БЛОГ ЗА ЗДРАВЕ И КРАСОТА

Най-добрият крем за лице против бръчки

Рейтинг 1Рейтинг 2Рейтинг 3Рейтинг 4Рейтинг  5 (5 вота, средно: 4,60 oт 5)
Loading...

Жените над 40 най-често се замислят за кремове против бръчки. Борбата със стареенето не спира на щанда със скъпа косметика. Дори козметичните марки, които се разпространяват в аптечната мрежа, пускат специални подмладяващи продукти. Пазарът на тези серии козметика и услуги за подмладяване непрекъснато расте. И никак не е случайно, че всяка сериозна марка има своя anti-age линия. Жените са наясно, че съставът на подмладяващите кремове от аптеката по нищо не се отличават от състава на анологичните кремове на известните козметични марки. Най-ефективният крем срещу бръчки не винаги е и най-скъпият.

Къде да купим крем за лице против бръчки?

Самата истина е, че в аптеките се намират подходящи продукти срещу бързото стареене на кожата. И тези продукти са на ниска и средна цена, в сравнение с продуктите, смятани за луксозна козметика. Остава въпросът как да изберем подходящия точно за нашето лице крем.

Състав на крема срещу бръчки

Няма особено значение дали кремът е скъп или евтин, ако е с идентични съставки и производството е високотехнологично. Да видим без кои съставки не може да мине един добър крем срещу бръчки:

  • Хиалуронова киселина: представлява сложна биоорганична молекула. Това съединение по принцип се произвежда в съединителната и нервната тъкан в организма. Хиалуроновата киселина запълва излишния луфт между тъканите и влакната, като по този начин заглажда бръчките и подобрява текстурата на кожата. Именно затова хиалуроновата киселина е една от най-популярните съставки в много от продуктите за грижа за кожата. Anti-age кремовете на тази основа са с лека и въздушна консистенция, която попива почти мигновено в кожата. Тези кремовете са за мазна кожа. Съставката хидратира и помага на хранителните вещества да се пренасят от кръвта в кожата.
  • Гликолова киселина: подходяща е за суха кожа с бръчки и с неравномерен тен. Гликоловата киселина е с растителен произход. Тя достига дълбоко в кожата, отстранява мъртвите клетки на епидермиса, премахва мазния блясък, жълтеникавия тен и по-пресните бръчки. Стимулира обновяването на кожата и изравнява повърхността ѝ. Гликоловата киселина отстранява и други проблеми на кожата като пъпки, пигментни и възрастови петна. С гликолова киселина може да се направи и химически пилинг за по-добра еластичност и здравина на кожата.
  • Витамин С: действа като антиоксидант за да отдалечи признаците на стареене. Предотвратява уврежданията, които свободните радикали причиняват на кожата. Това е хранително вещество, което стимулира производството на колаген и растежа на клетките. Още един плюс – витамин С изчиства кожата от мъртвите клетки и подмладява текстурата ѝ. Резулатът от използване на кремове с витамин С е здрава и сияеща кожа. Повечето аптечни кремове срещу бръчки са обогатени с витамин С. И са много евтини.

Как да купим най-добрият крем за бръчки?

Не бива да купуваме крем за борба с бръчките спонтанно. Най-добрият крем за вас е този, който удовлетворява две неща – потребностите на кожата и финансовите възможности. Да видим какво има в състава на марковата козметика, която не е достъпна за всяка жена. На първо място – кремовете трябва да са изработени на базата на природни овлажнители. В непосредственото възстановяване на кожата участват съставки като кератин, колаген и еластин. Тези кремове трябва да съдържат определено количество хормони и етерични масла. Съставката, която оглавява състава на кремовете против бръчки от висок клас са пептидите. Те са безвредни, проникват в дълбоките слоеве на кожата и отвътре се справят с причината за стареене. В скъпите кремове ще срещнете още екстракт от плацента, червен хайвер, морски водорасли, злато и т.н. Подобен ефект имат и не толкова скъпите съставки като ретиноидите, витамините А, Е и С, розите, цитрусите и други естествени извлеци.

Какво още да търсим на етикетите на anti-age продуктите?

Колаген: компонент от структурата на кожата, отговорен за еластичността ѝ. Именно намаляването на производството на колаген води до появата на бръчки. Затова повечето подходящи препарати включват различни форми на колаген, които овлажняват кожата и запълват дефицита.
Пептиди: малки молекулярни вериги, които преминават през епидермалната бариера, подхранват кожата и стимулират процеса на обновяване.
Матриксил: това е пептид, който се вклинява във веригата на колагена, като я възстановява и укрепва. Това прави матриксила една от най-привлекателните съставки в anti-age продуктите.
Argireline и Syn-Ake: компоненти с ефект, подобен на ботокс. Те отпускат мимическите мускули и кожата се изравнява. За разлика от единичната инжекция ботокс, кремът с такива съставки трябва да се ползва редовно. Плюсът е, че с него няма болка и други досадни странични ефекти.
Екстракт от хайвер: наситен с много витамини, аминикиселини и протеини, които се усвояват от кожата и запълват всички дефицити.
Фитостволови клетки: стимулират процеса на регенерация и обновяване на клетките. Те са силен антиоксидант.
Филтрат от секрет от охлюви: предизвиква естествено възстановяване на кожата. Заглажда бръчките и възвръща младежкия вид на кожата.
Растителни компоненти и масла: с похранващо и овлажняващо действие. Възстановяват тонуса на кожата и повишават защитните ѝ свойства.
Витамини: укрепват стените на съдовете, изсветляват пигментацията и повишават здравината на кожата.

Кои съставки не трябва да присъстват в anti-age крема?

Избягвайте козметика със съдържание на парафин и алфахидроксидни киселини. Тези компоненти запушват порите, силно изсушават кожата и пречат на клетъчното дишане.

Кога да очакваме ефект?

Всичко зависи от проблемите на кожата, постоянството и козметиката, която използваме. Има кремове с моментално действие, които „замразяват” бръчките за 4 до 8 часа. Полезно е да имаме такъв продукт само за изключителни ситуации, за които няма време да си направим някакви процедури. Нормалният крем срещу бръчки се използва продължително време, в съчетание със серуми, маски и процедури в козметичен салон. Що се отнася до възприемчивостта на епидермиса, тя е най-силна през нощта, когато мускулите на лицето са отпуснати и неподвижни, а обменът на вещества и циркулацията на кръв в кожата е по-силна. Затова кожата получава много повече от нощния, отколкото от дневния крем срещу бръчки. Факт е, че клетките на епидермиса са най-активни между 1.00 и 4.00 часа през нощта. В този интервал от време кожата достига своя пик по усвояване на компонентите от крема.

В заключение

На пазара има много подмладяващи кремове с различно действие. Кремът-пилинг съчетава в себе си мекостта на текстурата на крема и ефективността на ексфолианта, почиства кожата от мъртвите клетки и отстранява малките недостатъци.
Кремът с ретинол е мощен антиоксидант, стимулиращ изработката на колаген. Кремовете с витамини са способни качествено да уловят свободните радикали, да отложат момента на остаряване на кожата и да я избавят от нежелана пигментация.
Колкото до хормоналната козметика, тя прави кожата забележимо по-здрава и еластична.

Трябва да сме наясно, че не всяка козметика подхожда на всяка жена и може да предизвика и алергия. Такива кремове се ползват по лекарско предписание. За да се приведе кремът против бръчки в действие, трябва да знаем и как да го използваме. Козметиците препоръчват така нареченото „влажно нанасяне” – по масажните линии на почистената влажна кожа на лицето. В това състояние кожата е най-възприемчива към активните компоненти на крема. На върха на пръстите си поставяме малко количество от продукта и леко го нанасяме по челото. След това – от носа по линията под скулите и от средата на брадичката към долната челюст и ушите. Потупваме с длани с енергични, но леки движения.

Също може да прочетете за...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари