БЛОГ ЗА ЗДРАВЕ И КРАСОТА

Нутриционист Таня Колева – Всичко за микробиома в устната кухина

Рейтинг 1Рейтинг 2Рейтинг 3Рейтинг 4Рейтинг  5 (Още няма оценка)
Loading...

Таня Колева

Таня Колева е нутриционист и козметичен формулатор. Завършила е успешно обучения в Oxford, WUR, курсове в Harvard Medical School и други. Сертифицирана е от Академия за формулиране на козметика и е вписана в Британската колегия. 

Защитава отлично квалификации – Натуропатия и Фитотерапия/Наука за лечебните растения. Продължава да учи и да се усъвършенства в сферата си на работа в Медицинския университет в родния град Бургас “Проф. д-р Асен Златаров”. Участвала е и е изнасяла лекции в многобройни събеседвания и конференции у нас и в чужбина. Автор на множество академични публикации. Лектор във Форбс форум – Супер жените в бизнеса. Носител на наградата Business Elite Awards 40 under 40 в Истанбул. Притежава световна награда на Wellness & wellbeing awards – Най-добра паста за зъби с активен въглен. Собственик на бранда „Nature&Soul cosmetics by Tanya Koleva”.

_____________________________________________________

Нутриционист и формулатор на натурална козметика Таня Колева, технолог и създател на бранда “Nature&Soul cosmetics by Tanya Koleva”, споделя, че определено вижда ползата от тази нова тенденция – пребиотици и пробиотици в продуктите за орална хигиена. 

„Традиционната паста за зъби съдържа много химикали за унищожаване на лошите бактерии, но също така причинява съпътстващи щети, унищожавайки и добрите бактерии“, споделя Таня Колева, нутриционист и формулатор на козметика.

Докато повечето хора са склонни да мислят, че пре- и пробиотиците са полезни за червата, нутриционист Таня Колева потвърждава, че те са полезни и за микробиома в устната кухина. Тя защитава тезата си, като обяснява как грижата за състоянието на зъбите и устната кухина е важна не само за красивата усмивка, но и за здравето на червата.

„Състояния като пародонтит – възпаление на венците, са придружени от променен орален микробиом, който благоприятства възпалителни заболявания на червата като улцерозен колит и болест на Крон“.

„Лошите бактерии могат да се скрият в дълбоките джобове на тъканта на венците и всъщност могат да живеят без кислород“, казва тя.

“Да, четкането, почистването с конец и редовното адекватно почистване помагат да премахнат лошите бактерии, но пребиотичната паста за зъби може да помогне да се наклони баланса в полза на добрите бактерии”.

Основателката на “Nature&Soul cosmetics by Tanya Koleva” казва, че и точно това осъзнаване е причината тя да реши да създаде този продукт – натурална, минерализираща, пребиотична грижа за устната кухина. „Оралният микробиом да се засели с полезни бактерии, насърчаващи здравето на зъбите, имунитета и горните дихателни пътища, като същевременно “изтласква” лошите бактерии, които причиняват лош дъх, кариес и пародонтоза“, казва тя. „Толкова много продукти на пазара днес съдържат силни консерванти и антимикробни съставки, които изтощават полезните бактерии, от които се нуждаем за здравето на зъбите и горните дихателни пътища и чревното здраве. “

Какво има в нашия орален микробиом?

“Устата на всеки човек съдържа сложен състав от микроскопични бактерии, включително добри и лоши бактерии. Устната кухина съдържа над 700 вида бактерии. Това е втората по големина колекция от микробиота в тялото след червата.”, казва Нутриционист Таня Колева, създател на натуралната минереализираща пребиотична паста за зъби с активен въглен Smile in a jar carbon.

“Този микробиом съществува в състояние на равновесие, което помага за поддържане на нашето здраве. Нарушаване на равновесието е това, което позволява на патогените да причиняват заболявания и проблеми със здравето на зъбите. Множество доказателствата показват, че съставът на оралната микробиота е свързан с пародонтит и кариес, а може би и със състояния като диабет, колит, сърдечно-съдови заболявания и няколко вида рак”, добавя тя.

Kакво отличава „smile in a jar carbon” – натурална минерална паста за зъби без пяна и я превръща в уникална?

Нежна, минерализираща, ултраконцентрирана паста за зъби, обогатена с пребиотик, наситени на минерали средно-абразивни глини, масла, стевия и активен въглен от кокосови орехи, се грижи за вашия орален микробиом, поддържа добрите бактерии в устната кухина, подарява блясък, чистота и гладкост. 

Нашата минерализираща паста за зъби е формулирана с мисъл за чувствителните зъби и венци, за да им помогне да възвърнат оптималния си бактериален баланс. Ето защо е обогатена с пребиотици и не образува пяна, за изключително нежно, но ефикасно действие. Детокс ефект предоставен от комбинацията на глини и активен въглен от кокосови орехи. 

Съставът спомага за неутрализиране на плаката, допринася за предотвратяването на кариеси и образуване на киселина, като същевременно се грижи и укрепва вашия орален микробиом. С 96% съставки от естествен произход, веган и без жестокост. Опаковката е направена от стъкло, метал и хартия. 100% рециклируем продукт, който не остава негативен отпечатък върху природата. Подходяща е за деца над 3-годишна възраст.

Smile in a jar carbon притежава световна награда “най-добра паста за зъби с активен въглен”. Има реминерализиращ емайла ефект, благодарение на комбинацията от съставки богати на минерали. И още:

  • обогатена с пребиотици паста за зъби
  • свръхконцентрирана формула 
  • поддържа вашите добри бактерии 
  • съдържа стевия и еритритол 
  • състав състедоточен в борбата срещу кариеси
  • за гладки и полирани зъби
  • грижа за венците и езика 
  • повишава pH в устната кухина
  • детокс ефект 
  • подходяща за честа употреба
  • не съдържа познати алергени 
  • 96% съставки от естествен произход.
Свързани продукти

Също може да прочетете за...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари