БЛОГ ЗА ЗДРАВЕ И КРАСОТА

ХЕРПЕСЪТ СИ ИМА ВРАГ

Рейтинг 1Рейтинг 2Рейтинг 3Рейтинг 4Рейтинг  5 (Още няма оценка)
Loading...

Когато се събудим сутрин и видим в огледалото „цъфналата“ си устна, нямаме никакво желание да се усмихнем или да целунем някого. Херпесът е досадна „изненада“, която винаги се появя в неподходящия момент. И упорито ни мъчи, въпреки опитите да го заличим.

Херпесните инфекции са много разпространени – смята се, че повече от 80% от хората по света са заразени с Herpes Simplex Virus. Много по-малък процент от тях имат изява на заболяването, тъй като човек може да бъде инфектиран и никога да не се появи и едно мехурче. Вирусът остава да съществува през целия ни живот в определени нервни клетки, като обикновено е в състояние на покой, без да се размножава и причинява обриви. Под действието на различни провокиращи фактори може да настъпи активиране и да се образуват познатите ни мехурчета. Сред тях основно място заема стреса, слънчевото излагане, настинка, вирусна инфекция, заболявания, които водят до понижаване на имунитета, пролетна умора, недостиг на витамини и микроелементи, преди менструация, травма в областта на лицето, очите, устата…

Различават се два типа херпес симплекс вирус – HSV-1и HSV-2. Тип 1 обикновено атакува областта около устните, брадичката и носа. Тип 2 се нарича още генитален херпес. С тип 1 заразяването става най-често в детска възраст, а с тип 2 – след пубертета. Най-лесният начин за заразяване е директния контакт, но заразяването е възможно и чрез ръце и предмети.

Липсва яснота по въпроса защо някои хора, заразени с вируса, не получават обрив никога през живота си, други не се заразяват въобще, а при трети (предимно жени поради менструалния цикъл), това може да се случва всеки месец. Често страдащи от този проблем са хората, при които има засягане на имунната система. Поради особеностите на защитните механизми на новородените и възрастните тази група заема специфично място.
Не съществува наследствена обремененост по отношение заразяване и протичане на това заболяване.
Важно е да се знае, че на практика пълно излекуване от HSV не е възможно. Всички познати досега лекарствени средства действат определено време, като дават възможност за бързо повлияване на появилата се раничка или мехурче, след което вирусът става резистентен към тях. Не съществува и сигурен начин за предпазване от заразяване поради голямото разпространение и особеностите на протичане на инфекцията. Хората могат да разпространяват вируса и без да имат обрив или някакви симптоми в момента на контакт.

Все пак има няколко препоръки за мерки, които могат да бъдат взети:

  • Да се мият често ръцете;
  • Да се използват отделни кърпи за всеки член на семейството;
  • Да не се разменят прибори, принадлежности, които са били в контакт с областта около устата

При появил се херпес е желателно да избягвате да докосвате открити рани или друг човек, да пазите обрива от замърсяване и мокрене. Не е препоръчително да се използват много ароматизирани сапуни, душ гелове и козметика.

„ Бърза помощ“ при херпесна инфекция е VIRULESS .

Този балсам бързо успокоява и възстановява раздразнената кожа. И ефективно прикрива несъвършенствата, защото има фон дьо тен ефект. VIRULESS има натурален състав. Незабавния резултат при употребата на този продукт е гарантиран от мощното действие на съчетаните в него етерични масла. В състава на VIRULESS са включени :

масло от невен – което действа активно срещу вируси и бактерии, помага за почистването в дълбочина и по-бързото зарастване на раните. За разликата от други дезинфектанти не намалява естествените съпротивителни сили на кожата, стимулира регенерирането на тъканите и на здравите кожни клетки, намалява възпаленията и подобрява локалната циркулация.

масло от чаено дърво – което има бактерицидно, противогъбично, противовирусно и имуностимулиращо действие;

масло от рицин – има противовъзпалително, болкоуспокояващо и овлажняващо действие.

масло от лайка – има бактерицидно, противовъзпалително и заздравяващо действие. Въздейства успокояващо върху кожата.

пчелен восък – е противовирусно и антимикробно средство, има и обезболяващо действие. С него се обработват рани, изгаряния, екземи и друг вид кожни проблеми. Има благоприятен ефект при суха и раздразнена кожа.

Следващия път, когато отново се събудиш с „цъфнала устна“, не се ядосвай, а просто вземи VIRULESS. Ще почувстваш облекчението веднага. И ще си готов за целувка!

Свързани продукти

Също може да прочетете за...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари