БЛОГ ЗА ЗДРАВЕ И КРАСОТА

ХОРОСКОП за месец април 2024

Рейтинг 1Рейтинг 2Рейтинг 3Рейтинг 4Рейтинг  5 (Още няма оценка)
Loading...

Овен

Ретроградният Меркурий ще преминава в знака на вашето слънце и това може да доведе до неуравновесеност, силно напрежение и недостатъчно добра координация на задачите в ежедневието ви. Обърнете внимание на състоянието на белите си дробове. Периодът е подходящ за профилактика на белодробни заболявания и посещение при очен лекар. За тези от вас, които имат проблем с невралгия, е възможно засилване на симптомите.

Телец

Периодът е особено напрегнат за тези от вас, които страдат от хроничен ринит и синузит. Обърнете внимание на симптомите, които се активират в този период и посетете вашият лекар. Препоръчва се пиенето на повече течности през месеца, за да се пречисти отделителната система. Еднодневните гладувания (само на течности) ще имат много добър ефект за здравето ви.

Близнаци

Месецът е особено подходящ за възтановителни процедури. Положителното влияние на планетите върху темите за здравето ви дава възможност да подобрите физическото и психическото си състояниие. Процедурите, свързани с профилактика и изчистване на дебелото черво ще имат осезаем ефект върху вашето състояние. Направете профилактичен курс с пробиотик и консумирайте храни, богати на фибри.

Рак

В настоящия месец е възможно да се появят проблеми в храносмилателната система. Въздържайте се от остри, пикантни храни и ако ви е възможно ограничете консумацията на месо. Увеличете течносттите, като особено подходящ за този месец е чаят от коприва. Не се препоръчва посещението на зъболекар, освен ако не ви е належащо.

Лъв

Възможно е да се почувствате много напрегнати и изтощени. Ако сте в период на продължително нервно напрежение и повишена физическа активност е твърде възможно да имате проблеми със съня. Препоръчително е да направите кратка пауза, особено в периода на 10-20 април. Наблегнете на аромотерапията и билките, свързани с успокоение на нервната система.

Дева

Обърнете внимание на профилактиката и контрола на хормоналния си баланс. Това е особено важно за тези от вас, които имат проблем с щитовидната жлеза. Периодът е подходящ за диети и справяне с вредни навици. Склонните сте да преяждате в настоящия месец, така че ограничете въглехидратите.

Везни

В настоящия месец фокусът е върху отделителната функция на организма, в частност лимфната система. Ако се чувствате извън баланс, нервни и напрегнати, е добре да знаете, че е твърде вероятно организмът ви да е замърсен от токсини. Направете пречистващ режим и ще се изпълните с нова свежа енергия.

Скорпион

Препоръката за този месец е да наблегнете на спорта. Физическата активност ще допринесе до подобряване на вашето здраве. Обърнете внимание на очите си – добре е да посетите специалист, възможно е да имате необходимост от корекция на зрението. Ако сте решили да откажете тютюнопушенето, месецът е подходящ за това.

Стрелец

Внимавайте с козметиката за лице през настоящия период. Месецът е особено напрегнат за поява на възможни раздразнения и алергии по кожата на лицето. Наблегнете на медицинска и природна козметика. В настоящия месец не се препоръчват агресивни козметични процедури и естетични корекции.

Козирог

В настоящия месец ще сте особено уязвими към простудни и вирусни заболявания, които могат да засегнат белите ви дробове. Не пренебрегвайте и най-малката симптоматика и промени в здравето, защото е засилена опасността от развитие на бронхити и пневмонии. При появата на проблем в никакъв случай не предприемайте самолечение, а посетете специалист.

Водолей

Здравето ви е много променливо през месеца, но няма опасни конфигурации показващи сериозни проблеми. Добре е да внимавате с храната, защото сте склонни да прекалявате и това може да допринесе до бързо покачване на килограми. Предприета диета в настоящия месец – ще има много положителен ефект.

Риби

В настоящия период се засилва опасността от травми. Внимавайте по време на спорт, планински преходи или хоби, свързано с физическо натоварване. Особено уязвими са стъпалата и коленете. Възможно е гъбична инфекция, появила се в този период, да ви създава проблеми дълго време.

Също може да прочетете за...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари