БЛОГ ЗА ЗДРАВЕ И КРАСОТА

Как да подсилим имунната система през есента

Рейтинг 1Рейтинг 2Рейтинг 3Рейтинг 4Рейтинг  5 (Още няма оценка)
Loading...

Листата падат, дните са по-хладни и свежи, а във въздуха се носи миризмата на лате с тиквени подправки. Есента е при нас! А с нея пристига и сезонът на настинките и грипа. Това е и сезонът, в който трябва да предприемем редица здравословни стъпки, за да поддържаме тялото си бодро и здраво през настъпващите месеци.

Защо имунната система е толкова важна?

Имунната система е естествената защита на тялото ни срещу инфекции и е ключът към доброто здраве. Мислете за нея като за стена. За да предложите най-добрата защита срещу вируси и бактерии, вашата имунна система трябва да бъде стабилна и издръжлива.

За да поддържаме правилната работа на имунната система, особено през есента, е важно да си набавяме необходимата дневна доза витамини и минерали. Заредете се с пресни плодове и сезонни зеленчуци, богати на антиоксиданти, витамини С и Е, бета-каротин и цинк. Изберете от пъстрата гама от храни като горски плодове, цитрусови плодове, киви, ябълки, червено грозде, лук, сладки картофи, моркови и зелени листни зеленчуци като спанак и зеле.

Много храни обаче може да предизвикат възпаление и вследствие да доведат до изчерпване на основните хранителни вещества. Намалете месото и се опитайте да ограничите приема на преработени и пържени храни, рафинирани захари и брашна.

Често обаче, поради забързаното ежедневие или пък други фактори, не успяваме да си набавим необходимите витамини и минерали само от храната. Тогава на помощ идват хранителните добавки.

Immunity Formula от HAYA LABS е чудесно решение за всички, които искат да подобрят здравето си и да се подготвят за сезона на грипа и настинките. Висококачествената му формула комбинира ключови витамини, минерали и билки, които се грижат за правилното функциониране на имунната система. Сред тях се открояват чесънът и женшенът, които са известни със своите противовъзпалителни свойства. Освен това те предпазват от инфекции и значително намаляват вредното влияние на свободните радикали в тялото.

Immunity Formula от HAYA LABS включва редица полезни витамини, сред които витамин А, витамин С и витамин Е, които подобряват работата на имунната система, намаляват рисковете от грип и настинки и, не на последно място, имат мощен антиоксидантен ефект.

Включената в Immunity Formula от HAYA LABS пурпурна ехинацея пък облекчава болката, намалява възпалението и има антивирусни и антиоксидантни свойства.

Не на последно място, не забравяйте да прекарвате повече време навън. Есента е страхотен сезон, през който може да се насладите на чистия въздух сред природата, в планината например. Освен това разходките са и чудесен начин да намалите стреса, а той, както всички знаем, има изключително негативен ефект върху работата на имунната система и общото здравословно състояние.

И запомнете, есента може да бъде страхотен сезон, стига да вземете някои мерки предварително и да заредите тялото си с всички необходими витамини и минерали, от които то има нужда.

Свързани продукти

Също може да прочетете за...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари