БЛОГ ЗА ЗДРАВЕ И КРАСОТА

Мирослава Илиева: Очарователни коледни базари, които да посетите през декември

Рейтинг 1Рейтинг 2Рейтинг 3Рейтинг 4Рейтинг  5 (Още няма оценка)
Loading...

Мирослава Илиева е част от екипа на eSky.bg

_________________________

Коледа без коледни базари е като Нова година без шампанско. Те са място, изпълнено с вековни традиции както в кулинарната, така и в артистичната сфера. Предложенията на цветните щандове включва множество ръчно изработени изделия – коледна украса (често от хранителни продукти), бижута, дървени играчки и керамика.

Както всяка година през декември, много хора ще се отправят на кратко пътешествие (т.нар. city break) до места с коледни базари. Това е добра възможност да прекарате приятно време с любимите си хора, като същевременно се погрижите за своето благосъстояние (учените потвърждават благотворното влияние на пътешествията върху здравето ни).

Ако и вие мечтаете да се заредите с коледен дух, вижте кои са най-популярните дестинации, които ви предлагат да усетите магията на Коледа.

Виена

Коледният базар във Виена е наистина многовековна традиция, която датира от Средновековието. На щандовете с пунш и кестени ви очакват и сезонни деликатеси, както и ръчно изработени изделия. Панаирите са разположени в различни части на Виена. Особено популярно сред посетителите е Коледното селище на двореца “Белведере”, където на празнично украсени щандове могат да се видят и предмети от традиционни занаяти, изтънчена коледна украса и специални кулинарни изкушения. Греяно вино си струва да опитате във Виенския университет, който, подобно на много други паметници, служи като Коледен базар по време на празничния сезон. Коледната ледена пързалка Christkindlmarkt е идеалното място да се насладите на красиво украсения парк пред кметството. Определено Виена е едно от най-популярните места за коледни базари, така че със сигурност сложете дестинацията в списъка си.

Лондон

Истинска наслада за всеки, който иска да се зареди с празнично настроение с малко по-модерен привкус. В Winter Wonderland по време на празничния сезон можете да карате ски на най-голямата открита ледена пързалка в Обединеното кралство, която е осветена от над 100 000 светлини. Организират се концерти с музика на живо, а публиката може да се наслади на сензационното Ледено кралство. Има и виенско колело, цирк, баварско село и работилница за ваяне на лед. За жадуващите топла храна има бургери, картофки с подправки, белгийски шоколад и марципанови сладки. Греяното вино, което е страхотно на вкус през зимата, се пие на много щандове. В сравнение с панаирите в Германия и Австрия, Winter Wonderland в Лондон е по-скоро зимен тематичен парк с празничен привкус, но заслужава вашето внимание.

Прага

Вълшебна атмосфера ви очаква и в приказната Прага! Сладкият аромат на канела и греяно вино изпълват въздуха, а блещукащите лампички, украсяващи вековната архитектура, създават уникално настроение. Коледната магия ще откриете в стария град на Прага – там ви очакват очарователни дървени сергии, които предлагат ръчно изработени подаръци. Независимо дали търсите автентични сувенири или просто искате да се насладите на празничния дух, коледните базари в Прага обещават вълшебно преживяване, което улавя магията на сезона.

И още…

Бюджетно пътешествие и невероятни емоции ви очакват и в Мюнхен. Германия има дълбоки традиции в коледните базари, така че определено има какво да се види. Не по-малко очарователно изживяване ще имате и в Копенхаген. Датчаните знаят как да се наслаждават на живота, а коледните базари са чудесен пример за това. Рим е друга атрактивна дестинация с чудесни коледни базари, която предлага много възможности за забавление и почивка, а и не отстъпва по коледен дух.

Ако вече знаете кой от базарите искате да посетите през декември, е време да разберете как да организирате пътуването си по бюджетен начин. До всяка от тези дестинации можете да пътувате изгодно, като изберете пакет от полет+хотел в сайта на онлайн платформата за организиране на пътувания – eSky.bg. В раздел “City Break” ще откриете тематична секция “коледни базари”, където ви очакват предложения на цени от малко над 100 евро на човек (за полет и 2 нощувки). Подарете си една незабравима кратка почивка и се насладете на автентични, китни и ароматни коледни базари!

Също може да прочетете за...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари