БЛОГ ЗА ЗДРАВЕ И КРАСОТА

Кои са важните витамини през зимата?

Рейтинг 1Рейтинг 2Рейтинг 3Рейтинг 4Рейтинг  5 (Още няма оценка)
Loading...

Зимата е съпътствана от много грипни периоди и вирусни инфекции, затова е важно да знаем как да се защитим. Витамините са чудесен и много лесен начин, чрез който можем да повишим имунната система и тя успешно да се бори с появили се болести. В днешната статия ще ви запознаем с най-важните витамини и минерали, които е добре да приемате ежедневно.

Витамин А

Витаминът ще ви помогне да се възстановите и ще подпомогне за развитието на всички тъканите в организма. Освен това той има участие в поддържането на по-добро зрение и укрепването на имунната система. Витамин А е известен със забавянето на стареенето и често се използва в козметичната индустрия. Освен чрез таблетки, е добре да го набавяте чрез храна с риба тон, херинга, сардини и други. Този витамин и различни комбинации с него ще откриете тук: https://366.bg/products/grija-za-zdraveto/vitamini-i-minerali.

Витамин Е

Отново витамин, който често се използва в козметичната индустрия за заздравяване на кожата, намаляване нейното стареене и увеличаване на еластичността. Освен това, той спомага за доброто кръвообращение, както се грижи за мускулите, нервите и възстановяването им. Много важен за спортуващите, който се съдържа в много лекарствени продукти, но и в ядките, маслините и някои зърнени храни.

Витамин B

Този витамин е от онези, които спомагат работата на нервната система и благоприятства мозъчните функции. Чудесно се грижи за процесите в тялото, както при депресия и тревожност. Освен в лекарства и под формата на таблетки го приемайте чрез зърнени храни, кафяв ориз, яйца и други.

Витамин C

Вероятно това е най-разпознаваемият витамин, който винаги присъства при лечение на болести или се приема за превантивни мерки. Той подпомага усвояването на колаген, както участва активно е изграждането на тъкани и кости в човешкото тяло. Може да го намерите в храни като броколи, бобови храни, ягоди киви и други, както и като хранителна добавка в АПТЕКИ 36.6.

Витамин D

Изключителен витамин за човешкото тяло. Набавянето му през студените месеци е задължително, защото слънцето е доста оскъдно. Важен е за зъбите, както и поддържа баланса на фосфор и калций в тялото. Ще го намерите и в храни като дива сьомга и риба тон, но винаги можете да го приемате на таблетки или капки, включително и в комбинация с други витамини.

Желязо

Елементът, който участва активно в производството на червени кръвни клетки. При недостиг на този елемент може да усетите симптоми на анемия. Често при бременните това е голям проблем. Затова те приемат желязо през една част и цялата бременност. Консумирайте повече червено месо, яйца и варива, за да подпомогнете процесите. Този елемент е добре да бъде приеман в комбинация с витамин C.

Селен

Това е минерал, който е важен за здравето на щитовидната жлеза. Повишава имунитета и се грижи за намаляване на риска от депресивни състояние. Учени твърдят, че има огромно значение за мъжката плодовитост и се справя ефективно с голяма част от появили се възпаления. Намира се в храни като месо, риба, бразилски орех и зърнените храни.

Цинк

Спомага за намаляване на стреса, полезен при бременността, както и при нежелание за хранене. Има огромно значение за протеина в тялото, като се смята и че влияе много добре на екземи, други кожни проблеми и дори простатата. Съдържа се в сусама, тиквата, агнешкото месо, бадемите, джинджифила.

Магнезий

Много важен за мускулите на тялото и нервната система. Подпомага спазмите, както и отпускането на бронхите. Страхотно средство за борба с безсънието и хидратацията на кожата. Може да го откриете в ряпата, спанака, тиквата, ядки, броколи и други. Също така и като хранителна добавка, за да вземате дневния препоръчителен прием.

Омега-3 мастни киселини

Жизнено важни за човека, борят се с възпаленията в тялото и подобряват качеството на съня. Подпомагат сърдечно-съдовата система, както и костите и може да ги намерите в дивата сьомга, сардините, лененото семе и други.

Всеки един от тези витамини и микроелементи спомага за по-доброто функциониране на целия организъм и се грижи ежедневно за добрата имунна система. Посетете АПТЕКИ 36.6, където ще се запознаете със специалисти, които да ви помогнат да изберете оптимални комбинации.

Също може да прочетете за...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари