БЛОГ ЗА ЗДРАВЕ И КРАСОТА

Метаболитните нарушения и наднорменото тегло – епидемията на XXI век

Рейтинг 1Рейтинг 2Рейтинг 3Рейтинг 4Рейтинг  5 (1 вота, средно: 1,00 oт 5)
Loading...

Забързаният начин на живот е в основата на много от здравословните проблеми, с които се сблъсква съвременният човек. Сред тях на първите места в класацията се нареждат сърдечно-съдовите болести, високото артериално налягане и диабетът, които често вървят „в комплект“ с наднормено тегло и затлъстяване.

Контролът върху горепосочените състояния е труден, но не и невъзможен. Той може да се осъществи чрез промени в хранителния режим, засилване на двигателната активност и прием на специализирани диетични добавки за контрол на апетита, кръвната захар и теглото.

Иновативният натурален препарат PGX® на канадската компания Natural Factors е създаден именно с такава цел – да контролира трите основни фактора, предизвикващи покачване на теглото и увреждащи здравето в дългосрочен план:

  • повишен апетит
  • нестабилни нива на кръвната захар
  • високи нива на холестерола

PGX® е 100% натурален продукт без съдържание на глутен и стимуланти. Безопасността му е доказана от обширни предклинични проучвания и клинични изпитвания, проведени в САЩ, Франция и Германия. Разработен е съобразно Добрата производствена практика (GMP). Притежава USP стандарт (01.03.2013) с патентована защита на химичния състав.

Иновация сред продуктите за контрол на теглото

Натуралният препарат PGX® (PolyGlycopleX) съдържа патентован комплекс от диетични фибри, състоящи се от глюкоманани от картофена палма (конджак – Amorphophallus konjac), натриев алгинат и ксантанова гума, комбинирани със средноверижни триглицериди от семената на маслена палма (Elaeis guineensis).

Когато се приемат с храната, фибрите в PGX® набъбват в стомаха в рамките на около 30 минути и създават усещане за ситост чрез абсорбиране на водата, изпълване на стомаха и забавяне на храносмилателния процес.

Благодарение на този си механизъм на действие, PGX® не позволява кръвната захар да се повишава рязко след хранене и намалява силното желание за сладки и тестени изделия.

Установено е, че PGX® може да намали гликемичния индекс на храната с до 60%, което е особено ценно за хората със затлъстяване, метаболитен синдром, инсулинова резистентност, диабет и преддиабет.

Регулирането на глюкозните пикове след хранене е важна част от контрола на диабета и свързаните с него състояния – посредством тази регулация количествата на приеманата храна могат значително да бъдат редуцирани и да се осигури стабилна защита срещу диабетичните усложнения.

Как действа PGX® ?

  • Подпомага правилното усвояване и метаболизма на въглехидратите.
  • Забавя освобождаването на глюкоза в кръвта и подобрява чувствителността към инсулина.
  • Увеличава нивата на гладно на хормона на ситостта – пептидът YY (PYY).
  • Редуцира до абсолютния минимум острите пристъпи на глад, особено в следобедните часове от деня.
  • Понижава гликемичния индекс на храните.
  • Води до значително понижение в нивата на холестерола. Това се случва като фибрите в PGX® се свържат с жлъчните киселини и холестеролните молекули в храносмилателния тракт, преди да са се абсорбирали в кръвта. Предотвратявайки тази обратна резорбция, PGX® спомага за поддържане нивата на холестерола в здравословната норма.
  • Оказва пребиотичен ефект – отразява се положително върху бактериалната чревна ферментация и подобрява чревното здраве, което от своя страна рефлектира благоприятно и върху имунния отговор.
  • Нормализира перисталтиката при запек и способства за очистване на дебелото черво от токсини.

PGX® се предлага в следните опаковки:

Дори при неспазване на специална диета, хората с наднормено тегло и затлъстяване получават ползи от приема на PGX® по отношение на телесното тегло и холестерола. Ограничаването на калорийния прием засилва значително тези ефекти!

Свързани продукти

Също може да прочетете за...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари