БЛОГ ЗА ЗДРАВЕ И КРАСОТА

Глутатион – повелителят на антиоксидантите

Рейтинг 1Рейтинг 2Рейтинг 3Рейтинг 4Рейтинг  5 (Още няма оценка)
Loading...

Глутатионът е естествен антиоксидант, който се среща (и произвежда) в човешкото тяло. Неговите многобройни ползи за здравето биват доказани от прозвището му – „главният антиоксидант“ в нашия организъм. Нека се запознаем по-отблизо с това съединение, да разгледаме въпросните му ползи и да насочим прожектора към една първокласна хранителна добавка, а именно Glutathione от Haya Labs!

Глутатионът е трипептидна молекула, съставена от три незаменими аминокиселини: цистеин, глутамин и глицин. Съдържа се във всяка клетка на тялото ни, но най-високата му концентрация е в черния ни дроб.

Поради тази причина глутатионът играе важна роля в процесите на пречистване и детоксикация. Неговото първо и основно свойство е неутрализирането на токсините, подпомагайки работата и функцията на черния дроб. По този начин той допринася за по-ниски нива на стрес и по-качествен сън.

Оказвайки подкрепа на черния дроб, глутатионът подобрява и метаболизма на мазнините, което може да доведе до по-добра регулация на апетита и по-лесен контрол на теглото. В допълнение, той подпомага митохондриалната функция, което води както до по-ефективен обмен на веществата, така и до по-високи нива на енергия.

Както вече споменахме, глутатионът е, едва ли не, най-мощният антиоксидант в организма. Той елиминира свободните радикали, които увреждат здравето на клетките. Това води до намалени нива на оксидативен стрес, което, от своя страна, намалява риска от множество заболявания, включително сърдечно-съдови заболявания и някои видове рак.

Освен това, глутатионът подпомага функцията на Т-клетките, познати още и като бели кръвни телца, които са от решаващо значение за силата на имунната ни система. Имайки достатъчно количество глутатион в организма, ние повишаваме активността на Т-клетките, предпазвайки се от вируси, инфекции и най-различни болести.

Глутатионът, също така, е сред най-известните съединения, които оказват цялостна подкрепа на здравето на кожата ни. Доказано е, че той изсветлява тъмните петна, намалява бръчките и подобрява еластичността на кожата.

Въпреки че организмът произвежда собствен глутатион, фактори като стареене, лошо хранене, стрес и токсини могат да намалят нивата му. На помощ идват хранителните добавки, като Glutathione от Haya Labs. С 250 мг. глутатион в активна форма, с фармацефитично качество, продуктът задоволява дневните ви нужди от глутатион с едва 2 капсули. Освен това, той се предлага под формата на растителни капсули, които не съдържат желатин от животински източници и правят абсорбирането на активната съставка по-лесно и по-бързо.

Не можем да определяме това, което светът ни сервира, но можем да се погрижим за начина, по който му отговаряме. Вземето здравето си в свое ръце и бъдете по-подготвени за следващото изпитание, с Glutathione от Haya Labs.

Свързани продукти

Също може да прочетете за...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари