Количка

0
 
Код:  2194 
тегло  0.140 кг
Производител: Sopharma
Опаковка: 125 мл.
Лекарствена форма: сироп
Възрастова група: 5+

Димекс сироп за кашлица 9,96 mg / 5 ml + 99,6 mg / 5 ml 125 ml

Цена: 3.90лв.
Всичко от: Sopharma
(28 глас/а)

НЯМА НАЛИЧНОСТ

Лекарствен продукт без лекарско предписание при възрастни и деца над 6 години. Sopharma Dimex се използва за симптоматично лечение на спастична и дразнеща кашлица при възпалителни заболявания на дихателните пътища. Димекс не трябва да се използва в следните случаи: Свръхчувствителност към лекарствените или помощните продукта; Остри астматични пристъпи; Повишено вътреочно налягане; Увеличение на простатната жлеза; Стенения на уретера; Стенозираща пептична язва; Тежки бъбречни и чернодробни нарушения; Метаболитна алкалоза; Бременност и кърмене; Деца под 5- годишна възраст. Димекс не се прилага по време на бременност и кърмене. При употреба на Димекс е възможна поява на сънливост и нарушение в координацията, поради което е необходимо да се използва внимателно от водачи на превозни средства и оператори на машини. Както всички лекарства Димекс може да има нежелани ефекти. Те обаче не се наблюдават задължително при всички пациенти, така че Вие може да не получите никаква реакция. При лечението със сиропа е възможно да се наблюдават: обща слабост, умора, понижаване на вниманието, световъртеж, сънливост, главоболие, нарушение на координацията, безпокойство, повишена възбуда (особено при деца), раздразнителност, безсъние, понижаване на кръвното налягане, нарушения на сърдечния ритъм, сухота в носа, устата и гърлото, запушване на носа, затруднено дишане, гадене, повръщане, запек, диария, затруднено уриниране или задържане на урина, сърбеж, обриви, фотоалергични реакции, преходни нарушения в зрението, шум в ушите. Ако получите нежелани ефекти, включително и такива, които не са споменати в тази листовка, информирайте лекувагция си лекар. Да не се употребява след изтичане срока на годност.

Лекарственият продукт съдържа 52, 5 g захароза. Когато се приема съгласно препоръките 5 ml набавя до 2,15 g захароза. Неподходящ при хора с нарушено усвояване на захари.

Димекс съдържа до 7,68 об.% етанол. 5 ml съдържат 312 Mg алкохол. Необходимо е да се употребява с внимание от болни страдащи от чернодробни заболявания, алкохолизъм, епилепсия, както и бременни.
Сиропът включва като помощни вещества: глицерол — при високи дози е възможно да причини главоболие, стомашно дразнене и диария;

Сиропът Димекс се приема перорално.

Възрастни и деца над 14 години: По 5 - 10 ml 3-4 пъти дневно;

Деца от 9 - 14 години: по 5 ml 3-4 пъти дневно;

Деца от 5 - 8 години: по 2,5 до 5ml 3-4 пъти дневно;

Ако имате чувството, че ефектът на лекарството е много силен или твърде слаб, моля, консултирайте се с лекуващия си лекар.


 

Информирай се за горещи

промоции до -36%