БЛОГ ЗА ЗДРАВЕ И КРАСОТА

д-р Камен Стойчев: CORVIRAL – 100% натурален български продукт

Рейтинг 1Рейтинг 2Рейтинг 3Рейтинг 4Рейтинг  5 (2 вота, средно: 3,00 oт 5)
Loading...

Д-р Камен Стойчев завършва Медицинския Университет в София през 1997. Бил е медицински директор на ДКЦ „д-р Й.С.Грийнберг – клон Красно Село“ – клиника с американски мениджмънт, секретар на асоциацията на частните здравни заведения за доболнична помощ, консултант на Световната Банка по проект “Labor Adjustment Strategy”, водещ на предаването медицински обзор на телевизия Центрум Груп. През 2002 година заминава за UC Davis, California, където завършва курсовете на US Medical Board – USMLE. През 2003 година се завръща в България и създава дружество, което започва научно проучвателна и търговско представителна дейност за американската компания All American Pharmaceutical and Natural Foods Corporation. И до днес работи в тази област, създавайки още два “start ups”, единият от които е „ИНКМЕД ООД“, в който се ражда Corviral. Продуктът е плод на екип от четири души, водени от проф. д-р Иво Петров и включващ д-р Камен Стойчев, инж. Патрик Ангелов (химик-технолог с огромен опит) и Неван Джон Маклей (специалист по маркетинг и продажби от Нова Зенландия).

CORVIRAL е уникален по рода си продукт със състав специално разработен с цел повишаване на имунната защита и включващ ценни за организма компоненти. След дълги проучвания на научни доклади от целия свят, както и на традиционни билки от народната медицина, аз и моят екип успяхме да създадем формула, която по естествен начин алкализира клетъчната мембрана и пречи на вируса да превзема клетки от организма ни. Когато се атакува вирусa на молекулярно ниво, резултатът е ефикасен. Тази тактика може да бъде приложена срещу всякакви други „нападатели” – грип, летни настинки и стомашно-чревни проблеми.

 

Екстрактът от листа на хининово дърво (Cinchona) и артемизинин съдържащият сладък пелин (Artemisia annua) в състава на CORVIRAL имат противовъзпалителен и имуномодулиращ ефект. Те действат срещу проникването на външни за организма патогени във вътрешността на клетката – алкализират средата и защитават клетката от вируса.

 

Включването в състава на екстракта от глог (Crataegus) предпазва сърдечно-съдовата система, а наличието на ябълков пектин влияе благоприятно на стомашно-чревния тракт като способства за намаляването на нивата на лошия холестерол и на триглицеридите в плазмата. Правилното функционирате на стомашно-чревения тракт е изключително важна предпоставка за силна имунната система.

 

Имуностимулиращо действие имат още екстрактите от джинджифил (Zingiber officinale), горчив портокал (Citrus aurantium) и глухарче (Taraxcum), както и витамин C, минералите Цинк и Селен. Всички вече са наясно с полезните свойства на тези съставки, а тук те са обединени в едно!

 

Друго едно вещество, което бе използвано в борбата с COVID-19 в Китай, е веществото амониев глициризинат, съдържащ се в билката Glycyrrhiza glabra (Женско биле). Женското биле има дълга история на приложение при лечение на кашлица, простуда както и за регулиране на нарушеното храносмилане. Амониевият глициризинат има противовъзпалително действие и се използва за лечение на щетите, нанесени от хепатит В върху черния дроб. По предложение на проф. Хонг Динг от Университета в Ухан комбинацията от витамин С и амониев глициризинат са приложени при лечението на COVID-19. Този терапевтичен подход набра скорост благодарение на социалните мрежи и на репортажи в издания като Тhe Health Times (Jiankang Shibao). Въпреки че като терапевтична схема този подход не е официално утвърден, понастоящем вече са официално регистрирани клинични проучвания целящи неговото утвърждаване и формализиране.

 

Според проф. Диана Йонова от болница „Лозенец“ дефицитът на селен сред популацията обяснява бързото разпространение на COVID-19 както в района на град Ухан (поради съчетанието от белтъчно недохранване, остър континентален климат и пренаселеност), така и в Северна Италия (заради преживения наскоро „воден стрес“, довел до натрупване на оксидативни радикали в популацията и свързан с изчерпване на селеноензимите-антиоксиданти). Препоръчаната от проф. Диана Йонова дневна суплементация със селен е от 50-200 mcg на ден в зависимост от тежестта на селеновия дефицит.

 

През 2012 и 2013 година по време на епидемиите от SARS-CoV и MERS- CoV екстрактите от багрилна сърпица (Isatis indigotica), женско биле (Lycoris radiate), сладък пелин (Artemisia annua), Lindera aggregate и Torreya nucifera показват анти-SARS лечебно действие. В допълнение, естествените продукти извлечени от корените на мушкато (Pelargonium sidoides) и от глухарче (Taraxcum) имат доказано противо-грипно действие като потискат навлизането на вирусите в клетките гостоприемник и също посредством инхибиране на ключови вирусни ензими.

 

CORVIRAL се препоръчва за прилагане още при първите грипоподобни симптоми. Препоръчително е това да се извършва под наблюдението на специалист. СORVIRAL е уникален по своя състав продукт, без аналог към момента и би могъл да се ползва при всички случаи, имащи инфекциозен характер. CORVIRAL се прилага в дози 1-2 капсули, 3 пъти дневно, като е възможно дозата да се удвои след консултация със специалист.

CORVIRAL е запазена марка на ИНКМЕД и притежава национален патент за територията на Република България.

Свързани продукти

Също може да прочетете за...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари