БЛОГ ЗА ЗДРАВЕ И КРАСОТА

д-р Енджи Касабие: Създадох моята първа линия продукти!

Рейтинг 1Рейтинг 2Рейтинг 3Рейтинг 4Рейтинг  5 (4 вота, средно: 3,00 oт 5)
Loading...

През 2014 г. д-р Касабие защитава докторантура в НСА. Асистент e в „Катедра по хигиена, медицинска екология и хранене“ в Медицинския университет в гр. София и завършва докторантура във Вашингтонския университет със специалност „Диететика“.

През 2006 година основава първата компания за здравословно и диетично хранене в България – „And Diet“. Добива популярност в България и получава доверието както на родни известни личности, така и на световни звезди като Силвестър СталоунДжейсън СтейтъмЖан-Клод Ван ДамРобърт Де НироДжон ТраволтаАрнолд ШварценегерЕва ЛонгорияБритни Спиърс и аристократски семейства от ОАЕ.

Участва в деветото издание на „VIP Brother“ на „Биг Брадър“ през 2017 г.

Предстои издаването на Ваша книга със заглавието “Не на диетите”. Какво е Вашето становище относно диетите, което доведе до това заглавие? 

За мен вече, най-голямото затлъстяване се получава от стрес. При споменаването именно само на тази думата – “диета” или фразата “От утре съм на диета!”, хората се притесняват и се предизвиква в тях голям дискомфорт. При стрес се вдигат нивата на хормоните, става по-трудно отслабването, по-лесно е задържането на течности.

 

Кои са основните Ви гледни точки, които разгръщате в книгатa? За кого е подходяща тя?

На първо място книгата е написана на много достъпен език, разбираем и са подадени много примери от ежедневието. Книгата е подходяща за всеки, който държи на своя здравословен и лайфстайл живот. За всеки, който държи да изгледжа перфектно и вечно млад.

Точно поради тази причина сложихме и заглавието – “Не на диетите!”

 

Консумацията на кои храни и хранителни добавки прeпоръчвате за добър тонус и имуни-тет? 

Горещо препоръчвам храни, богати на антиоксиданти. Имайки предвид предстоящия сезон – череши, червените плодове като цяло.

През храната организмът не може да набавя нужните за него витамини и минерали. Добре e да се приемат натурални мултивитамини, в ежедневнoто меню на всеки трябва да изобилстват въглехидрати.

Наскоро създадох собствена линия здравословни продукти и добавки, които се произвеждат по специални препоръки от мен във Франция и от месец юни първо в Aптеки 36.6 вашите читатели ще имат възможност да закупят на място, както и онлайн в сайта ми www.angiekassabie.com

Снимков материал: Теди Грозданов / Бижута: Invoke / Грим: Кирил Чалъков / Коса: Мартин Бонев / Комуникации: @pr.lazarov

Наскоро станахте майка. Как успяхте да запазите прекрасната си форма по време на бременността? 

Както винаги обичам да казвам и твърдя, че запазвамето на добатата фигура и килограми не е трудно, стига да има постоянство. Постоянството става, когато успяваме да намерим удоволствието от храната, редовностата в приема на храненията и баланса в порциите. Храната трябва да е разнообразна и леснодостъпна.

 

Какво съветвате майките, които са наддали доста по време на бременността и дълго след нея продължават борбата с излишните килограми?

Да се водят по храненето на нoворoденото, защото правилата при малките са най-правилни. Храненето през два-три часа, хранене в определени количества, редовно приемане на вода и по малко, да се избягва храненeто четири часа преди лягане.

Също може да прочетете за...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари