и проява на разбиране. Човекът, който прощава, разбира, че всички ние грешим с думи и дела. Прошката е символ на благородство и дълбок вътрешен мир.

Онези, които изпитват гняв и неприязън, не са нито щастливи, нито здрави. Проучванията показват, че хората, които не прощават, може:

– да позволят на гнева и огорчението да развалят отношенията им с другите, поради което да се затворят в себе си и да се чувстват самотни;

– да се обиждат лесно, да изпитват тревожност и дори да изпаднат в депресия;

– толкова да се съсредоточат върху грешката, че да не могат да се радват на живота;

– да се обвиняват, че не постъпват правилно;

– да изпитват повече стрес и да са изложени на по–голям риск за здравето, включително високо кръвно налягане, сърдечни заболявания, артрит и главоболие.

В Цветотерапията разполагаме с няколко цветя, подпомагащи изчистването на негативни емоции: гняв, тъга, обида, мъка, раздразнителност и др.

Цветните есенции от Джел, Бук и Върба помагат точно за справяне с тези емоции.

Не веднъж съм ги споменавала, колко са важни в процеса на освобождаване и изчистване и подпомагане на духовното развитие на всеки човек.

Характерни негативни състояния за личността са:

1. Имат огорчено отношение, негодувание срещу съдбата си и се чувстват несправедливо третирани .

2. Когато се обидят, се превръщат в „Сърдитко Петко “ и се оттеглят все повече от живота.

3. Мислите им са отровни и изпълнени с упрек, защото в сърцето си са дълбоко наранени.

4. Изпълнени са с негативизъм към околните.

5. Реагират обвинително и често с недоволството си развалят настроението и оптимизма на околните.

6. Винаги обвиняват другите или обстоятелствата, но не и себе си. Не всеки може да прости. Голяма част от хората не желаят да простят и забравят, други прощават лицемерно. Само когато повярваме в истинската Любов, тогава сме способни да простим и забравим.

Свързани продукти

Също може да прочетете за...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари