БЛОГ ЗА ЗДРАВЕ И КРАСОТА

5 съвета за предотвратяване на чревни инфекции през летните месеци

Рейтинг 1Рейтинг 2Рейтинг 3Рейтинг 4Рейтинг  5 (1 вота, средно: 1,00 oт 5)
Loading...

Лятото вече е в разгара си, което означава много забавления на слънце и така необходимото време за почивка със семейството. Преди да стегнете багажа и да отпътувате, за да се впуснете в следващото си приключение, събрахме 5 съвета, които да ви напомнят за важността на здравословните навици по време на лятото. Тъй като температурите се повишават и отговорността намалява, здравето на червата е първата жертва на летните инфекции. Добрата новина е, че има различни начини за поддържане на баланса на храносмилателната система на вас и вашите деца, така че да се радвате на оптимално здраве.

Разбиране на риска от чревни инфекции:

Летните ваканции често включват дейности на открито, плуване в море и басейни и излагане на нова среда. За съжаление, тези фактори могат да увеличат риска от заразяване с чревни инфекции, което може да доведе до неприятни симптоми като диария, коремна болка и повръщане. Бактериалните патогени като Salmonella, Escherichia coli (E. coli) и Campylobacter са често срещани виновници и могат да бъдат намерени в замърсена храна, вода или дори на повърхности, с които децата влизат в контакт.

5 съвета за предотвратяване на чревни инфекции през летните месеци:

  • Спазвайте добра хигиена

Измивайте ръцете си старателно със сапун и вода преди хранене, след използване на тоалетната и след игра в пясъка или водата. Носете дезинфектант за ръце с най-малко 60% алкохол за времето, когато сапун и вода не са налични.

  • Избягвайте да консумирате сурови или недостатъчно обработени морски дарове, тъй като те могат да съдържат вредни бактерии или паразити. Изберете ресторанти или щандове за храна, които имат добри хигиенни практики и положителни отзиви от местни жители или доверени източници. Препоръчителни са местата с висок оборот на храна, което показва свежест.
  • Пийте бутилирана вода или използвайте воден филтър, ако местният водоизточник не е надежден. Бъдете внимателни с кубчетата лед и избягвайте да ги използвате, ако източникът им е неизвестен.
  • Преди плуване се информирайте дали плажът има чиста вода, благоприятна за къпане. Избягвайте риска от поглъщате морска вода, тъй като тя може да съдържа вредни бактерии и паразити.
  • Превантивният прием на пробиотична хранителна добавка е от изключителна важност, за поддържането на здрава чревна микробиота и укрепване на имунната система. Пробиотиците могат да помогнат за предотвратяване и управление на чревни инфекции. Особено важен е приемът на пробиотици при деца, поради по-трудният контрол при изпълнението на останалите съвети.

Силата на симбиотика Бифидо за деца от Дансон:

Мощна комбинация от 2,5 млрд. живи бактерии в една дъвчаща таблетка!

Пробиотиците са полезните микроорганизми, които подпомагат по естествен начин храносмилането, стомашно-чревната флора и имунната система на детето. Пребиотикът подпомага и засилва действието на пробиотиците. Пребиотиците осигуряват среда с подходящо pH и хранителни вещества, благоприятна за по-доброто развитие на пробиотичните бактерии.

Що се отнася до защитата на здравето на храносмилателната система на вашите деца през летните месеци, БиФиДо Кидс се оказва отличен съюзник.

Този натурален продукт е обогатен с бифидобактерии, които помагат за балансиране на микрофлората в червата и подобряване на храносмилането. БиФиДо от Дансон също така подпомага имунната система и намалява риска от заболявания.

БиФиДо Кидс синбиотик дъвчащи таблетки x 20 бр.

  • За балансирана чревна флора
  • За силен имунитет
  • За добро храносмилане

*За деца под 3 години прием само под родителски контрол.

Защо да изберете симбиотик БиФиДо за вашите деца?

  • 20 бр. дъвчащи таблетки с приятен вкус
  • Лесен прием – х 1 таблетка дневно
  • Подходящ за продължителна употреба
  • 2,5 млрд. живи бактерии в една таблетка!

Бифидо Синбиотик за деца и бебета 6+ х10 сашета

БиФиДо Kидс е синбиотик – комбинация между пробиотици и пребиотик в удобна сашетна форма, която улеснява приема при най-малките и има приятен вкус на йогурт.

Пребиотиците осигуряват благоприятни условия за развитието на полезните бактерии и са подходящо средство на избор при:

  • Диария, запек и колики
  • Прием на антибиотици
  • За балансирана чревна микрофлора
  • За силен имунитет
Свързани продукти

Също може да прочетете за...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари