БЛОГ ЗА ЗДРАВЕ И КРАСОТА

маг. фарм. Даниела Павлова: Стоп на цигарите

Рейтинг 1Рейтинг 2Рейтинг 3Рейтинг 4Рейтинг  5 (Още няма оценка)
Loading...

Маг. фарм. Даниела Павлова работи във фармацевтичния сектор над 20 години и е управител на Аптека 36.6 Събота Пазар близо 12 години. Завършила е сертифицирани курсове по Бахова терапия, хомеопатия, шуслерова терапия и биоенерготерапия. Прилага успешно духовни техники и практики-Рейки, медитация, йога, кристалотерапия и ароматерапия. Можете да се консултирате с нея след предварително записване на тел. 0878598444.

Danihelp Бахова терапия

www.danihelp.bg

__

Всички знаем за вредата от тютюнопушенето и колко е трудно да имате силната воля да промените навиците си. Отказването на цигарите е едно от най-добрите решения, които човек взима през новата година. Първо, защото ще подобри здравословното си състояние и второ, ще може да спести някой лев.

 

Ако ви е трудно да го направите, може би следните факти ще ви подействат мотивиращо:

– още първия ден нивата на смъртоносния въглероден диоксид в кръвта спадат, а нивата на кислород се покачват до нормалните;

– рискът от инфаркт намалява рязко, пулсът и артериалното налягане се нормализират, а сърцето започва да се възстановява;

– рискът от коронарна болест на сърцето намалява наполовина;

– Вкусовите и обонятелните качества се засилват двукратно;

– след две седмици никотинът напълно се изчиства от тялото. Дишането се улеснява. Симптомите на абстиненция се разсейват;

– Белите дробове възвръщат способността да се самопочистват, започва изхвърлянето на натрупаната върху тях слуз от тютюневите отрови. Капацитетът им нараства значително, кръвната циркулация се подобрява и движенията стават по-лесни;

– Освежава се тенът на лицето.

 

С Баховите цветни есенции може да помогнем на желаещите да преустановят тютюнопушенето по естесвен начин, като се повлиява в следните насоки: да се намали зависимостта, прекъсване на лошия навик, повишаване на волята, успокоение при нервно напрежение и абстиненция.

Камшик (agrimony) – е цветна есенция, характерна за хора, които често прикриват своите вътрешни притеснения и тревоги зад маската на безгрижно и весело лице, но лесно изпадат в зависимост от алкохол или цигари. Може да са пристрастени към сладки храни. Когато преминават през трудни периоди от живота си, за да омекотят неприятните чувства и мисли, ги крият и таят в себе си и намират утешение в цигарите, алкохола и храната.

С цветенцето камшик хората се учат да бъдат честни със себе си, да изпитват вътрешна радост и мир, което от своя страна по естесвен начин води до премахване на пристрастяването.

 

Кестеновата пъпка подпомага премахването на старите навици и по-лесно усвояване на нови такива. Такива типажи не извличат нищо полезно от опита си, не преработват преживяванията си достатъчно задълбочено. Често усещат, че се въртят в една и съща „въртележка“ и бавно напредват в живота поради това, че бавно учат и трудно си променят навиците. След прием на есенцията човек започва да се учи от грешките си и по-лесно прекъсва вредните си навици.

 

Червеният кантарион повишава волята за въздържание, да може човек да отстоява себе си, да каже твърдо „НЕ“ и да не се изкушава да запали цигара.

 

Дивата джанка ще използваме за успокоение и трудности при самоконтрола. Когато има силно и неустоимо желание да запалите цигара и чувството, че ще загубите контрол. При абстинентен синдром – безпокойство, тремор, агресивност, раздразнителност, напрегнатост и др.

 

Слабонога и бряст допълнително ще намалят нервното напрежение, действат успокоително, когато хората са натоварени психически и физически при силен емоционален стрес и чувството, че няма да може да се справите със непосилните за тях задачи.

 

Орехът улеснява да се премахнат старите навици, старият начин на живот и по-лесна адаптация към новия живот без цигари.

 

Никога не е късно да спрете цигарите! Не е късно за нов и здравословен начин на живот!

Също може да прочетете за...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари