БЛОГ ЗА ЗДРАВЕ И КРАСОТА

Как да преборим хремата само с природни средства?

Рейтинг 1Рейтинг 2Рейтинг 3Рейтинг 4Рейтинг  5 (Още няма оценка)
Loading...

Хремата е един от неизменните симптоми, съпътстващ почти всяка вирусна инфекция, от каквито възрастните боледуват средно между два и четири пъти годишно, а децата – шест и повече.

Важно е да се знае, че хремата сама по себе си не е заболяване, а сигнал за наличие на инфекция или алергия, като към засилената секреция може да се добавят и други оплаквания: затруднено дишане заради запушения нос, сърбеж, дразнене, кихане, липса на обоняние, промени в гласа, заглъхване на ушите и дори намаляване на слуха.

Хремата – приятел или враг?

Макар че е неприятна и досадна, всъщност хремата е една от защитните реакции на организма и играе важна роля в целия оздравителен процес чрез следния прост, но съвършен механизъм:

Увеличава се кръвоснабдяването на носната лигавица, за да се неутрализират по-бързо болестотворните микроорганизми в носа.

Засиленото отделяне на секрети е начинът тялото да се отърве от вирусите или бактериите.

Именно затова този процес по изчистване трябва да бъде подпомогнат, а не блокиран, какъвто е ефектът от приложението на капките и спрейовете за нос, съдържащи деконгестанти и антихистамини. Този вид продукти носят бързо и краткотрайно облекчение, но на практика свиват кръвоносните съдове и изсушават носната лигавица. Така спират и започналия процес по отстраняване на инфекциозните микроорганизми.

Природни продукти лекуват, без да вредят

Хремата може да бъде овладяна ефективно и напълно безопасно, както при малки, така и при големи, с Цинабсин – лекарствено средство с изцяло природен произход, и с оригиналните Шуслерови соли на Немския хомеопатичен съюз (DHU), които действат на клетъчно ниво. Те лекуват основната причина за заболяването, а не само симптомите.

Голямото предимство на тези природни експерти в лечението на хремата и синузита е, че нямат никакви нежелани странични ефекти. При необходимост може да се съчетават с всеки друг вид терапия.

Цинабсин е лекарствен продукт с изцяло природен произход, успешно лекуващ запушен и течащ нос, хрема, заден ринит, синузит. Цинабсин намалява възпалението и отока на носната лигавица; облекчава носовото дишане; втечнява и изчиства секретите; премахва характерното главоболие; възстановява локалния имунитет на лигавицата.

При силни оплаквания се приема по 1 табл. на всеки час (деца под 12 г. – по 1 табл. на всеки 2 часа), а след подобрение – 3 пъти по 1 табл. дневно в продължение на още 1 седмица.

Шуслерова сол №3 железен фосфат и Шуслерова сол №8 натриев хлорид са двете основни минерални соли за борещите се с обилната, водниста хрема. Шуслерова сол №3 стопира възпалението и подкрепя имунната защита, а Шуслерова сол №8 регулира засилената секреция. Ако секретът е гъст, белезникав, жилав, към Шуслерова сол №3 се добавя Шуслерова сол №4 калиев хлорид. Ако хремата е упорита и хронифицира, а секретът е жълто-зелен, гноен, към сол №3 се добавя Шуслерова сол №6 калиев сулфат.

Как се приемат Шуслеровите соли? Редуват се по 1 табл. от избраните соли през 15-30 мин. При подобрение – по 3-5 табл. от всяка сол дневно до пълно излекуване.

Свързани продукти

Също може да прочетете за...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари