БЛОГ ЗА ЗДРАВЕ И КРАСОТА

Грижа за детското здраве с Шуслерови соли

Рейтинг 1Рейтинг 2Рейтинг 3Рейтинг 4Рейтинг  5 (4 вота, средно: 3,00 oт 5)
Loading...

В детска възраст хомеопатичната и Шуслеровата терапии са от особено голяма полза – действат ефективно при типичните за първите години заболявания, като в същото време укрепват имунитета.

Шуслеровите соли на Немския хомеопатичен съюз (DHU) са безопасен и доказан ефективен метод на имунопрофилактика и лечение, тъй като използва минерални соли, естествено съдържащи се в човешкия организъм – в естествена за тялото концентрация. Те преминават лесно през клетъчната мембрана и възстановяват минералния баланс.

Поради естествения си произход Шуслеровите соли на са подходящи за употреба за цялото семейство, включително от деца от нулева възраст, бременни и кърмещи жени. Шуслеровите соли се приемат ½ час преди или след хранене. Поставят се под езика се оставят бавно да се разтопят в устата, за да може тяхната резорбция да започне още от лигавицата на устната кухина. Малките деца и бебетата могат да приемат таблетките и разтворени в 1 чаена лъжичка преварена вода или кърма, тъй като консистенцията им позволява тяхното бързо разтваряне. Обичайната дозировка за деца е 2-3 таблетки дневно от всяка сол, а за възрастни – в зависимост от вида на заболяването (остро или хронично).

Ето някои ценни съвети как да се грижим за детето, за да не боледува често:

  • Кърменето е най-здравословният старт, който може да дадете на своето дете. Ако се притеснявате дали имате достатъчно кърма, можете да подобрите лактацията с помощта на утвърдена комбинация Шуслерови соли на Немския хомеопатичен съюз (DHU): №2, №4 и №7 и №8, по 5 таблетки дневно от всяка сол. За улеснение може всички таблетки да се разтворят заедно в бутилка вода от 500 мл и течността да се пие по малко през целия ден. Сол №4 е основна минерална сол в тази комбинация – тя засилва функцията на млечните жлези. Обикновено бързо се изчерпва при хормонален дисбаланс, какъвто е периодът на кърмене.
  • При имунизацията в детска възраст са възможни нежелани реакции като повишена температура, болка и локално зачервяване. Шуслеровите соли отново могат да бъдат много полезни за тези проблеми. Три ден преди ваксиниране се приемат по 3 табл. от соли №2 и №3. Таблетките се разтварят в 6 мл преварена вода и разтворът се дава на три пъти през деня между храненията. Шуслерова сол №3 има противовъзпалителен и ефект и предпазва от повишаване на температурата. А сол №2 предотвратява възникване на алергична реакция. В деня на поставяне на ваксината се приемат соли №2, №3 и №4 – по 3 табл. от всяка (в разтвор по същия начин). Шуслерова сол №4 подпомага образуването на антитела и действа детоксикиращо. За още 3 дни след поставянето на ваксината продължава приемът на соли №2 и №4, по 3 табл. от всяка.
  • Не забравяйте основната комбинация за добър имунитет в детска възраст – Шуслерови соли с номера 3, 6 и 7. Имунопрофилактиката е най-прекият път към здравето! А Шуслеровата програма за имунопрофилактика няма никакви нежелани странични ефекти, подходяща е за цялото семейство, включително за малки деца, бременни и кърмещи жени, както и хора с хронични заболявания. Може да се прилага успоредно с всеки друг вид профилактика или лечение, включително да се съчетае с противогрипна ваксина. Приемат се по 3 табл. от всяка сол – №3 сутрин, №6 на обед и №7 вечер, за период от 4-6 седмици. Може да се прилага в началото на есенно-зимния или пролетния сезон, както и винаги, когато се намираме в епидемична обстановка.

  • Как да помогнем на детето с висока температура? Първо и най-важно – като запазим спокойствие! Страхът от повишената температура е неоснователен, тъй като високите градуси са най-естественият механизъм, по който организмът се справя с вирусите и бактериите. Прибързаното сваляне на температурата с температуропонижаващи лекарства и стремежът на всяка цена да се постигнат и поддържат нормални телесни градуси не е препоръчително, защото по този начин се потиска оздравителният процес, намалява се броят на левкоцитите (“жандармерията” в човешкото тяло), което пък благоприятства настъпването на бактериални инфекции и последващи тежки усложнения. Как тогава да действаме в полза на детското здраве? Можем да използваме утвърдената комбинация Шуслерови соли при повишена температура.

При температура до 38,5 градуса: ШС №3 железен фосфат – активира имунната защита, спира възпалителния процес в начална фаза, пречи на размножаването на вирусите и бактериите. Приема се по 1 табл. през 5-10 мин. до овладяване на температурата.

При температура над 38,5 градуса: ШС №5 калиев фосфат –извежда от клетките токсините, образувани вследствие на възпалението, и така се постига регулиране на температурата по естествен за тялото начин. А ШС №8 натриев хлорид – предпазва организма от дехидратация. По 1 табл. от всяка сол се редуват през 5-10 мин. до спадане на температурата.

  • В допълнение: Шуслеров мехлем №3 се нанася няколко пъти дневно в областта на гърба (плешките) и гърдите.
  • Какво да правим в случай на хрема? Най-често тя е причинена от вируси. Тя е следствие на защитната функция на носната кухина и важна част от оздравяването. Чрез отделяния секрет се изчистваме от болестотворните микроорганизми. Важно е да разберем, че традиционните капки за нос не лекуват хремата, а само свиват кръвоносните съдове на носната лигавица и я изсушават, с което допълнително усложняват ситуацията. Тъй като хремата не е само локален процес, терапията трябва да бъде комплексна: да се пребори причинителят, да се овладее възпалението и да се премахнат симптомите. Това може ефективно и безопасно да се постигне с помощта на Шуслеровите соли:

При хрема с бистър, воднист секрет – ШС №3 + ШС №8

При хрема с белезникав секрет – ШС №3 + ШС №4

При хрема с жълто-зеленикав секрет – ШС №3 + ШС №6

Редуват се по 1 табл. от всяка сол на 15 мин. При подобрение – 3-5 табл. от всяка сол дневно до пълно излекуване. В допълнение: намазване около носа и в началото на ноздрите с Шуслеров мехлем №3.

Свързани продукти

Също може да прочетете за...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари