БЛОГ ЗА ЗДРАВЕ И КРАСОТА

Utipro Plus – при инфекции на уриналния тракт

Рейтинг 1Рейтинг 2Рейтинг 3Рейтинг 4Рейтинг  5 (1 вота, средно: 1,00 oт 5)
Loading...

Годишно приблизително един милиард жени по света страдат от несексуално пренесени урогенитални инфекции, включващи бактериална вагиноза, дрожден вагинит и инфекция на уринарния тракт (ИУТ). Въпреки че повечето пациенти отговарят на антимикробното лечение, честотата на рецидивите е висока и асоциирана със странични ефекти. Уринарния тракт е обичайно място на бактериални инфекции; близо половината от всички жени са имали поне една ИУТ през живота си с обща честота до 3%. Неусложнените инфекции засягат иначе здрави индивиди и са най-често предизвикани от уропатогенни Escherichia coli и други Enterobacteriacae, които наброяват приблизително 75% от изолираните бактерии. При усложнени инфекции на хоспитализирани пациенти, организми като Enterococcus faecalis и силно резистентни Gr (-) пръчковидни бактерии, включващи  Pseudomonas spp., са относително по-чести, засягайки пациенти с подлежащи нарушения като аномалии на уринарния тракт или катетеризация.

Повечето ИУТ са предизвикани от бактерии, които нормално живеят в колона и ректума на дебелото черво и така са налични в изпражненията. Тези бактерии се прикрепват към отвора на уретрата, започват да се размножават и след това мигрират към пикочния мехур. Урината действа като антисептик, отмиващ потенциално вредните бактерии извън тялото по време на нормално уриниране. Въпреки това, особено при жените (които имат по-къса уретра от мъжете) бактериите могат да достигнат пикочния мехур по-лесно и да се поселят в стената на мехура. Поради това жените е по-вероятно да развият ИУТ от мъжете.  ИУТ могат също да са асимптоматични  (проявяващо се като положителна урокултура при асимптоматичен пациент) или симптоматични (значителен брой бактерии в урината и обичайни симптоми, като парене при уриниране или чести микции).

Традиционно лечението на  ИУТ се провежда с антимикробна терапия със антибиотици или химиотерапевтици. Eдна от основните причини за избягване употребата на антибиотици е потенциала за развитие на антибиотична резистентност сред уропатогените. UTIPRO®PLUS е уникален  продукт, разработен за лечение на инфекции на уринарния тракт още с появата на първите симптоми на 2 места. Първо UTIPRO®PLUS играе важна роля в острата фаза на инфекцията, предотвратявайки бактериалната колонизация в уроепителните клетки чрез 1) потискане на бактериалния растеж на интестинално ниво (Xyloglucan/gelosa)  и последващо колонизиране в  урогениталната система и 2) предизвиквайки промени в бактериалните фимбрии, които напълно да компрометират бактериалната адхезия в пикочния мехур (синергичен ефект, вследствие на Hibiscus и Propolis ).

Този двоен механизъм на действие на UTIPRO®PLUS  позволява атакуването на E.coli едновременно на нивата на чревния и уринарния тракт. Поради същата причина, посочена по-горе, UTIPRO®PLUS  предотвратява рeцидивиращи ИУТ, които често се последват от повторни антибиотични курсове (всъщност това е вероятната причина за нарастване на лекарство-резистентните бактерии, допринасящи още повече за рецидивиращите ИУТ по света).

Медицинското изделие UTIPRO®PLUS е предназначено за контрол и профилактика на инфекции на уринарния тракт, предизвикани от патогенни микроорганизми като E.coli и други Gr (-) бактерии, нормално участващи в етиологията на урологичните инфекции. UTIPRO®PLUS се приема през устата след появата на първите симптоми на дискомфорт от страна на уринарния тракт, с цел намаляване на пролиферацията на патогенни микроорганизми, което може да премине в инфекция.

UTIPRO®PLUS се приема през устата по 2 капсули на ден за 5 дни при пациенти, които имат първоначални симптоми на уринарен дискомфорт и по 1 капсула на ден за най-малко 15 последователни дни месечно за профилактика на рецидиви.(Ако е необходимо, UTIPRO®PLUS може да се приема на повтарящи се цикли). Употребата на Утипро Плюс не се препоръчва при бременност и кърмене , както и при деца под 14 години поради липса на клинични проучвания .

Свързани продукти

Също може да прочетете за...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари