БЛОГ ЗА ЗДРАВЕ И КРАСОТА

маг. фарм. Лилия Божкова: Как да подкрепим имунната система през есента и зимата?

Рейтинг 1Рейтинг 2Рейтинг 3Рейтинг 4Рейтинг  5 (2 вота, средно: 5,00 oт 5)
Loading...

Магистър-фармацевт Лилия Божкова е медицински маркетинг специалист в немската фармацевтична компания Куайсер Фарма. През 2012 г. завършва Медицински Университет гр. Пловдив, а по-късно придобива специалност „Организация и икономика на дистрибуторската и аптечна практика“ към Медицински Университет гр. София. Чрез ежедневната си работа развива своите интереси в сферата на хранителните добавки и повишава квалификацията и познанията си по отношение на здравословния начин на живот и профилактика на заболяванията.

Грижата за здравето е основен акцент особено през есенно-зимния сезон. Сега, повече от всякога, подкрепата на имунната система е от изключително значение.

Защо боледуваме по-често през есента и зимата?

Периодът на преход между лятото и есента е тест за издръжливост на малки и големи. Събиране на големи групи хора на закрито (например в офис, ресторант, училище или детска градина) е предпоставка за по-лесното предаване на различни вируси. Използването на отоплителни уреди засилва разликата в температурите вън и вътре в помещенията, а топлият въздух изсушава лигавиците и ги прави по-податливи на инфекции. Не на последно място, небалансираното хранене, спазването на диети или недостатъчният прием на витамини и минерали биха могли да повлияят негативно върху функционирането на организма.

Кой са най-известните помощници на имунната система?
  • Витамин С – използваме го винаги, когато почувстваме неразположение или бихме искали да засилим имунитета си. Витамин С е първи избор за профилактика и борба с вирусни инфекции. Редица клинични проучвания доказват ползите от приема му. Те включват ефект върху имунната система, антиоксидантна клетъчна защита и по-бързо възстановяване на тонуса, тъй като намалява чувството на отпадналост и умора.
  • Витамин D и микроелементи цинк, селен и мед са много силни съюзници в подкрепа на имунитета.
  • Витамин В2 и биотин са важни за доброто състояние на лигавиците, които са обичайната „входна врата“ за инфекции.

Силата на витамините и минералите в подкрепа на съпротивителните сили на организма е известна и добре проучена. Но знаете ли, че също толкова ценен съюзник на имунната система може да бъде едно малко черно плодче?

Концентрат на сок от арония в подкрепа на имунитета

Благодарение на съдържанието на ценни вещества като витамини, минерали и полифеноли, аронията от години е позната и използвана като лечебно растение в целия свят. Съдържащите се в състава ѝ флавоноиди са отговорни, както за тъмните цветове на плодовете ѝ, така и за благоприятния ѝ ефект по отношение на имунната система и антиоксидантната клетъчна защита. Използването на концентрат на сок от арония допринася за запазването на всички тези естествено съдържащи се полезни вещества по-дълго.

Тръпчивата нотка от плодовете на аронията не е по вкуса на всеки човек. За щастие, включването на концентрирания сок от арония в иновативен флакон позволява да се съчетаят ползите му с тези на други ценни витамини и минерали. Флаконът осигурява удобен, директен прием по всяко време и на всяко място без вода, както и точното количество хранителни вещества в дневна доза.

Грижата за Вашето здраве и здравето на семейството Ви е отговорна задача. Доверете се на продукти, съдържащи богата комбинация от витамини С и D, микроелементи цинк и селен, както и концентрат на сок от арония с доказан ефект по отношение на имунната система и борбата ѝ с вирусните инфекции.

Куайсер фарма е немска фармацевтична компания с над 120 годишна традиция при производството на лекарствени продукти без лекарско предписание, хранителни добавки с марката Doppelherz® и стоматологичните средства Protefix®.  При производствените процеси се спазват всички изисквания за високо качество и стандарти за добра производствена практика (GMP). Основните инвестиции на компанията са в разработването на иновативни фармацевтични форми като ДЕПО таблетки, двуфазни ДЕПО таблетки, микропелети и флакони, които задоволяват индивидуалните потребности на потребителите. Четири от продуктите на Куайсер фарма са носители на престижната награда „Хранителна добавка на годината“ от Българския фармацевтичен съюз, а марката Doppelherz печели приза „Любима марка на българския потребител“ вече 3 поредни година. 

Свързани продукти

Също може да прочетете за...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари