БЛОГ ЗА ЗДРАВЕ И КРАСОТА

маг. фарм. Даниела Павлова: Силата и мъдростта на цветята

Рейтинг 1Рейтинг 2Рейтинг 3Рейтинг 4Рейтинг  5 (Още няма оценка)
Loading...

Маг. фарм. Даниела Павлова работи във фармацевтичния сектор над 20 години и е управител на Аптека 36.6 Събота Пазар близо 12 години. Завършила е сертифицирани курсове по Бахова терапия, хомеопатия, шуслерова терапия и биоенерготерапия. Прилага успешно духовни техники и практики-Рейки, медитация, йога, кристалотерапия и ароматерапия. Можете да се консултирате с нея след предварително записване на тел. 0878598444.

Danihelp Бахова терапия

www.danihelp.bg

__

Цветните есенции имат дълга история и са познати на много култури по света. Използвали са ги дивите племена в Австралия, Южна Америка и Египет. Има данни, че са се използвали за здраве и лечение от Парацелз през XVI век и още по времето, когато са съществували древните цивилизации Лемурия и Атлантида. Английският лекар и хомеопат Едуард Бах открива своята лечебна система от цветя през 30-те години на XX-ти век. Неговите учения продължават от австралийския натуропат Иън Уайт, който създава серия от 68 вида цветни есенции от дивите цветя на Австралия. Те са вторите по разпространение след Баховите есенции и широко използвани в цял свят, като са насочени повече към проблемите на съвременния начин на живот на хората. Това налага да ги използвам все повече и в своята практика, както и заради тяхното мощно въздействие върху психо-емоционалното състояние на човека.

През последните години настъпиха много промени в нашето осъзнаване за себе си и света, повишаването на вибрациите на земята, пробуждане на духовността, повишаване на чувствителността към фините енергии, което води и до еволюиране на растенията като форма на лечение. Днес въпреки развитието на съвременната медицина и създаването на „по-модерни“ лекарства, хората все повече се обръщат към използването на природни средства, защото по-силно усещат тяхната вибрация. Освен това са абсолютно безвредни! От силата и мъдростта на природата винаги има какво да черпим и научим.

Австралийските цветни есенции притежават особена сила поради уникалността на мястото, от което произхождат. Техните качества се подсилват от дълбоката духовност на местните аборигени, от силната и постоянната слънчева светлина, както и по-ниската степен на застрашеност от глобално замърсяване и индустриализация. Растенията на този континент се борят за своето оцеляване, точно както съвременният човек се опитва да се приспособи към стреса, балансирайки между работата и личния живот, стараейки се да се справи с предизвикателствата в ежедневието. Те могат да помогнат на човечеството да се справи с проблемите на новия свят: защита от електромагнитните лъчения, освобождаване от натрупани тежки метали, проблеми със сексуалността, комуникацията, дефицит на вниманието, липса на духовност, за преодоляване на погрешни мисловни нагласи и убеждения, дълбоко заседнали емоционални конфликти. Подпомагат функциите на жлезите с вътрешна секреция като ги балансират и хармонизират, използват се при чувство на омраза, ревност, яд, раздразнителност, негодувание, тревожност, натрапчиви мисли, страхове, тъга, неспособност да се преодолее дълбока личностна криза, страх от интимност и неспособност за наслаждаване на любовния акт, подновяване интереса към партньора, страх от обвързване, подпомагане излизането от бърнаут-синдрома, освобождаване на задържаната отрицателна психическа енергия, възстановяването след болест, при физическа и психическа умора, облекчават оплакванията на жената по време на менструация и менопауза, при блокирана творческа енергия, подпомагане на развитието на интуицията и духовността.

Цветните есенции имат изключително важна роля, тъй като са мощен катализатор, който помага на хората да се излекуват сами, да обърнат поглед навътре и да разберат собствения си житейски план, целта и посоката в живота си. Болестите са физическо проявление на емоционалната разбалансираност, която се получава най-вече когато хората не са свързани с Висшата си същност и сме се отклонили от личния си път. Енергията на цветята ни помага да работим върху проблемите и дисбаланса в живота, да се свържем на духовно ниво с природата и нашите духовни водачи. Тогава по-лесно добиваме яснота за целта на живота си. Ето и кои са петте мъдри знания и ползи от цветните есенции за промяна и грижа за себе си:

1. Растенията знаят всичко за промяната и как да се приспособяват към условията на живот. Затова цветните есенции са най-полезните съюзници, когато преминаваме през преход, сътресения, промени в живота или искаме да променим емоционални модели и нагласи в себе си. Да станем гъвкави и да се научим да се адаптираме без страх към промените.

2. Растенията знаят всичко за освобождаването – изхвърлянето на листа, клонки, цветя, плодове. Те знаят, че преминавайки през различни цикли от развитието си, промяната позволява тяхното разгръщане и приемане на новото. Така и хората трябва да се научим да пуснем старото и с радост да приемаме новите неща в живота.

3. Всяко цвете съдържа информация и определени качества. Така и всеки човек сам по себе си е уникална същност с определени качества. Ако сме красива роза, няма как да искаме силата на дъба. Ако можем да пеем, защо да искаме силата на спортиста?!

4. Когато растението цъфти, то показва своята уникална красота и изящна индивидуалност. По подобен начин цветните есенции подхранват и създават нашата собствена уникалност. Те ни помагат да растем и да „разцъфнем“ в целия си блясък. Всеки човек трябва да бъде своята най-добра версия и да се радва на това, което е. В противен случай „увяхва“ като се самоосъжда, завижда, тъгува или недоволства.

5. Даряват уханието си на света, защото знаят истинското си предназначение. Така и хората трябва да открият своя път в живота и когато са изпълнени с любов и благодарност, то цялата Вселена ги подкрепя като всичко в живота им се подрежда и случва с лекота.

Също може да прочетете за...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари