БЛОГ ЗА ЗДРАВЕ И КРАСОТА

Маг. фарм. Добромира Янкова: Кавитация и радио-честотен лифтинг

Рейтинг 1Рейтинг 2Рейтинг 3Рейтинг 4Рейтинг  5 (Още няма оценка)
Loading...

маг. фарм. Добромира Янкова

АПТЕКА 36.6 БИЛЛА РОДОПИ

Завършва Медицински Университет София през 2009г. След това специализира здравен мениджмънт в Медицински Университет-Пловдив. Основоположник на Център за Биорезонансна диагностика и Детокс терапия Healthy Life 2022. В центъра се предлагат следните услуги: Биорезонансна диагностика на тялото с руски апарат DIACOM LITE FREQ UTIUM, Йонна детокс терапия и Лимфо-дренажен масаж.

Адрес: гр. Пловдив, бул. „Александър Стамболийски“ 105, Медицински Център „Южен полъх“ ет. 1, кабинет 9. Можете да си запишете час предварително на тел. 0878249480

_____________________________________________________________

Кавитация- т. нар. „кавитационна липосукция“ е ефективен и безопасен метод за редуциране на подкожните мазнини, комбиниран с други терапии като лимфо-дренажен масаж и радио-честотен лифтинг е ефикасно средство в борбата с целулита.

Какво е кавитация?

Кавитацията е аналог на липосукцията и постига бърз и траен ефект. При тази процедура за разлика от липосукцията няма болка, няма период на възстановяване, не се нарушава целостта на кожата и не на последно място по значение – кавитацията е много по-евтина от липосукцията.

Какво е действието на кавитацията?

Кавитацията е метод за локално третиране на мастни натрупвания и се постига намаляване в сантиметри на третирания участък. Процедурата се основава на ефекта на ултразвуковите вълни с честота 36-40 Hz. Тези вълни проникват през кожата до мастните клетки без да увреждат организма. Вибрациите на ултразвуковата кавитация представляват положително и отрицателно редуване на звукови вълни. В следствие се предизвиква компресия и декомпресия на мастните клетки и се произвежда силна вълна от налягане, което води до разрушаване клетъчните мембрани на мастната клетка и нейното съдържание се излива в лимфата. На по-късен етап то се отделя от организма чрез естествените метаболитни процеси.

Кавитацията се извършва с помощта на апарат за естетични процедури и определен за целта накрайник, на който се поставя анти-целулитен гел. По време на самата процедура клиентът не усеща дискомфорт или болка, само плъзгане на апликатора върху кожата.

Колко време продължава една процедура?

Една терапия е с продължителност от 20-40 минути. Могат да се обработват едновременно най-много две зони (седалище, бедра-вътрешна и външна част, корем, паласки, колена, ръце), за да не се натоварва много организма. Нужно е да се направят серия от процедури 8-10 броя, като интервалът между тях е най-много 7 дни. Още след първата процедура обиколката на третирания участък може да бъде намалена с до два сантиметра. Препоръчва се след процедурата да се приема поне два литра течност дневно, за де се подпомогне изхвърлянето на мазнините. Също така се препоръчва няколко дни след процедурата да се избягва приемането на напитки със съдържание на кофеин (кола, кафе, черен чай, зелен чай).

За кого е подходяща кавитацията?

За всички, които искат да се освободят от излишните мастни натрупвания.

Какво представлява радио-честотния лифтинг?

Това е нехирургичен метод и е подходящ за кожата на лицето и на тялото. Радио-честотните вълни се получават от движението на частици със заряд в затворен кръг. Енергийният поток среща съпротивление в тъканите, техните молекули започват да трептят и се отделя топлина. Целта е да се генерира висока температура в дермата (дълбоките слоеве на кожата), а на повърхността се усеща леко затопляне. Загряването засилва кръвотока и притока на кислород в кожните структури, фиброзната съединителна тъкан, която прави кожата неравна се стопява. Фибробластите се стимулират да произвеждат еластин и колаген и резултата от това е запълване на фините бръчки, кожата става по-стегната. Производството на колаген продължава няколко месеца след процедурите, което определя и дългосрочния ефект от този вид терапия. Това е и основната разлика с хирургичния лифтинг, където няма промяна в структурата на кожата и тя продължава да старее.

Радио-честотния лифтинг се извършва с козметичен апарат, който разполага с два накрайника. По-малкият е за третиране на кожата на лице, шия и деколте, а по-големият се прилага върху корем, бедра и седалище.

Процедурата е безболезнена и няма период на възстановяване. Продължителността на една терапия е от 20-40 минути и може да се прави по всяко време на годината. Ефектът се наблюдава след 3-4 процедури.

Какви са противопоказанията при радио-честотния лифтинг?

Хора с тежка форма на диабет.

Хора, страдащи от епилепсия.

Бременни.

Хора с метални импланти по тялото.

Също може да прочетете за...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари