БЛОГ ЗА ЗДРАВЕ И КРАСОТА

Нашата ДНК – ключ към здравословна диета, красива кожа и двигателен режим

Рейтинг 1Рейтинг 2Рейтинг 3Рейтинг 4Рейтинг  5 (1 вота, средно: 5,00 oт 5)
Loading...

Да водим здравословен и активен начин на живот, чрез който да се чувстваме и изглеждаме отлично, е мечта за мнозина. Често обаче търсенето на перфектния баланс и на най-работещото решение може да се окаже сериозно предизвикателство и да включва дълъг процес в търсене на различни подходи, хранителни режими, тренировки, грижа за кожата… Всичко това може да е изтощително и демотивиращо. Да се спрете на „доказана“ програма или режим, разработени от водещи специалисти и получили невероятни отзиви от хората, които успешно ги спазват, а в същото време да не постигате желаните резултати – звучи познато, нали?

И ако на пръв поглед изглежда нелогично, то истината е че няма нищо по-нормално от това не всеки режим да е подходящ за всички. Просто защото всички сме различни и имаме различни нужди и характеристики, с които следва да се съобразяваме при избора на диета, тренировъчна програма или грижа за кожата. Голяма част от тези особености са заключени в нашия уникален генетичен код. За целта е необходимо да „разчетем“ този код и да знаем как да се възползваме от информацията в него.

Как нашата ДНК да стане основа за балансиран и пълноценен живот?

Много просто. Постиженията на съвременната генетика позволяват чрез добре изучени генетични маркери да знаем какво е предопределила за нас ДНК и да го използваме оптимално в грижата за себе си. Днес специално създадените за целта генетични тестове са все по-достъпни и с лесно приложими персонализирани препоръки, с които да адаптираме начина си на живот по оптимален начин. Такива са и тестовете LifeGenomix, разработени от НМ Дженомикс – една от компаниите пионери с над 10 години опит в персонализираната медицина и генетичните тестове в България. LifeGenomix е серия генетични тестове, чрез които бързо и лесно всеки може да се погрижи за индивидуалните си нужди на базата на своята ДНК и да се радва на по-добро здраве, външен вид и възможно най-качествен живот за по-дълго, независимо от възрастта си.

Какво ни дават генетичните тестове LifeGenomix?

На първо място отлична основа за изграждането на индивидуален режим за хранене, спорт, грижа за кожата и постигане на цялостен баланс на организма. На следващо място (но не и по важност) направата на един подобен тест и изграждането на персонализиран режим спрямо резултатите от него може да спести потенциално дълъг процес на изпробване на различни подходи в търсене на най-добрия. Само по себе си това често е свързано с инвестиция на време и средства, които не биха могли да се възвърнат. С тестовете LifeGenomix такава опасност на практика няма, тъй като на базата на индивидуален ДНК анализ получавате персонализирани препоръки на какво да наблегнете и какво да избягвате.

Как да изберем най-подходящия за себе си тест?

За целта е важно да определите от какво точно се нуждаете в момента. Тестовете LifeGenomix са идеална основа за изграждането на индивидуален режим за хранене, спорт, както и грижа за кожата.

Ако се нуждаете от по-добра и балансирана диета, то изберете теста LifeNutrition. Чрез него ще разберете как ДНК влияе на начина на усвояване на хранителните вещества. Тестът включва анализ на 42 състояния, групирани в 6 категории и над 80 генетични вариации в над 60 гена. Освен препоръки на базата на резултатите, в доклада към него са включени подходящи рецепти и примерни менюта.

Ако търсите оптималната тренировъчна програма и искате да се предпазите от спортни травми, най-подходящият тест е LifeFitness. Чрез него се определят индивидуалните реакции на организма към различни тренировъчни програми. Определят се също спортен потенциал, скорост на възстановяване и риск от травми при упражнения. Тестът анализира 32 състояния, групирани в 6 категории, включващи над 60 генетични вариации и над 20 гена с включени препоръки на базата на резултатите и допълнителна полезна информация.

В случай, че се нуждаете от персонализиран подход в грижата за кожата си, изберете LifeSkin. Чрез него се определя индивидуален дермагенетичен портрет с информация за еластичността, защитата и пигментацията на кожата. Тестът зследва 25 състояния, групирани в 5 категории, включващи над 70 генетични вариации и над 35 гена. Заедно с препоръките, базирани на резултатите, получавате и допълнителна полезна информация и съвети за грижа за кожата.

Друго предимство на тестовете LifeGenomix e, че могат да бъдат направени бързо и лесно, а необходимата проба (натривка от вътрешната страна на бузата) се взема в домашни условия без предварителна подготовка. Пробите се анализират в сертифицирана лаборатория в САЩ при спазване на най-високи стандарти, а резултатите заедно с препоръки и съвети от квалифицирани специалисти са достъпни за потребителя изцяло онлайн. Разберете всичко за LifeGenomix ТУК.

Също може да прочетете за...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари