БЛОГ ЗА ЗДРАВЕ И КРАСОТА

Мариела Станулова: Всеки е най-добрият родител за своето дете

Рейтинг 1Рейтинг 2Рейтинг 3Рейтинг 4Рейтинг  5 (1 вота, средно: 2,00 oт 5)
Loading...

Мариела Станулова се завръща в България през 2008 след като учи в чужбина. През 2014 става родител, напуска корпоративната си кариера като инвестиционен банкер и се отдава на каузата на Академия за родители.

Каква е дейността на “Академия за Родители”?

Академия за родители е инициатива с идеална цел. Основната ни дейност са събития и обучения за бъдещи и настоящи родители. Ние обединяваме качествени и доказани специалисти и любопитни майки и татковци, защото вярваме че всеки родител има право на информация за здравето, възпитанието и образованието на своето дете. За да може да взема осъзнати решения и да се справя с предизвикателствата на родителството.

Как се роди идеята за “Академия за родители” и в кои градове се провежда?

Когато станах родител, разбрах колко малко съм подготвена за тази роля. Като на всеки родител, и на мен ми се наложи да разчитам на информацията, която намирах сама – предимно в интернет или споделена от познати и близки. Но в това море от информация е трудно да се отсее кои съвети и специалисти наистина заслужават доверие. Затова реших да създам Академия за родители, която да обедини смислени организации, специалисти и родители заедно. За 5 години сме организирали 35 събития в 9 града. Тази година Академия за родители ще се проведе в три града – в София събитието ни се състоя на 22 февруари. Предстоят форуми в Пловдив и Варна през есента.

Разкажете ни повече за онлайн активностите Ви.

Желанието ни всеки родител да може по всяко време да получава експертна информация ни мотивира да създадем платформа за онлайн обучения. До момента имаме три реализирани обучения – едно безплатно, насочено към бременната ни аудитория и две специализирани, които са на символични цени. В процес на разработване са още три обучения. В началото на годината експериментирахме и с нов формат – водени от специалисти уебинари по конкретни проблеми. Интересът към тях беше доста сериозен и в следващите месеци ще предложим нови уебинари на родителите.

Какво вълнува най-много младите родители? Какви въпроси Ви задават най-често?

Бъдещите родители се вълнуват от всичко – именно те са най-голямата аудитория на нашите събития. Темите, свързани с дисциплина и ранно детско развитие пък са най-интересни за родителите на малки деца.

Какви са впечатленията Ви от участието Ви в инициативата “Промяната” на Нова Броудкастинг Груп?

“Промяната” е страхотна възможност за нас. Освен, че Академия за родители е финалист и получи финансиране, се запознахме с много вдъхновени хора и екипи. Създадохме партньорства, които тепърва ще развиваме. Доразвихме собствените си идеи и планове и успяхме да намерим фокус. След “Промяната” каузата на Академия за родители се радва на по-голяма популярност и медиен интерес.

С кое свое постижение се гордеете най-много?

Благодарни сме, че си партнираме с 200 организации и още толкова специалисти от различни области на отглеждането на деца, които вярват, че това което правим е полезно.

Какви са предстоящите Ви планове и събития през 2020 година?

През април организирахме 20 уебинара с различни специалисти и през следващите месеци ще продължим да подкрепяме родителите активно онлайн. Планираме и Академия за родители във Варна октомври месец и Академия за родители в Пловдив ноември.

Какво бихте посъветвали младите родители – читатели на списание Аптеки 36.6?

Да не се страхуват от родителството, да търсят информация и подкрепа от специалисти, когато имат притеснения или не знаят нещо. И да помнят, че всеки е най-добрият родител за своето дете.

 

Свързани продукти

Също може да прочетете за...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари