БЛОГ ЗА ЗДРАВЕ И КРАСОТА

Маг. фарм. Даниела Павлова: Личностна криза

Рейтинг 1Рейтинг 2Рейтинг 3Рейтинг 4Рейтинг  5 (2 вота, средно: 1,00 oт 5)
Loading...

Маг. фарм. Даниела Павлова работи във фармацевтичния сектор над 20 години и е управител на Аптека 36.6 Събота Пазар близо 12 години. Завършила е сертифицирани курсове по Бахова терапия, хомеопатия, шуслерова терапия и биоенерготерапия. Прилага успешно духовни и езотерични практики. Mожете да се консултирате с нея след предварително записване на тел. 0878598444.

facebook: Danihelp Бахова терапия

www.danihelp.bg

_____________

Кризата на идентичността е един от най-важните конфликти, с които хората се сблъскват в живота си. Личностна криза е прието да се определя като момент в живота на човека, през който осъзнава, че не е постигнал нищо значимо и всичко би могло да бъде по-добре. На човек му се струва, че вече е достигнал своя таван и не са възможни повече положителни промени. Ако се питате кои сте, каква е вашата цел и ценности. Ако не сте сигурни за ролята си в живота или се чувствате сякаш не познавате „истинското си Аз“, то най-вероятно преминавате през този труден период на вътрешно терзание.

Терминът е използван първо от известния психолог Ерик Ериксън. Той представя идеите за кризите на идентичността на подрастващите, както и за кризите в средната възраст, вярвайки, че личностите се развиват чрез разрешаване на кризи в живота.

Разпознаването на състоянието е възможно по следните признаци:

– Рязко понижаване на самооценката, самокритикуване, поява на комплекси;

– Възникване на усещане за безпомощност, което може да прерасне в депресия;

– Изпитване на голям личен конфликт поради въпроси, свързани с вашата роля в обществото;

– Търсене на повече смисъл, причина или страст в живота си;

– Наскоро настъпили промени или стресови фактори в живота, които са се отразили на чувството на идентичността: раздяла или развод, травматично събитие, загуба на любим човек, нова работа, здравни проблеми и други.

С напредването на възрастта организмът се изтощава, болестите се увеличават и възникват много здравословни проблеми, които водят до кризи, които се преживяват със:

– страх от неизвестното;

– страх от загуба на контрол върху тялото;

– страх от хоспитализация;

– страх от изоставяне;

– страх от смъртта;

– гняв поради объркване на живота, придружен от страдание, вина, обвинения.

Личностите кризи водят до голям риск от депресия. Ако имате признаци на депресия, помислете как да се справите с нея, за да не са задълбочи. Трябва незабавно да потърсите помощ, ако те са придружени от пълно отчаяние, чувство за безизходица или мисли за самоубийство.

Симптомите на депресия могат да включват потиснато настроение или чувство на безнадеждност или безполезност, загуба на интерес към неща (които някога са радвали), умора, раздразнителност, промени в апетита или теглото, проблеми с концентрацията, нивата на енергия, мотивацията и съня.

В моменти на криза, можем да си помогнем с австралийска цветна есенция от Waratah. Тя изважда на повърхността всички умения за оцеляване, засилва адаптивността и способността за справяне с всякакви трудни ситуации. Подходяща е още при:

– неспособност да се преодолее дълбока личностна криза;

– мисли за самоубийство;

– за хора, усещащи отчаяние, безнадеждност, липса на вяра;

– при следродилна депресия.

Waratah дава силата и куража необходими, за да се предприемат адекватните реакции и действия в критични ситуации. Мощният положителен ефект се усеща още първите дни от приема. Възвръща се вярата и издръжливостта на човека. Когато има тъга или мъка, добре се съчетава и с други есенции за повдигане на духа, за подобряване на настроението, за повече надежда и оптимизъм.

Хората не трябва да се притесняват да споделят проблемите си и да поискат помощ в слабите им моменти от живота. Кризата води до промяна. Промените в живота може да изглеждат страшни, но всички преминаваме през тях – това е естествена част от нашето развитие и усъвършенстване.

Свързани продукти

Също може да прочетете за...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари