БЛОГ ЗА ЗДРАВЕ И КРАСОТА

Ултрабели зъби с помощта на активния въглен

Рейтинг 1Рейтинг 2Рейтинг 3Рейтинг 4Рейтинг  5 (Още няма оценка)
Loading...

Естественият цвят на зъбите може да варира – от бял, през жълт, до сивкаво-син и жълтеникаво-кафяв. Много фактори влияят на цвета. На първо място, генетиката – тя определя цвета на костите, който се прелива в цвета на зъбите. Интересното е, че колкото по-жълти са зъбите, толкова по-устойчиви са на кариеси.

Цветът на зъбите може да се повлияе и от медикаменти, приемани в детството докато постоянните зъби са се формирали. Честата употреба на антибиотици в този период може да повлияе на цвета на зъбите, създавайки жълти или кафяви оцветявания. Тези петна са трудни за премахване.

Диетата и ежедневните навици също са много важни за цвета на зъбите. Всяко ястие или напитка може да доведе до оцветяване на зъбите. Колкото по-леки като текстура са продуктите, които консумираме, толкова по-малко са изложени зъбите ни на риск от оцветявания по емайла.

Пушенето, честото пиене на вино, кафе и чай – тези навици най-често водят до оцветяване на зъбите. Те създават утаечен слой, който изглежда неестетично и влияе негативно на нашето самочувствие.

Един от най-достъпните и най-лесните методи за избелване са избелващите пасти. Те се предлагат във всяка аптека и дрогерия. Избелващите пасти за зъби съдържат ензими, които предотвратяват образуването на плака, както и абразиви, които нежно избелват зъбите.

Ултрабланка е избелваща паста за зъби за ежедневна употреба. Ултрабланка е с черен цвят, поради съдържанието на активен въглен в нейната формула.

Активният въглен има абсорбиращи свойства (свързва се с други вещества), поради което се използва широко в различни области на живота, напр. в медицината като детоксикиращо вещество. Напоследък много често се използва в козметичната индустрия като универсално почистващо средство. Една от областите на употреба са пастите за зъби. Активният въглен е вещество, което ефективно избелва зъбите, без да уврежда емайла. Това се дължи на усвояването на танините от повърхността на зъбите, които са отговорни за неестетичния цвят на зъбите.

Освен активен въглен, Ултрабланка съдържа и екстракти от исландски лишей и диворастяща лайка. Тези растителните екстракти имат антибактериален ефект и успокояват дразненето на венците. Флуорът в състава на пастата предпазва зъбите от кариес, причинен от киселини и помага да се предотврати загубата на минерали. Флуорът участва и в реминерализацията на емайла.

Ултрабланка ефективно избелва, предотвратява оцветяването и е подходяща за ежедневна употреба.

Ултрабланка – черна паста за ултрабели зъби!

Свързани продукти

Също може да прочетете за...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари