БЛОГ ЗА ЗДРАВЕ И КРАСОТА

Био Флоралните води от БЪЛГАРСКА БИЛКА БГ

Рейтинг 1Рейтинг 2Рейтинг 3Рейтинг 4Рейтинг  5 (4 вота, средно: 2,00 oт 5)
Loading...

БЪЛГАРСКА БИЛКА БГ ЕООД  e основана през 2014 и към днешна дата е един от най-големите производители на органични етерични масла и флорални води от римска и немска лайка в света. Дестилерията на фирмата се намира в близост до Розовата Долина, Централна България и е сред от най-големите дестилерии в Европа, с общ капацитет от 25 тона на час. Цялото стопанство на компанията е биологично сертифицирано.

__

Флоралните води са сравнително нов продукт на пазара, но поради лечебните си свойства, натуралния си произход и достъпната цена, те набират бързо популярност.

След първичната парна дестилация на част или цялата наземна част на даденото растение, се получава и лековитата вода. Процесът е същият, при който се извличат и етеричните масла като немалък процент от същите тези масла остават и във водата. Истинската билкова вода съдържа водоразтворими съставки от растителния материал, които не присъстват в етеричното масло. Това е и причината да се използва от козметичните компании за основна съставка в много от кремовете за лице.

Те са леки върху кожата, хидратират и подобряват общото благосъстояние на кожата. Всеки вид био флорална вода има различни лечебни свойства, те са основно козметични.

Ползите от употребата на флорална вода – за какво служи и кога се прилага?

Всеки е чувал за розова вода, а за лавандуловата са чували предимно хора с проблемна кожа и акне. Но малко са запознатите с флоралните води като козметичен продукт и тяхното действие. Въпреки всичко те бързо набират популярност благодарение на тяхната достъпна цена, натурален произход и ефикастност.

Лавандуловата вода има доказано действие при акне, заради силния си антибактериален ефект, който при някои хора може да доведе до реакция на кожата. В такъв случай я заменете с розова вода. Розовата вода се използва предимно за хидратиране на кожата, но действа отлично в редките случаи, при които лавандуловата вода не е помогнала в борбата в акнето.

*Ако използваш лавандуловата вода и имаш атопична кожа, е хубаво да я комбинираш с розова вода или флорална вода от римска лайка. Лавандуловата вода може да изсуши допълнително атопичната кожа.

Лайката е известна със своето успокояващо действие, дори под формата на флорална вода. И двете води – Римската и Немската – са подходящи при подсичане и обриви при дете или нараняване на кучето (не се препоръчват за други домашни животни). Био флоралната вода от немска лайка е незаменим помощник при суха и напукана кожа. А Римската лайка при псориазис, себорея и раздразнен скалп.

Всичките води могат да се ползват всекидневно, подходящи са за всякакъв тип кожа, нанасят се на чиста кожа с памучно тампонче или се впръскват на желаното място.

Могат и да се добавят за подобряване към крема за лице, лосиона за тяло, маската за лице и т.н.

Свързани продукти

Също може да прочетете за...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари