БЛОГ ЗА ЗДРАВЕ И КРАСОТА

Как да избегнем мехурите по стъпалата?

Рейтинг 1Рейтинг 2Рейтинг 3Рейтинг 4Рейтинг  5 (1 вота, средно: 1,00 oт 5)
Loading...

Слънчево време, дълга разходка с приятели, нови модерни обувки, а в края на деня – мехур на петата и силна болка, която не ти позволява да пристъпиш свободно…

Познато ти е, нали? Когато се разхождаме продължително време или танцуваме, краката ни поемат тежестта на цялото тяло. Като пряк резултат от натиска, който упражняват обувките върху стъпалата, могат да се образуват мехури. Ако обувките са все още нови и стегнати, търкането, което се получава при движение често причинява тези болезнени проблеми.

Какво представляват мехурите?

В следствие на триенето малко под горния слой на кожата се образуват торбички изпълнени с течност. В повредената област се събира серум, чиято цел е да предпази тъканта отдолу. Понякога мехурите могат да се възпалят или инфектират и да се изпълнят с кръв или гной. Обикновено са изключително болезнени и това, което всички ние се питаме е как можем да ги избегнем?

На първо място е важно обувките, които избираме, да са удобни и меки. Когато обаче работата и ежедневието ни изискват по-официално бизнес облекло и обувки на висок ток, можем да предпазим проблемните зони като превантивно поставим хидроколоиден пластир DermaPlast. Той е гъвкав и устойчив при движение и се адаптира като „втора кожа“, намалява натиска и по този начин предпазва кожата от появата на мехури. В същото време DermaPlast са прозрачни и напълно дискретни.

Как да намалим болката и да ускорим процеса на възстановяване на вече раздразнена кожа?

Ако вече е налице мехур, то задължително трябва да бъде направена промивка на раната и да бъде поставен пластир, за да се избегнат замърсявания и допълнителни инфекции. Независимо от това засегнатата зона остава силно болезнена и дори носенето на меки и удобни обувки не е достатъчно да намали болката. Тук отново идват на помощ хидроколоидните пластири DermaPlast. Те имат специална хидроактивна подложка, която има двойно действие – абсорбира секретите и едновременно с това намалява натиска и болката. Хидроколоидните пластири осигуряват влажна среда за раната и по този начин ускоряват процеса по възстановяване на клетките.

При спазване на инструкциите за поставяне хидроколоидните пластири могат да останат до 5 дни върху раната. Важно е да следвате стриктно приложените инструкции:

Промийте раната, почистете и подсушете кожата около нея.

Преди да поставите пластира върху кожата го затоплете, като го задържите известно време между дланите си.

Поставете пластира така, че хидроактивната подложка да прилегне плътно върху мехура / раната.

Свързани продукти

Също може да прочетете за...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари