БЛОГ ЗА ЗДРАВЕ И КРАСОТА

На градина и училище без болести

Рейтинг 1Рейтинг 2Рейтинг 3Рейтинг 4Рейтинг  5 (Още няма оценка)
Loading...

Ако сте сред родителите на малки деца, вероятно вече сте в напрегнато очакване кога ще ви се наложи да излезете в първия болничен. И може би се чудите какво да направите тази година, за да си спестите тревогите?

Малко е стряскащо, но само през първата година в яслата или детската градина детето ви може да се разболее от 6 до 12 пъти. Малчуганите пък, които преминават градинския период без сериозни боледувания, често отсъстват от училище в първите класове заради банални вирусни инфекции. За щастие, сложната система на детския имунитет вече може да бъде асистирана и подпомагана в посока подсилване и стабилизиране.

За да поставим здрава основа на имунната защита още от ранна детска възраст, винаги започваме от: правилното хранене, физическите актривности, закаляването, много престой на чист въздух и достатъчно сън. Можете допълнително да подкрепите имунитета и с хомеопатичното лекарство за деца от 0 до 6г. Имунокинд. Педиатрите препоръчват неговия прием да започне още при първата вирусна инфекция в кърмаческа възраст, както и при повторни инфекции на горните дихателните пътища. Защитата с Имунокинд включва прием на 3х1 табл. дневно в продължение на минимум 1 месец. За оптимален резултат е препоръчително да се комбинира с имуностимулиращата програма с Шуслерови соли. Давайте по 2 табл. сутрин от сол №3 железен фосфат, която повишава активността на клетките на имунната система. На обяд – по 2 табл. сол №6 калиев сулфат. Тя укрепва защитната функция на кожата и лигавиците, които са първата бариера на болестните микрорганизми и прочиства тялото от натрупаните токсини. А вечер е ред на 2 табл. сол №7 магнезиев фосфат, който ще успокои детето и ще му помага да заспива по-лесно. А добрият сън е една от най-важните предпоставки за здрава имунна система. Солите се приемат в продължение на поне 1 месец, а в периоди на епидемична обстановка и по-дълго.

Свързани продукти

Също може да прочетете за...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари