БЛОГ ЗА ЗДРАВЕ И КРАСОТА

Д-р Таня Барашка: Защо е важно да се грижите за зъбите на Вашето дете?

Рейтинг 1Рейтинг 2Рейтинг 3Рейтинг 4Рейтинг  5 (Още няма оценка)
Loading...

Smile Point, гр. София

Дипломира се като лекар по дентална медицина в Медицински Университет София през 2012 г. Три семестъра от образованието си следва в Ruprecht-Karls-Universität Heidelberg, Германия.Част е от екипа на дентална клиника Smile Point, гр. София. На нея се поверени грижите за най-малките пациенти. Специализира в областта на детската дентална медицина и ранното ортодонтско лечение.


Почистването и миенето на млечните зъби, а след това и на постоянните, е навик, който трябва да се придобие в ранна възраст, за да се осигури добро здраве на устната кухина през целия живот! От решаващо значение е почистването на детските зъби още от момента на появата им, тъй като влошената устна хигиена има както физиологични (нарушено хранене, говор), така и естетични последствия (поява на криес и усложненията му).

Миенето на зъбите и поддържането на добра хигиена може да изглежда лесно, но всъщност има доста тънкости, с които е добре да сте запознати. Детайлите при правилното почистване на зъбите трябва да са известни и на невръстните малчугани. Добрата хигиена при тях е от изключителна важност. Затова е препоръчително да научите детето от рано как да мие зъбките си правилно. То трябва да знае, че единствено редовното почистване на зъби с четка и паста предпазва от възникване на бъдещи неприятности.

Появата на първите постоянни зъби е чудесно време за широки усмивки! Нека те да съпътстват децата през целия им живот. Изключително важно е да се разбере необходимостта от оптимална грижа при деца от 7 до 12 години. В този период е подходящо включването на конец за зъби и вода за уста към ежедневната рутина. Това е и моментът, в който техниката на миене на зъби се усъвършенства. За да се поддържа здрава детска усмивка на помощ се включва паста за зъби ELGYDIUM Разкриваща зъбната плака.

Паста за зъби ELGYDIUM Разкриваща плаката е първата образователна паста за зъби на пазара. Благодарение на формулата си с 94% съставки от натурален произход, тя може да се използва като традиционна паста за зъби, като същевременно оцветява зъбната плака в зелено, за да покаже местата, които трябва да се почистят. Визуализирането на зъбната плака безспорно прави миенето на зъбите по-ефективно.

Паста за зъби ELGYDIUM Разкриваща плаката съдържа Fluorinol® – патентована активна съставка на Pierre Fabre. Той ефективно реминерализира емайла: 6 пъти повече флуоридни йони се свързват към емайловата повърхност още при първото миене на зъбите в сравнение със стандартния минерален флуорид. Тази съставка осигурява на пастата антикариесно действие.

Препоръчва се за деца над 7-годишна възраст, веднъж или два пъти седмично (на ротационен принцип с друга паста за зъби от гама ELGYDIUM Junior) – по този начин може да се следи прогреса и усъврършенстването на навика на миене на зъби. Оцветяващата паста е идеална да предизвика цялото семейство и да подтикне всички към възприемане на добрите навици.

Здравословните навици, заложени още от ранното детство, трябва да се насърчават и поддържат. Защото красивата усмивка започва от тук!

Свързани продукти

Също може да прочетете за...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари